Spinnen met stappentellers


Nee, echt normaal zou die gedachten niet eens bij me opkomen. Maar ja met een stappenteller om mijn nek wordt mijn fantasie behoorlijk geprikkeld. Iedere stap telt is immers het motto waarmee Steptember geld probeert in te zamelen door sponsorwerving. Iedere dag 10.000 stappen zetten zelfs. Een aardige klus met mijn huidige blessure. Toch ga ik de uitdaging aan. Waarom, zul je zeggen? Ten eerste vind ik dit een leuke uitdaging. Ten tweede is het een goede manier om te zien hoeveel ik beweeg. En natuurlijk hoop ik zo geld op te halen  voor het goede doel.  Dus zet ik, net als vele andere, mijn beste beentje voor om geld in te zamelen voor mensen die door een beschadiging in de hersenen een houding en bewegingsstoornis hebben, oftewel Cerebrale Parese.

Zoals gezegd beginnen we vandaag met tellen. Weken geleden schreef ik me in, toen dacht ik nog, ach ik wandel zo nu dan een beetje extra en dan kom  ik wel aan die 10.000 stappen. Tja en dan is er ineens een hevige kramp in mijn been en een paar slapende tenen. Ach geen nood, het duurt nog twee weken voor we starten. Maar de twee weken vliegen voorbij, mijn tenen worden niet wakker en helaas is de kramp ook niet over. Om een lang verhaal kort te maken, mijn steunzool is waarschijnlijk niet meer goed en jammer maar helaas ik kan pas eind september naar de dame die daar iets aan kan doen. Tja, wat nu? Gewoon starten natuurlijk. Behalve lopend zijn er nog heel veel andere activiteiten om stappen mee te zetten.

Iedere stap telt, dus ook de stappen die ik zet met bijvoorbeeld ramen lappen.  Nog nooit heb ik bijgehouden hoeveel stappen ik daarmee zet. Op mijn stappenteller zie ik 6300 staan, als ik op sta om een emmer water te pakken. Met mijn emmer in de hand ga ik aan de slag, plantjes van de vensterbank, de bromelia's zijn aan het einde van hun leven. Met de plantjes in de hand wandel ik naar de container en vervolgens zet ik de potjes in de schuur. Dan is het eindelijk tijd om de ramen lappen, gelijk ook maar even een doekje pakken en over de vensterbank, plantjes weer terug. Volgend raam. Vervolgens loop ik naar de schuur en dan om het huis heen. De spinnen rennen hard voor mijn spons weg. Acht poten, die allemaal bewegen en dan nog wel zo hard. Ze rennen van boven naar beneden langs het raam, voor die kleine pootjes echt een heel eind, dat zijn heel wat stappen.  Misschien moet ik de spinnen een stappenteller om hun nek hangen. Hebben spinnen eigenlijk wel een nek?  Na een half uur is mijn raam spin en vuilvrij. Mijn teller staat nu op 7100, zo dat was de moeite waard. Op de steptember site zoek ik lichte huishoudelijke activiteiten op, half uur werk, kijk nou, een half uurtje werken in huis, staat gelijk aan bijna 1365 stappen. Zo gaat het me vast wel lukken.

Wil jij helpen om geld in te zamelen? Dat kan!
Je kunt een donatie doen via mijn sponserpagina. Hier kun je de komende weken mijn vorderingen volgen. Natuurlijk beloof ik dat ik de komende vier weken mijn stinkende best ga doen om iedere dag die 10.000 stappen te zetten.