×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
FRUSTRATIE BLOG - Familieperikelen

FRUSTRATIE BLOG - Familieperikelen


Het begon goed vanmorgen 18-10-2017 rond een uur of 10...  Ik was met mijn moeder aan de telefoon die even bij mijn zus aan het logeren is vanwege de vakantie van de kids enzo. Krijg ik een appje van mijn schoonzus...
Na het telefoongesprek kijk ik even vlug wat er staat, zonder whatsapp te openen... en ik verander de instellingen dat ze niet kunnen zien of ik het gelezen heb etc... Wat ik lees maakt me zo kwaad... Het is kort, maar krachtig, zeer beledigend en totaal niet waar... Er staan 2 leugens in, die ook nog mij beschuldigen van iets. Hier moet ik overna denken, want ik kan me niet veroorloven om hier iets op te zeggen waar ik spijt van krijg, dus ik verwijder de melding...  

Ik besluit mijn 2 beste vriendinnen te appen, om te vragen of ik nou zo gek ben of dat mijn aangewakkerde frustratie terecht is, de ene werd nog kwader dan de ander op mijn schoonzus, oke dat zat dus wel goed. Maar nu... en ik maar nadenken over dat appje... Wie denkt ze wel niet dat ze is?

Dit zijn haar woorden: 
''Kom je vandaag nog een keer helpen buiten met de kantjesmaaier zoals je al maanden beloofd nu? Of kan ik weer alles alleen doen?'' 

Ik ben verbouwereerd... WtF gebeurd mij nou weer deze morgen??? Moet vanalles doen, heb boodschappen nodig, moet papier en glas wegbrengen en er is gewoon niets van waar! 1) ik heb niets beloofd, mijn broer en zij proberen me tuinwerkzaamheden op te leggen omdat dat hun goed uitkomt! 2) Zijzelf doet NOOIT wat alleen, alleen maar samen met mijn broer in de tuin. Het enige wat zij op een dag doet is dr zoontje vermaken/verzorgen etc (best, maar laat mij dan ook met rust) en 3.  IK HEB GENOEG TE DOEN OP MIJN LIJSTJE.... maar deze woorden kan ik nooit zo zeggen, want dan heb ik een grote bek, dus nogmaals ik moest nadenken hoe ik dit in godsnaam ging benaderen.

2 uur later en een hoop getyp en gewis stuur ik mijn reactie eerst naar mijn vriendinnen, om te zien wat zij ervan vinden...  De een vond het nog te netjes en te mild, maar keurden het absoluut goed dus ik copy paste het weer terug naar de app van mn schoonzus... mijn antwoord was als volgt:

"Ook goedemorgen. Voor iemand met HBO Communicatie ben je niet heel subtiel. Ik probeer nu al een tijdje te bedenken hoe ik kan reageren op zo'n onbeleefd berichtje...  Als we zo gaan beginnen heb ik namelijk ook wel genoeg te zeiken... Maar zo houden we het niet gezellig in huis, is het wel? Om te antwoorden, nee, ik help je niet vandaag. Ik heb niks beloofd, jullie dringen mij iets op, das heel wat anders. Ik moet vandaag nog de lange gang e.o. dweilen, na het stofzuigen van gisteren, ik moet de kattenbak van Bliksem doen, ik heb een boodschapje nodig en het glas en papier verzamelen en wegbrengen en nog wel meer. Ik ben het zat om zo afgezeken te worden, omdat ik blijkbaar niet doe wat jullie willen dat ik doe. Ik laat mij niet meer zo in een hoekje drukken dat ik de neiging krijg mijzelf wat aan te doen zoals die ene keer dat je ook zo begon via de app. Ik doe mijn best, ook al zien jullie dat blijkbaar niet. Maar wees dan minstens zelf zo perfect als je van mij verwacht dat ik ben... Wat gewoon onmogelijk is want niemand is perfect."

''Kleine'' toelichting hierover: Zowel mijn broer als mijn schoonzus weigeren tot op heden mij aan te spreken met HIJ/HEM/ZIJN en gebruiken nog de vrouwelijke woorden. Daarnaast heb ik heel veel zogenaamd betaalde uren voor mijn broer gemaakt, die ik tot op heden nog niet uitbetaald heb gekregen, maar als ik iets aan hun vraag moet ik daar dik voor betalen.  Ze doen nooit iets zomaar voor een ander, maar verwachten dat wel van anderen. Ik heb het verder over het huishouden doen bij mijn moeder, terwijl zij weg is en dat van mijzelf natuurlijk.

