Psychiater i.p.v. Psycholoog


Dus, vorige maand was ik echt over the top pissig op mijn behandelend psychologe... Vond haar tot dan erg tof, maar ik heb t nu met haar eigenlijk wel gehad. Heb een boze brief getypt en alles, ligt klaar in mn map. Alles waar ze in wroet is mijn verleden (overleden vader, gepest worden, kankerperiode) dat vind ze allemaal veel interessanter, maar ik wil daar niet mee bezig zijn... Dat is gebeurd, het verleden is daar, maar ook zonder die gebeurtenissen had ik hier nu gestaan... En ze staan er los van. En dat begrijpt ze maar niet... Ik vind t logisch dat ze in die dingen mijn 'genderdysforie' nooit kan vinden, maar om dan te zeggen dat ze t niet ziet vind ik gewoonweg ONACCEPTABEL....

Afgelopen Donderdag had ik een afspraak met ''mijn/de'' psychiater, ik heb duidelijk gemaakt wat ik ervan vond, verteld over mn boze brief, wat vragen beantwoord. Vond hem ''toffer'' dan mn psychologe. Alleen dat de combinatie van mijn behandeling tegen kanker en het nemen van hormonen nog niet bekend is en dat het riskant kan zijn blabla... (11 jaar geleden inmiddels, de muggen bijten me weer hoor, maak t de kat wijs!) Mijn reactie was: ''KAN me geen MOER schelen, AL gebruik je me als proefkonijn! Ik heb NIETS te verliezen, ik leef in mijn blessuretijd en wil daar alles uithalen, daar hoort mijn transitie bij en daar horen de injecties bij. IK kan niet doorgaan op deze manier, er is maar 1 weg voor mij en dat is deze MET medische transitie!'' Hij vroeg of hij dat correct had begrepen en ik zei ja, al gebruik je me dan als proefkonijn, het kan me geen moer schelen, ik moet aan de testo, ik moet mijn borsten kwijt, want zelf kan ik dat niet doen! Hij sloeg een beetje stijl achterover van mijn statements... maar ik meen elk woord keihard. Ik wil niet dood ofzo, maar ik kan niet meer leven met mensen die mij ''vrouw'' of ''meisje'' noemen omdat ze borsten zien en een ietwat hoge stem horen (mijn stem is niet hoog, maar ook zeker niet laag in de mannenfrequenties).. Die factoren moeten gewoonweg geelimineerd worden. Ik was eigenlijk nog steeds pissig tijdens t gesprek over de vorige keer en hoe ze hiermee omgaan is echt aan hun... Ben blij dat ik EXACT heb gezegd en gedaan wat ik wilde, mijn moeder was mee en noemde mij eindelijk zo vaak mogelijk HIJ!!! Wat ook hielp voor mijn gevoel. Aangegeven dat mijn beste vriendin ook graag wel een keer meewilde, zij was minstens net zo kwaad over de vorige keer wat ik haar had verteld.

Nu is het wachten op bericht... Ze gingen nu overleg plegen... Wat me ook niet echt gerust maakt tot ik weet wat eruit komt. Maarja, tis niet anders... Zij mogen roddelen.