TIJD VOOR UPDATES!!!!


Ik sta nogal strak van de spanning en het enthausiasme!!! Dus hier even een korte update over wat zaken waar ik meestal over schrijf.

1) Woningjacht


Ik ben al een tijdje heel actief opzoek naar een eigen woning. Stress om de aardbevingen en de sfeer thuis ging allemaal niet zo best meer en ik trok het niet meer... Stond bij de meeste woningstichtingen al wel bijna 2 jaar ingeschreven, maar besloot om mij eind November dan ook maar bij Acantus in te schrijven, hier kon ik dan tenminste actief op reageren en dan wordt er geloot uit de geinteresseerden... Halverwege December heb ik gereageerd op een huisje, maar werd niet geloot dacht ik, tot afgelopen dinsdag de telefoon ging, de eerste geinteresseerde ging niet door ''of ik nog interesse had?'' JA ECHT WEL...

Dus ik heb Dinsdag 30 Januari 's morgens een intakegesprek voor dit huisje, waarin ik dan hoor of ik hem definitief toegewezen krijg, zoja, dan mag ik hem gaan bekijken... is alles oke en accepteer hem ter plekke, dan heb ik een huisje!!!

Op de plattegrond ziet het er ideaal uit: Berging aan de voorkant (noord), ingang hal met wc, meterkast en deur naar de Woonkamer met trap (iets minder, maar ach....) en de keuken zit aan de voorkant naast de gang, ziet er mooi ruim uit allemaal... Dan boven grote badkamer met douche, wc en wasmachine aansluiting, ruime slaapkamer en een hobbykamer (kantoor in mijn geval) want er zit geen raam in (dan mag t geen slaapkamer heten geloof ik) en de trap naar boven(zolder) waar de grootste slaapkamer zit en nog berging/cv hok. Met de achtertuin op het zuiden aan de bredere weg, dus geen achtertuin inkijk. De huur is netjes en kan nog precies een klein autootje rijden... Dusja, ik hoop echt dat ie netjes is en dat ik hem krijg en kan accepteren!


2) Transitie

Ik sta niet meer op de wachtlijst!!!! Ik kreeg vandaag een nieuwe afspraak binnen voor Dinsdag 20 Februari. Intakegesprek bij het Genderteam zelf... Moet weer online vragenlijsten invullen voor die tijd etc... Maar ik ben weer een deurtje verder!!! Heel spannend hoe dit gaat lopen! Kan niet wachten!


3) Aardbevingsschade


Na de laatste beving in Zeerijp van 3,6 (hij wordt in de media afgezwakt naar 3,4 maar dat klopt niet), zijn er weer vele scheuren bijgekomen en oude doorgescheurd.. Er is een 2e fakkeltocht geweest met ruim 12.000 man door de stad Groningen heen... Mensen die kwamen alweer terug, terwijl een deel nog moest beginnen... Het stond helemaal VOL. Niet alleen uit Groningen en provincie, ook vanuit het hele land sympatisanten. Mensen die bezig zijn hun huis van het gas af te krijgen door aanpassingen te maken... Noem maar op! Supermooi om te zien dit.
Er werden tegelijkertijd ook op meerdere plekken door het land heen gelijke acties gehouden, hiervan heb ik helaas geen opkomst getallen gehoord; het idee alleen al vind ik super! Maar voor mij, wonen in deze boerderij met al deze schade, waardoor ik intern al van plek ben verhuisd voor mijn eigen veiligheid, is hier wonen gewoon veelste eng. Dit is dan ook een van de grootste motivaties om uit huis te gaan, zeg nou zelf: ruimte zat in een boerderij toch?!? Maar ik trek echt de stress niet meer, daarnaast ontstaan er irritaties tussen mij en mijn familie intern... Ik kan er wat dat betreft gewoon niet meer tegen... In combinatie met in transitie gaan, wat veel spanning kan leveren enzo, wil ik gewoon graag mijn eigen plekje. En een huurhuis is verder het pakkie aan van de verhuurder, als er wat is/ontstaat, meld ik dat gewoon bij de woningbouw! Dan hoef ik daar verder niets mee. Dus dat gaat gewoon rust brengen in mijn gendertraject. ;) 

Ik denk dat ik er zo wel ben met de updates... haha

 
help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!