Een tijdje geleden (ik denk zomer 2016) was ik buiten bezig in de tuin en kreeg ik ineens een stortvloed aan berichtjes over dat ik nooit wat doe (in de tuin etc) en dat ik een lui varken ben (onder andere) en ze ging me tekeer, toen ik eenmaal op mijn telefoon keek en begon te lezen was er geen houden meer aan.... Terwijl zij binnen zat te niksen en ik hartstikke bezig was met de tuin. (Wat ik overigens HELEMAAL NIETS vind om te moeten doen!) Binnen 5 seconden was ik zo gekleineerd dat ik, voor ik het wist, na 10 jaar clean te zijn, ineens weer aan automutilatie had gedaan. Ik was in paniek, overstuur en ik wilde weer dood. Ik trok het niet meer. Nadat ze het had gezien kwam ze schijnheilig sorry zeggen... Vandaar dat ik in deze app benoemde dat het door haar gedrag kwam en dat ik WEIGER om het weer zo ver door haar te laten komen!!! Verder doet ze alsof zij zo geweldig is en de hele wereld om haar draait en zij alles bepaald. Vooral in mijn moeder's huis!

Haar reactie op mijn uitgebreide, zo mild mogelijke bericht??? Binnen 2 seconden kreeg ik terug:
''Ook niet meer voor de gezelligheid aanschuiven dan als er bezoek is''

Net alsof alle bezoek alleen voor haar komt, of dat ik daar ga zitten voor haar... Ik heb hierop niets meer gezegd...

Ondertussen ben ik woest aan het opruimen geweest, malend in mijn hoofd om er een logica in te vinden wat dat UBERHAUPT met elkaar te maken heeft en waarom zij denkt dat voor mij te kunnen bepalen. Nadenkend over hoe ze het in godsnaam weer gaat verdraaien naar mijn broer toe en ik mezelf straks weer zou moeten verdedigen tegen jan en alleman.  Ik kon niet weg want mijn auto staat binnen en dr staan een trailer en haar bus voor de deur... Ook heb ik niet gedweild, want dan kon ik niet in de gaten houden of ze wegging zodat ik er wel uit kon. Maar ik probeer wel de connectie tussen mijn laptop en printer nog steeds te herstellen (kan niet printen, printer doet het wel), terwijl ik dus blijf malen over dit hele gebeuren... Daarom ook denk ik dat ik er over wilde schrijven...

Nog geprobeerd om mijn moeder wederom te pakken te krijgen om hierover te praten, geen hap gegeten (goddank heb ik gister een dikke wokpan vol met groenten gemaakt!) En ook nog een goede vriend benaderd hierover, die vervolgens ook zei dat ik dat heel netjes had gedaan. Dus als er 3 mensen, totaal verschillende mensen, die elkaar niet kennen, beamen dat je het goed hebt gedaan mag je er toch wel vanuit gaan dat je goed zit denk ik.

Maar mijn zelfbeeld is zo laag, dat zegt 12 jaar twijfelen over je genderdysforie ook wel, dat ik ook hierover aan alle kanten twijfel aan mezelf, terwijl als ik het nalees, ik dik en dwars achter elke letter sta die ik neerzet. Mijn brein echter houdt niet op met nadenken... (En men vind het gek dat ik lijd aan migraines...!)

I am so done with this... 

Don't invalidate me by using the wrong pronouns, by scolding me as a piece of garbage just so you feel better yourself... Don't use me as a punching bag, when you can't handle the punches coming back to you.
Denk na over wat je zegt, hoe je het zegt en waarom, want wat je zaait zul je oogsten.

