Korte blog!!!


Ik had van tevoren besloten dat als ik bij terugkomst nog geen brief van het UMCG zou hebben ontvangen dat ik er dan achteraan ging bellen, want 2 maanden duurt wel heel lang! Na 12 dagen  van huis weggeweest te zijn, kwam ik gister weer thuis in mijn schone, opgeruimde appartementje op de boerderij. Heb ik vannacht weer heerlijk op mijn eigen bed en kussens geslapen, maar heb ik ook een beetje een  'jetlag'' gevoel terwijl ik dus niets van tijdzones ben gewisseld... Mijn ogen doen zeer en zie slechter dan normaal, heb mijn bril op en dat helpt slechts deels. Maar ik heb nieuws dat ik even wilde delen!!!

Toen ik thuiskwam vertelde mijn moeder halverwege in ons gesprek dat er een dikke enveloppe van het UMCG voor mij was bezorgt, vlak voor het weekend lag deze in de bus! Ik aan het stuiteren, ik wil weten wat erin staat, maar ik wil ook niet wegrennen bij mn moeder vandaan die ik 12 dagen niet heb gezien (wel gesproken, bijna om de dag met elkaar gebeld)... Dus ik praat eroverheen, het volgende onderwerp van mijn ''vakantie'' te bespreken...
Na een tijdje geef ik toch maar aan dat ik die brief ga zoeken (meestal ligt dat niet ergens klaar richting mijn appartement, maar beneden bij mijn broer en schoonzus in huis) en gelukkig vond ik hem snel... Mijn hart ging tekeer, van spanning die ik erom had gehad, van blijdschap dat hij er was en van opluchting dat ik er niet achteraan hoefde te bellen!!!

Ik maak hem open en begin te lezen... 3 folders over het UMCG, het invullen van een survey op voorhand en de datum en de locatie... Nog maar 2 weken... a.s. 28 Augustus 2017, op Bommen Berend/Gronings Ontzet (feestdag hier), is mijn eerste intakegesprek (ja, je kunt er meerdere krijgen) lekker op tijd om 08:30 uur en het liefst nog 15 min eerder ivm administratieve zaken. Ook staat er: ''We adviseren u om 1 of meer belangrijke personen uit uw omgeving mee te nemen, bijvoorbeeld een familielid, partner of persoonlijk begeleider.'' Nou ga ik overal liever alleen heen... maargoed, mammalief wil graag met mij mee gelukkig, alleen hebben wij nog geen vervoer... Achterop mn scooter is niets voor haar en we zijn nog bezig met geld op zij leggen voor een auto die we gaan delen, maar zij zou vervoer regelen... Dus ik ben benieuwd.

HIJ IS ER!!! Ik heb een startdatum, 28 Augustus 2017!  Ik ben zo ongelooflijk blij!!!
Aan het begin van dit jaar had ik niet durven dromen nu hier zo te staan, ik stond er slecht voor; financieel en mentaal. Ik kon geen werk vinden, had mijn uitkering nog niet rond, had flink veel openstaande posten... En hoopte dat 2018 dan wel weer alles op orde zou zijn. NU sta ik hier, bijna alles weer op orde; uitkering rond, meeste posten betaald en de rest betaal ik per maand af, betaal mijn eigen verzekeringen weer volledig en ik ben niet alleen doorverwezen, maar mijn eerste afspraak staat als een huis!!! Ik had nooit gedacht dat het voor 2018 zou lukken, sterker nog ZELFS voor het laatste kwartaal, vlak voor mijn verjaardag ook nog (06-09)!!! Dat lucht zo enorm op!
Het is officieel, ik ben mijn traject begonnen!!!