Korte blog!!!

Korte blog!!!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik had van tevoren besloten dat als ik bij terugkomst nog geen brief van het UMCG zou hebben ontvangen dat ik er dan achteraan ging bellen, want 2 maanden duurt wel heel lang! Na 12 dagen  van huis weggeweest te zijn, kwam ik gister weer thuis in mijn schone, opgeruimde appartementje op de boerderij. Heb ik vannacht weer heerlijk op mijn eigen bed en kussens geslapen, maar heb ik ook een beetje een  'jetlag'' gevoel terwijl ik dus niets van tijdzones ben gewisseld... Mijn ogen doen zeer en zie slechter dan normaal, heb mijn bril op en dat helpt slechts deels. Maar ik heb nieuws dat ik even wilde delen!!!

Toen ik thuiskwam vertelde mijn moeder halverwege in ons gesprek dat er een dikke enveloppe van het UMCG voor mij was bezorgt, vlak voor het weekend lag deze in de bus! Ik aan het stuiteren, ik wil weten wat erin staat, maar ik wil ook niet wegrennen bij mn moeder vandaan die ik 12 dagen niet heb gezien (wel gesproken, bijna om de dag met elkaar gebeld)... Dus ik praat eroverheen, het volgende onderwerp van mijn ''vakantie'' te bespreken...
Na een tijdje geef ik toch maar aan dat ik die brief ga zoeken (meestal ligt dat niet ergens klaar richting mijn appartement, maar beneden bij mijn broer en schoonzus in huis) en gelukkig vond ik hem snel... Mijn hart ging tekeer, van spanning die ik erom had gehad, van blijdschap dat hij er was en van opluchting dat ik er niet achteraan hoefde te bellen!!!

Ik maak hem open en begin te lezen... 3 folders over het UMCG, het invullen van een survey op voorhand en de datum en de locatie... Nog maar 2 weken... a.s. 28 Augustus 2017, op Bommen Berend/Gronings Ontzet (feestdag hier), is mijn eerste intakegesprek (ja, je kunt er meerdere krijgen) lekker op tijd om 08:30 uur en het liefst nog 15 min eerder ivm administratieve zaken. Ook staat er: ''We adviseren u om 1 of meer belangrijke personen uit uw omgeving mee te nemen, bijvoorbeeld een familielid, partner of persoonlijk begeleider.'' Nou ga ik overal liever alleen heen... maargoed, mammalief wil graag met mij mee gelukkig, alleen hebben wij nog geen vervoer... Achterop mn scooter is niets voor haar en we zijn nog bezig met geld op zij leggen voor een auto die we gaan delen, maar zij zou vervoer regelen... Dus ik ben benieuwd.