Liefs

 
LivingThaGoodLife
Oef ik voel je frustratie.. wat een gemeen dametje die schoonzus.. mooi shit zeg, maar je bent netjes gebleven, hou de eer aan jezelf .. knuff
07-12-2017 01:31
07-12-2017 01:31 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel! Ja, ik noem het manipulatief narcisme. Maargoed, Ik zorg nu vooral voor mezelf en mn hond en mn moeder en dat is prima ;) Knuff terug
07-12-2017 11:59
07-12-2017 11:59 • Reageer
Ben
Zorg dat jij je eigen leven leidt. Anders wordt het lijden. En wie er niet in mee wil, opzouten. Sterkte Max.
15-11-2017 12:15
15-11-2017 12:15 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Daar ben ik nu echt mee bezig, voor mezelf kiezen, huisje vinden en wat beginnen opbouwen met de mensen die wél ook voor mij kiezen ;)
15-11-2017 12:38
15-11-2017 12:38 • Reageer
DiaantjesLife
Las net je vervolg blog, vandaar even verder gaan kijken, want heb deze dus gemist. Wat een naar persoontje is je schoonzus en dat druk ik nog lichtjes uit dan. Je moet daar duidelijk weg, want dit maakt je kapot en het ging zo goed. Je hebt goed gehandeld en gelukkig is er inmiddels dus een gesprek geweest met je broer en je moeder. Je hoeft jezelf niets te verwijten, jij kiest ervoor om te zijn wie je bent en dat is Max. Een mooie jonge man! Liefs xxx
01-11-2017 06:35
01-11-2017 06:35 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel lieverd! Ja, vind ik ook en ik lijk wel de enige die haar doorziet, daarom doet ze zo tegen mij (en eigenlijk wint ze nog ook), maar wat ze ook probeert, mn familie zal mij nooit verstoten voor haar. Ik heb puur voor mezelf gekozen, omdat ik dit niet langer accepteer. Weet wel dat iedereen, behalve zij, straks welkom is bij mij thuis. Knuff xxx
01-11-2017 11:51
01-11-2017 11:51 • Reageer
Karin van der Straaten
Sommige vrouwen pffffffff krengerig gedrag zeg..laat je niet op de kop zitten hoor..
22-10-2017 14:39
22-10-2017 14:39 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Jup.. Verschrikkelijk. Nee absoluut niet. Ben dr klaar mee!;)
22-10-2017 15:10
22-10-2017 15:10 • Reageer
Marjolein
volgens mij zou het een goed idee zijn om een plek voor jezelf te vinden, los van je familie. Kennelijk kan je moeder hierin ook weinig betekenen en je schoonzus klinkt als het type dat niet open staat om jou met rust te laten, zeg maar. Sterkte.
19-10-2017 09:27
19-10-2017 09:27 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ik ga ook zeker wel binnenkort weer mijn eigen weg volgen, echter ik voer (lichte) mantelzorg uit voor mijn moeder, dus ik vertrek pas als we door de rechtszaak heen zijn tegen de NAM en mijn moeder geld heeft voor een ander huis. Want ik pas ervoor dat mn schoonzus over mijn moeder heen zal walsen met dr territoriale gedrag (het is mijn moeder haar huis, maar mijn schoonzus denkt dat ze de dienst kan uitmaken). Ik verhuis dan in eerste instantie met mijn moeder mee naar het nieuwe huis, in onze geboorteplaats, waar haar moeder, zus en mijn zus met de kids wonen... En vanuit daar, waar ik al ingeschreven sta als woningzoekende, ga ik dan wederom weer ''uit huis'' wonen. (Mijn moeder is deze week niet aanwezig, daarom weet ik nu niet wat ze hierover gaat zeggen)
19-10-2017 20:12
19-10-2017 20:12 • Reageer
Natasha
pff heftig allemaal :/ gelukkig kan je wel terecht bij je vrienden en hopelijk ook bij je moeder. ik vind ook dat je het heel netjes hebt gehouden. En je mag er zijn ^^
18-10-2017 21:40
18-10-2017 21:40 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja zeker... Zag mijn vingers net nog steeds trillen van de spanning... Ja dit zijn mijn 3 beste vrienden (wonend door heel nederland) waar ik gelukkig mee kan praten over alles! Mijn moeder ook wel, al kan ik niet echt inschatten wat ze ergens van vind (is altijd anders). Dankjewel voor je lieve reactie!
18-10-2017 23:19
18-10-2017 23:19 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Wat een gedoe allemaal. Leven en laten leven... Overigens je zegt op het eind 'wat je zaait zul je oogsten'. Waar. Zaai dan niet in de regel erna iets negatiefs over jezelf. Ieder mens is mooi en mag er zijn.
18-10-2017 20:08
18-10-2017 20:08 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja, mee eens... Die regel zette ik er enkel neer om te laten weten hoe ik denk... Ik weet dat ik er mag zijn, met al mijn onzekerheden...
18-10-2017 20:38
18-10-2017 20:38 • Reageer