Aardbeving 2,8 / Verhuizing / Genderpoli Updates!!


AARDBEVING VAN 2,8!!!

Vrijdag de 13e (haha...) April om 23:30uur dacht ik te zien dat de buitenmuur bewoog, terwijl ik in m'n buik een soort G-krachten voelde van beweging. Ik zat op de bank een film te kijken. Er was een knal, m'n tv trilde en niet de buitenmuur, maar ik en de bank gingen heen en weer. Normaal slaan de honden wel aan, maar dit keer niet, dus ik dacht eerst nog dat ik gek werd... Tja, je weet maar nooit. Alle muren checken, boven aan de trap staan luisteren of je beneden comotie hoort... Nee niks... Dan maar zoeken op FB en Google.. En ja hoor raak!  Hij was in groot gebied waargenomen en gemeten op 2,8 op de schaal van richter! Was me dat even schrikken!!! Gelukkig valt de nieuwe schade mee, ergo ik heb nog niets kunnen ontdekken..

*Zondag 15 April is hier vlakbij helaas een dodelijk ongeluk geweest, een jonge man van 23 is tegen een boom gereden... Een hoop politie en ambulances met sirenes door de straat heen,  was niet zo handig van mij om met een zware migraine te kampen... Maar wat een zonde!!!*

VERHUIZING
Inmiddels ben ik ruim 1,5 maand aan het ''Klussen'' in mijn nieuwe huisje... Echter heb ik 2 weken stil gelegen i.v.m. ziekte en het hebben van een niet werkende auto (hij schakelde ff niet meer). Maar er moest heeeel veel gebeuren...
Allereerst begonnen met de grootste klus: m'n nieuwe slaapkamer op zolder (hoge nok, mooi uitzicht) moest echt grondig geverfd worden... De balken waren rose, de muren paars en lilac en vanalles dr tussen in, zelfs de radiator en deur waren rose!!! Inmiddels heb ik alles ''gebroken wit'' terug geschilderd (de radiator moet nog een laagje of 2 zodat het echt dekkend is) en de deur toch blauw geschilderd (ook deze behoeft nog een laagje of 2 voor goede dekking) zodat ik toch 1 leuke kleur heb (en t was al een geverfde deur), maar de rest van de ruimte rust en ruimte bieden door gebruik van de kleur gebroken wit op alles. Ik word er gelukkig wel blij van. De gordijnen moeten nog vermaakt (maar die zijn ook blauw) en de vloer wordt lichtgrijs houtmotief pvc vinyl (Inmiddels besteld, betaald en wordt gelegd op 3-5!!!). Het voorportaal is nu bijna helemaal geverfd door mijn broer, die ook helpt met het kitten van kieren en dergelijke. Hier waren (en zijn) er nogal veel van! Zo ook op en langs de 2 trappen, de balken op zolder en langs de plinten...
Ik heb de wc en de entree bijna helemaal gewit (ik ga er nog 1 x overheen en plafond van de wc moet nog) en het plafond beneden nog (zitten, net als op de wc en de gang, tekenen van gerook en ontplofte plafondlampen) wit verven... De Ene muur die langs de trap omhoog loopt naar de badkamer is behangen met beige behang welke ik laat zitten want ik kan het verven en het zit er strak op. De andere muur is een ander verhaal... Er zat een behang op met grijs/beige planken motief (opzich niet lelijk...), het was meer storend dat het er niet netjes op zat (slordige randen bijv) en er veel beschadigingen waren... Eerst had ik nog zoiets van '' Laat maar zitten'' totdat mijn konijn er blijkbaar bij kon komen vanuit haar hokje... Haha en het had aangevroten... toen kon het ECHT niet meer! Dus ik ben begonnen trekken aan het behang.. Kwam er al snel achter dat onder behanglaag 1, een behanglaag 2 zat met structuurbehang en daaronder... behanglaag 3!! Jawel... Stippeltjesbehang!!! Goed, al met al gingen laag 1 en 2 vrij eenvoudig eraf en vrijwel tegelijk... 3 ging niet zo simpel, wat wil je ook als het 3 x is gelijmd? Dus ik ben gistermiddag begonnen met een behangafweekmiddel van Karwei en heb nu 1 hoek helemaal behangvrij! Morgen ga ik verder met de rest en kan niet wachten om het te verven! En nu al merk ik hoeveel ruimer het voelt! Ik heb nu nog 2 weken om alles in huis terug naar de basis, oftewel wit en of goed in de grondverf, te brengen met verven en kitten, voordat de vloer erin komt... Als die er in ligt, kan ik over met al mijn grote meubilair enzo en er gaan slapen... Alles wat dan nog gedaan ''moet'' worden kan ik dan rustig doen terwijl ik er wel eindelijk woon! Oftewel ik heb nog een flinke klus voor de boeg ook al heb ik al heel veel gedaan!


GENDERPOLI
Vandaag was dan eindelijk de 2e afspraak sinds ik van de wachtlijst af ben bij het genderteam... De vorige keer ben ik een dag van te voren afgebeld omdat ze ziek was, nu inmiddels bijna een hele maand later, was het dan eindelijk zover! Helaas nog weer een beetje in de herhaling van vorige keer, wat meer diepte gesprekken, maar doordat ik aangaf niet in het verleden te willen leven, mijn toekomst is belangrijker, heb ik denk ik wel laten weten dat daar mijn prioriteiten liggen.. Als ik maar weet wat ik wil ;) Volgende keer (18 Mei 2018) gaan we vooral bespreken wat ik wil, hoe ik mijn toekomst zie en of ik vragen heb, is de afspraak... Dus daar heb ik wel zin in en daar ga ik me dan ook zeker op voorbereiden zodat ik wellicht beter kan sturen wat we bespreken en er ook wat aan heb. Als dat al enigszins mogelijk is met al dat #gatekeeping...  Ik hoop vooral dat ze erkennen dat mijn zelfreflectie van 12 jaar lang, voor ik ermee naar buiten kwam 2 jaar geleden, wel degelijk heeft geholpen en dat mijn eigen conclusies uit alles waar ik altijd al tegenaan liep, de juiste zijn. Want ik voel me eindelijk alsof ik wel de goede weg ben in geslagen, dingen gaan eindelijk allemaal de goede kant op... Een eigen huisje en op weg naar mijn echte ik (zodat ook de buitenwereld het straks ziet). Ik ben zo moe van dat ''gemevrouw''...  nee, ik ga nou eenmaal niet in een supermarkt de discussie aan, maar zeer doet het wel. Ik kan niet wachten tot dat stopt. 
help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!