Huizenjacht- part 2 en meer Updates


Inmiddels ben ik mijn spullen aan het inpakken en in de trailer aan het laden voor de verhuizing. Zodat straks niet alles op het laatste moment gedaan moet worden.


Ik heb ''groen licht'' gekregen dat het huisje voor mij is en de woningbouw is nu bezig met wat opknapwerk wat ik voor elkaar heb gekregen dat het inderdaad hun verantwoordelijkheid is. Dus ze zijn nu de tuin (voor en achter) aan het netjes maken (1e deel), behang eraf aan het halen, er is professioneel schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf en ze zijn de houtwormbalken in de berging aan het vervangen plus een nieuwe deur omdat de deur als dartbord is gebruikt. Is dit gedaan, dan wordt ik gebeld en krijg ik de sleutel... Dan krijg ik een aanbod voor dubbelglas op de noordkant (waar het als enige nog niet zit) en dan wordt dat nog gedaan en in de lente komen ze mn terras aanleggen plus pad naar achter (dus deel 2). De verwachting is dat ik 1 maart de sleutel krijg.

Wat dat betreft is de 'huizenjacht' wel voorbij denk ik zo.

Verder, is vandaag weer de NAM etc langs geweest om door het huis te gaan, Quickscan te maken etc... en mijn schoonzus heeft er voor mij een verhuisvergoeding/schadeloosstelling doorheen gekregen. Dit omdat ik mede (grootste reden) vertrek vanwege de stress van de aardbevingen wat ik bij mijn transitie niet kan gebruiken en als huurder ook rechten heb. Dus ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken, maar ze waren er helemaal zeker van dat ik hiervoor een tegemoetkoming ga krijgen. Dus dat is mooi voor de vloer en de gordijnen van mn nieuwe huisje denk ik ;) 

Tegelijkertijd had ik mijn nieuwe afspraak in het UMCG voor mijn transitie, waarbij ik eigenlijk alles van de vorige gesprekken heb herhaald en heb aangevuld met meer info.. Het was een goed gesprek, volgende maand is mijn volgende afspraak! Vanaf nu gaat alles veel vlotter lopen denk ik ;) Kreeg in ieder geval het idee dat ze voor mij de noodzaak wel zag. 


Dus vandaag, 20 februari, was een heel belangrijke en spannende dag... We zijn weken bezig geweest, maar vooral vanaf vorige week donderdag non-stop, om het netjes, goed verzorgd en bij mij leeg en ingepakt te kunnen laten zien. We zijn gesloopt! Maar heel voldaan na deze dag... Voor ons allemaal gaan de dingen vlotter lopen, de NAM heeft een ultimatum gesteld voor oude schades dat ze voor 1 juli moeten worden opgelost.. Dus het kan nu allemaal vlot gaan. Niet alleen voor mij, die al vertrekt... Maar ook voor mn broer, schoonzus, nichtjes en neefje  als huurders (zoals ik ook ben) en natuurlijk mijn moeder ook, die eigenaar is van dit helaas kapotgescheurde, mooie pand. 


Het wordt een spannende, maar leukere tijd denk ik zo! Ik kijk erg uit naar mn huisje en mijn transitie!

 
help