Mijn nieuwtje!


Ik heb jullie gisteren nieuwsgierig proberen te maken en dat is redelijk gelukt! Ik heb besloten jullie maar niet al te lang in spanning te houden en ook gezien het aantal views dat ik kreeg op mijn blog, zie ik dat er wel weer meer mensen online zijn. Dus... tataradaaaah! Hierbij mijn grote nieuws! Roffffellll... (en nee, we gaan niet trouwen!)

Ik speel al een tijdje met de gedachte om een vervolgverhaal te schrijven. Fictie dus. Iets wat ik niet eerder deed. Afgelopen zomer heb ik een begin gemaakt met het schrijven hiervan en ik wil voortaan een aantal keren per week een deeltje ervan plaatsen. De eerste week plaats ik iedere dag een deeltje, zodat men beter in het verhaal kan komen. Het eerste deel komt morgen online! Ik zal in de titel in principe een verwijzing geven naar de hoofdpersoon van mijn verhaal, Leonie, en ik zal in ieder deel het vorige deel plakken en als het volgende deel verschenen is, zet ik die link er ook bij. Ook zal ik in ieder deel de link naar het eerste deel zetten, zodat je altijd vanaf het begin kunt instappen. Ik ga ze dus niet nummeren vanaf 1, omdat ik vind dat dat remmend werkt op het instappen in een verhaal. Als ik een titel zie die me interessant lijkt en ik zie er bijvoorbeeld (34) achter staan, zal ik het niet openen, omdat ik dan dus kennelijk 33 delen gemist heb.

Maargoed, Leonie dus. Wie is zij? Leonie is een vrouw van tegen de veertig, een vrouw zoals er zoveel zijn. Ze heeft net de stap genomen om te gaan scheiden van Erik, de vader van haar drie kinderen. Ik wil jullie meenemen in de perikelen rond de scheiding en met drie opgroeiende kinderen is er altijd genoeg te beleven natuurlijk! Verder heeft Leonie een zus en een broer met hun gezinnen en beslommeringen. Ze heeft vriendinnen, haar ouders en haar werk. Erik blijft als vader van de kinderen ook op de achtergrond aanwezig en misschien ook weleens wat meer op de voorgrond.

Natuurlijk put ik mede uit mijn eigen verleden, maar ook uit dat van vriendinnen en familie. Ik was bang dat het teveel letterlijk mijn verhaal zou worden, maar al schrijvende vormen de karakters zich en worden het steeds meer op zichzelf staande persoonlijkheden die een mix zijn van verschillende mensen die ik ken en gewoon fantasie natuurlijk. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen en hoe ik het boeiend kan houden voor de lezers en mezelf. Afgelopen zomer heb ik dus al een heel stuk vooruit geschreven en dat lijkt mij een veilige marge om vol te houden, voor als het ineens even niet lukt of ik geen tijd heb, zodat ik dan wel een nieuw deel kan posten.

Vanaf morgen op Yoors: #Leonie , ze zou je buurvrouw kunnen zijn!