×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Huizenjacht- part 2 en meer Updates

Huizenjacht- part 2 en meer Updates


Inmiddels ben ik mijn spullen aan het inpakken en in de trailer aan het laden voor de verhuizing. Zodat straks niet alles op het laatste moment gedaan moet worden.


Ik heb ''groen licht'' gekregen dat het huisje voor mij is en de woningbouw is nu bezig met wat opknapwerk wat ik voor elkaar heb gekregen dat het inderdaad hun verantwoordelijkheid is. Dus ze zijn nu de tuin (voor en achter) aan het netjes maken (1e deel), behang eraf aan het halen, er is professioneel schoongemaakt door een schoonmaakbedrijf en ze zijn de houtwormbalken in de berging aan het vervangen plus een nieuwe deur omdat de deur als dartbord is gebruikt. Is dit gedaan, dan wordt ik gebeld en krijg ik de sleutel... Dan krijg ik een aanbod voor dubbelglas op de noordkant (waar het als enige nog niet zit) en dan wordt dat nog gedaan en in de lente komen ze mn terras aanleggen plus pad naar achter (dus deel 2). De verwachting is dat ik 1 maart de sleutel krijg.

Wat dat betreft is de 'huizenjacht' wel voorbij denk ik zo.

Verder, is vandaag weer de NAM etc langs geweest om door het huis te gaan, Quickscan te maken etc... en mijn schoonzus heeft er voor mij een verhuisvergoeding/schadeloosstelling doorheen gekregen. Dit omdat ik mede (grootste reden) vertrek vanwege de stress van de aardbevingen wat ik bij mijn transitie niet kan gebruiken en als huurder ook rechten heb. Dus ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken, maar ze waren er helemaal zeker van dat ik hiervoor een tegemoetkoming ga krijgen. Dus dat is mooi voor de vloer en de gordijnen van mn nieuwe huisje denk ik ;) 

Tegelijkertijd had ik mijn nieuwe afspraak in het UMCG voor mijn transitie, waarbij ik eigenlijk alles van de vorige gesprekken heb herhaald en heb aangevuld met meer info.. Het was een goed gesprek, volgende maand is mijn volgende afspraak! Vanaf nu gaat alles veel vlotter lopen denk ik ;) Kreeg in ieder geval het idee dat ze voor mij de noodzaak wel zag. 


Dus vandaag, 20 februari, was een heel belangrijke en spannende dag... We zijn weken bezig geweest, maar vooral vanaf vorige week donderdag non-stop, om het netjes, goed verzorgd en bij mij leeg en ingepakt te kunnen laten zien. We zijn gesloopt! Maar heel voldaan na deze dag... Voor ons allemaal gaan de dingen vlotter lopen, de NAM heeft een ultimatum gesteld voor oude schades dat ze voor 1 juli moeten worden opgelost.. Dus het kan nu allemaal vlot gaan. Niet alleen voor mij, die al vertrekt... Maar ook voor mn broer, schoonzus, nichtjes en neefje  als huurders (zoals ik ook ben) en natuurlijk mijn moeder ook, die eigenaar is van dit helaas kapotgescheurde, mooie pand. 


Het wordt een spannende, maar leukere tijd denk ik zo! Ik kijk erg uit naar mn huisje en mijn transitie!

 
help
 HeArt&SoulConnection
gefeliciteerd met je huis en thuis. straks ook nog thuis in je eigen lijf .. go for it !
28-02-2018 21:48
28-02-2018 21:48 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel! Ik heb vandaag m'n huurcontract getekend, 1e maand betaald en mij ingeschreven bij de nieuwe Gemeente ;) nu kan ik alles gaan doen wat ik op lijstjes heb geschreven haha
01-03-2018 21:06
01-03-2018 21:06 • 1 reactie • Reageer
Gertiena
yeah gefeliciteerd Max ik ben super blij voor je zeg. Straks lekker genieten van je huisje en kan je rustig zonder ellende beginnen aan je transitie. Heel veel succes en plezier voor jou in de toekomst. Liefs Gertiena, XXX
23-02-2018 14:53
23-02-2018 14:53 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel!! Waarschijnlijk word ik maandag/dinsdag gebeld voor de sleutel, tenminste dat verwacht ik haha. Ik heb er heeeel veel zin in en kan absoluut niet wachten!!! Dankjewel Gertiena ;) Knuff xx
23-02-2018 19:31
23-02-2018 19:31 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Super goed dat alles goed is geregeld nu en al je wensen aangepast gaan worden in het huisje. Ik hoop dat je er snel in kunt en inderdaad met een schadevergoeding kun je veel doen in je nieuwe huisje. Je hebt er absoluut wel recht op vindt ik!
20-02-2018 23:07
20-02-2018 23:07 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja het gaat vooral om het feit dat ik het in een staat van chaos heb bekeken en ze er bij mij op bleef hameren dat ik het huisje ''netjes moest houden'' ik zeg dat wil ik best doen, maar dan moet het eerst wel netjes ZIJN en daar zijn jullie zelf verantwoordelijk voor, niet ik. Als ik nou een koper was voor dit huisje, ja dan is alles wat moet gebeuren mijn pakkie aan, maar jullie blijven huiseigenaar en dus eindverantwoordelijke voor deze presentatie en oplevering. En zij beaamde dat en zijn akkoord gegaan. De schadevergoeding is mooi meegenomen, wat het ook wordt, maar heb er ook heel veel stress door gehad, spanning mee gehad door dit gedoe over het huis, het gaat niet eens echt zozeer om het geld of het bedrag, maar het gebaar na het verlies van mijn stiefvader die hartkwalen had en door de stress om het huis gewoon van zn stokkie ging, maar ook die 10 jaar ervoor... en die 5 jaar sindsdien dat we er vrijwel dagelijks mee bezig zijn... Het heeft voor wriktie tussen onze gezinsleden gezorgd, ruzies en spanningen omdat we dingen anders zagen/wilden/droomden dan de ander... Het is een schadeloosstelling voor al deze pijn... Het leed is geleden... maar het is nodig om verder te kunnen bouwen en door te gaan met een betere start. Dan ik anders zou hebben...
20-02-2018 23:55
20-02-2018 23:55 • Reageer
Vinception
Gefeliciteerd met je huisje! En superfijn dat de woningmensen naar je luisteren! :)
20-02-2018 22:24
20-02-2018 22:24 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel!! Ja, vind ik ook... had tijdens de bezichtiging al duidelijk laten merken dat de staat mij erg tegenviel en ze beaamde dat dit echt niet kon... Kzei dat ik best wat wilde doen, maar dat dit wel erg veel was.. Dat snapte ze, ik kreeg een ruim weekend nadenktijd voor ik mijn antwoord moest mailen (te lezen in vorige blog denk ik) en hield eigenlijk hele weekend zelfde gevoel: ''Ja ik wil hem, maarrr... hier en hier zijn jullie verantwoordelijk voor als jullie dit en dat van mij verwachten"" ongeveer en ze gingen akkoord! Ben superblij hiermee!!! Kan niet wachten!
20-02-2018 23:05
20-02-2018 23:05 • Reageer