HIJ IS ER!!! Ik heb een startdatum, 28 Augustus 2017!  Ik ben zo ongelooflijk blij!!!
Aan het begin van dit jaar had ik niet durven dromen nu hier zo te staan, ik stond er slecht voor; financieel en mentaal. Ik kon geen werk vinden, had mijn uitkering nog niet rond, had flink veel openstaande posten... En hoopte dat 2018 dan wel weer alles op orde zou zijn. NU sta ik hier, bijna alles weer op orde; uitkering rond, meeste posten betaald en de rest betaal ik per maand af, betaal mijn eigen verzekeringen weer volledig en ik ben niet alleen doorverwezen, maar mijn eerste afspraak staat als een huis!!! Ik had nooit gedacht dat het voor 2018 zou lukken, sterker nog ZELFS voor het laatste kwartaal, vlak voor mijn verjaardag ook nog (06-09)!!! Dat lucht zo enorm op!
Het is officieel, ik ben mijn traject begonnen!!!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Beetje laat van mij maar toch gefeliciteerd, zal nu direct de rest lezen
| 20:59 |
Dankjewel! Geeft niks ;)
| 16:17 |
Dat is super! Gefeliciteerd
| 12:37 |
Jazeker, dankjewel!
| 22:32 |
Wat ontzettend fijn voor je! Gefeliciteerd met je start van het traject!
| 19:18 |
Dankjewel wat lief!!
| 11:54 |
Gefeliciteerd! Succes ook!
| 18:23 |
Dankjewel Ing!
| 11:54 |
super voor je gefeliciteerd
| 16:25 |
Dankjewel!!
| 17:46 |
Wat heerlijk voor je! Wij hebben nu voor mijn zoon, die als dochter geboren is, de eerste afspraak staan in het UMC Rotterdam. Mijn kind is pas 10, dus heeft nog een hele lange weg te gaan. Heel veel sterkte met het traject!
| 16:15 |
Super!!! Wat fijn dat hij het al zo vroeg doorhad zeg, scheelt een hoop stress, kunnen ze in ieder geval de ''meisjespubertijd'' blokkeren en als ie wat ouder is gewoon de jongenspubertijd ingaan met Testosteron. Duurt zeker nog wel wat langer (hij moet t echt zeker weten ivm leeftijd en ouder zijn voor bepaalde behandelingen, maar echt tof dat je hem zo serieus neemt! chapeau!) Hoop dat alles voor hem ook goed gaat verlopen! Ik heb zelf zo enorm in de knoop gezeten... en dan dacht ik het te weten en dan ging ik weer aan mijn eigen beoordeling twijfelen... toch kwam ik keer op keer bij hetzelfde antwoord uit; JA IK BEN HET. dus nu ik alles eindelijk in gang heb gezet en begin, vlak voor mijn 26e, ben ik super opgelucht. Mijn familie is gelukkig ook heel erg supportive en staan achter mij, dus ik heb daarin ook geluk! Mijn leven begint nu ;)
| 17:46 |
De steun van je familie is erg belangrijk. Ik heb het geweten vanaf zijn geboorte. Het geslacht was duidelijk, maar de energie voelde mannelijk. Toch ging hij de eerste 7 jaar als meisje door het leven, want ik wilde niets sturen. Toen moest ineens zijn haar kort, oorbellen uit, een jongensfiets en jongenskleren. Het is raar dat het geslacht voor de geboorte niet belangrijk is (als het maar gezond is), maar daarna maakt het ineens wel uit. Als mijn kind gelukkig is en zichzelf kan zijn vind ik het best.
| 18:19 |
Jazeker echt wel! Ja precies, mijn moeder dacht tijdens haar zwangerschap dat ik een jongentje zou zijn (je had toen nog niet dat je dat kon zien van te voren), helaas kwam ik eruit als een meisje, maar ze heeft me vrij gelaten en gewoon genderneutraal opgevoed, kreeg jongenskleren en speelgoedhamers, maar ook mijn paardrijkleren voor mijn hobby... Mocht alles zelf weten.. Toen ik het mijn mams vertelde zei ze dus ook: NO SHIT, SHERLOCK! Ze ondersteund mij in alles, ze ziet dat ik nu al, voordat er ook maar iets is veranderd ''medisch'', veel vrolijker ben en meer mezelf. Dat is het enige wat belangrijk behoeft te zijn.
| 11:53 |
Fijn dat jij ook jezelf mag zijn van je moeder! Mijn zoon vond het eerst raar dat hij alleen verliefd werd op meisjes, aangezien iedereen denkt dat hij een meisje is. Voor mij was dat volkomen logisch. Zolang hij nog als meisje wordt gezien, zal hij zich schamen voor zijn verliefdheden, en dat is heel jammer. Ik hoop dat ze de puberteit gaan remmen, want hij wil absoluut geen borsten. Daarna word het tijd dat hij ook op school een jongen wordt. Misschien is dat makkelijker met de overstap naar voortgezet onderwijs. Aangezien hij autistisch is, gaat hij dan naar speciaal onderwijs, waar niemand hem kent.
| 12:05 |
Ja heel erg fijn! Ik dacht inderdaad eerst ''gewoon lesbisch'' te zijn (want ik was immers een vrouw en val op vrouwen dus dan moest ik dat maar zijn toch?) al heeft dat nooit echt goed gevoeld, van jongens moest ik niets weten ivm trauma's, maar met acceptatie van mijzelf kwam ook het stukje dat jongens/mannen toch best wel leuk konden zijn, dus dat staat nu op een kiertje aan mogelijkheden, zal mijzelf nooit als hetero kunnen en willen bestempelen, maar QUEER voelt supergoed het omschrijft eigenlijk alle deeltjes van mij, zonder concreet in een hokje te hoeven passen.

Zelf ben ik ook licht autistisch, die verandering zal wel heel spannend voor hem zijn ook dan (heb ik zelf ook veel last van...) Hoop dat die overstap voor hem goed zal verlopen! Succes!
| 12:20 |
Dank je, jij ook heel veel succes!
| 12:24 |
Dankjewel!
| 22:31 |
Wat fijn! Heel veel succes!
| 16:15 |
Dankjewel!!
| 17:38 |
gefeliciteerd! Wat fijn voor je!
| 15:44 |
Dankjewel!
| 17:38 |
Het enthousiasme straalt van het scherm af.. wow, wat fantastisch voor je! Ik ben heel blij voor je super super nieuws!!
| 15:07 |
Gelukkig! Zo blij ben ik inderdaad ook!!! Dankjewel!
| 17:38 |
Heel graag gedaan.. hier ook blij blij blij straks blogje tikken.. nu te hoog stuitergehalte lol
| 17:43 |
OELALA, ben benieuwd!!!
| 17:47 |
Fijn voor je!
| 14:17 |
Zekers dankjewel!
| 14:54 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen