×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Gesprek 2 in aantocht

Gesprek 2 in aantocht


Of eigenlijk deel 2 van afspraak 1.  De vorige keer was de Psychiater nog op vakantie, deze afspraak is vooral met hem. Dus dat is spannend! Deze vind plaats over 9 dagen, 29 September om 16:00uur.

Over het vorige gesprek heb ik een kort kopieverslag ontvangen welke naar mijn huisarts is gestuurd. Hierin staat al eigenlijk de diagnose: Genderdysforie. De zin is als volgt: ''De klachten van de patient komen sterk overeen met wat bij genderdysforie hoort. Ik zag geen twijfel bij patient, aangezien patient goed is geinformeerd en weet wat alles inhoud en weet welke doelen hij heeft.''

Dit in combinatie dus met wat er in dat gesprek al is gezegd, dat ik waarschijnlijk sneller doorgestuurd wordt wegens ''informed consent'' ofwel ik ben geinformeerd en geef toestemming tot (ben toerekeningsvatbaar zegmaar over mijn eigen conclusies). Als de psychiater hier ook van overtuigd raakt, zit waarschijnlijk het voortraject er al snel op en zit ik straks bij het genderteam... Zo niet, doen ze meestal nog 2-3 gesprekken in het voortraject (algemene diagnostiek, geloof ik). Dus dat is afwachten....

Zou erg fijn zijn als dit zo *rooskleurig* gaat lopen natuurlijk! Ik kan niet wachten om te beginnen met testosteron en de operaties van wens. Dus hoe eerder ik daadwerkelijk bij het genderteam zit, hoe beter voor mij uiteraard!

Verder heb ik nu officieel mijn familieleden ingelicht over mijzelf, de stand van zaken en mijn wensen voor deze periode, met de uitnodiging voor een feestje achteraf (aangezien dit mijn geboortemaand is). Ik had zelf kaartjes gemaakt van blauw karton (lievelingskleur, dus niet omdat het ''jongentje'' schreeuwt) en daarop 2 voetstappen getekend met de tekst: I am going on a Journey... Daarin heb ik de uitgeprintte brief geplakt die begint met: ''ga je met me mee?'' Vervolgens mijn hele verhaal en de uitnodiging dus voor na dit traject op het einde een echt feestje te bouwen. En de mededeling over de naam die ik al heel lang in mijn hoofd heb en graag wil gaan gebruiken.

Tot nu toe alleen maar positieve reacties ontvangen, meesten wisten het al wel, maar ik vond dit belangrijk om te doen. Mijn oma (moederskant) vind me heel dapper en was geraakt dat ik hier zo mee gezeten had en is blij dat ik voor mezelf kies door er wat mee te gaan doen. Wat ik erg fijn vind als reactie voor iemand die tegen de 90 aanloopt!! Mijn tante (ook moederskant, heb niks meer aan vaderskant) wist het ook al even en vond het erg mooi geschreven. Mijn nicht waar ik altijd heel close mee ben geweest reageerde ook heel positief en lief, gelijk lieve berichtjes naar mij gestuurd, ook al wist ze het al even en was haar reactie voor mij toen al verbazingwekkend (opgegroeid als jehova-getuige met haar moeder),  dus superfijn! Ik weet dat m'n zus hem ook heeft ontvangen, van wat mijn schoonzus mij gister vertelde, maar heb nog niet echt een reactie.. al maak ik mij daar niet zo druk om, mijn zus is superlief en ik weet dat ze mij volledig accepteerd precies zoals ik ben.
Van andere mensen heb ik nog geen reactie en ik ga nog een paar brieven uitprinten en gewoon kaal in een enveloppe in een paar brievenbussen doen, maar dat heeft minder ''haast'' maar komt wel deze maand af, dus blijft nog binnen mijn geboortemaand. En hun reacties merk ik vanzelf.

Voor nu was dit even mijn update, heb je vragen: stel ze gerust!

 

 Loes van Essen
Wat een leuk idee om dat op deze manier te doen door mensen uit te nodigen om de reis samen te maken
19-12-2017 16:14
19-12-2017 16:14 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Jaa, het leek mij inderdaad leuk om dat zo te doen, want ook al ben IK degene die een transformatie doorgaat, de omgeving ''moet'' mee door de voornaamwoorden van ''zij'' naar ''hij'' te veranderen in hun eigen systeem. En geloof mij, sommige mensen hebben dat niet 1,2,3 gedaan (waaronder mijn moeder, maar ze doet haar best). En om ze ook bewust te maken van een grammaticale verandering die ze zelf ''moeten'' maken omdat ik geen ''zij'ben en hier niet meer op zal reageren, had ik bedacht om letterlijk de vraag te stellen: wil je dit voor mij en met mij gaan doen? Heb totaal geen negatieve reacties gekregen, sommigen hebben niet een officieel antwoord gegeven, maar zeker wel laten blijken dat ik altijd al "Max'' was en dat altijd zal blijven!
19-12-2017 20:12
19-12-2017 20:12 • Reageer
Gertiena
Ik vind het super voor jou en wens je een hele goede toekomst toe.
21-11-2017 21:09
21-11-2017 21:09 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel~!
22-11-2017 16:18
22-11-2017 16:18 • Reageer
DvdVelden Blog
Super zeg.. Hoop zo dat het allemaal voorspoedig mag verlopen en dat het allemaal lukt!
06-10-2017 17:56
06-10-2017 17:56 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Thanks! ja ik ook. sta inmiddels op de wachtlijst voor de volgende stap ;) en das letterlijk 'wachten''
06-10-2017 18:31
06-10-2017 18:31 • Reageer
Karin van der Straaten
Grandioos, wat pak jij dit goed aan n zo origineel ook hoop dat je een bijzonder nieuw jaar in zult mogen gaan en alles stapsgewijs voor elkaar mag komen, super
23-09-2017 19:06
23-09-2017 19:06 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel Kaar!! Ja, ik ook, spannend wordt het in ieder geval wel ;)
23-09-2017 19:27
23-09-2017 19:27 • 1 reactie • Reageer