×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
TIJD VOOR UPDATES!!!!

TIJD VOOR UPDATES!!!!


Ik sta nogal strak van de spanning en het enthausiasme!!! Dus hier even een korte update over wat zaken waar ik meestal over schrijf.

1) Woningjacht


Ik ben al een tijdje heel actief opzoek naar een eigen woning. Stress om de aardbevingen en de sfeer thuis ging allemaal niet zo best meer en ik trok het niet meer... Stond bij de meeste woningstichtingen al wel bijna 2 jaar ingeschreven, maar besloot om mij eind November dan ook maar bij Acantus in te schrijven, hier kon ik dan tenminste actief op reageren en dan wordt er geloot uit de geinteresseerden... Halverwege December heb ik gereageerd op een huisje, maar werd niet geloot dacht ik, tot afgelopen dinsdag de telefoon ging, de eerste geinteresseerde ging niet door ''of ik nog interesse had?'' JA ECHT WEL...

Dus ik heb Dinsdag 30 Januari 's morgens een intakegesprek voor dit huisje, waarin ik dan hoor of ik hem definitief toegewezen krijg, zoja, dan mag ik hem gaan bekijken... is alles oke en accepteer hem ter plekke, dan heb ik een huisje!!!

Op de plattegrond ziet het er ideaal uit: Berging aan de voorkant (noord), ingang hal met wc, meterkast en deur naar de Woonkamer met trap (iets minder, maar ach....) en de keuken zit aan de voorkant naast de gang, ziet er mooi ruim uit allemaal... Dan boven grote badkamer met douche, wc en wasmachine aansluiting, ruime slaapkamer en een hobbykamer (kantoor in mijn geval) want er zit geen raam in (dan mag t geen slaapkamer heten geloof ik) en de trap naar boven(zolder) waar de grootste slaapkamer zit en nog berging/cv hok. Met de achtertuin op het zuiden aan de bredere weg, dus geen achtertuin inkijk. De huur is netjes en kan nog precies een klein autootje rijden... Dusja, ik hoop echt dat ie netjes is en dat ik hem krijg en kan accepteren!


2) Transitie

Ik sta niet meer op de wachtlijst!!!! Ik kreeg vandaag een nieuwe afspraak binnen voor Dinsdag 20 Februari. Intakegesprek bij het Genderteam zelf... Moet weer online vragenlijsten invullen voor die tijd etc... Maar ik ben weer een deurtje verder!!! Heel spannend hoe dit gaat lopen! Kan niet wachten!


3) Aardbevingsschade


Na de laatste beving in Zeerijp van 3,6 (hij wordt in de media afgezwakt naar 3,4 maar dat klopt niet), zijn er weer vele scheuren bijgekomen en oude doorgescheurd.. Er is een 2e fakkeltocht geweest met ruim 12.000 man door de stad Groningen heen... Mensen die kwamen alweer terug, terwijl een deel nog moest beginnen... Het stond helemaal VOL. Niet alleen uit Groningen en provincie, ook vanuit het hele land sympatisanten. Mensen die bezig zijn hun huis van het gas af te krijgen door aanpassingen te maken... Noem maar op! Supermooi om te zien dit.
Er werden tegelijkertijd ook op meerdere plekken door het land heen gelijke acties gehouden, hiervan heb ik helaas geen opkomst getallen gehoord; het idee alleen al vind ik super! Maar voor mij, wonen in deze boerderij met al deze schade, waardoor ik intern al van plek ben verhuisd voor mijn eigen veiligheid, is hier wonen gewoon veelste eng. Dit is dan ook een van de grootste motivaties om uit huis te gaan, zeg nou zelf: ruimte zat in een boerderij toch?!? Maar ik trek echt de stress niet meer, daarnaast ontstaan er irritaties tussen mij en mijn familie intern... Ik kan er wat dat betreft gewoon niet meer tegen... In combinatie met in transitie gaan, wat veel spanning kan leveren enzo, wil ik gewoon graag mijn eigen plekje. En een huurhuis is verder het pakkie aan van de verhuurder, als er wat is/ontstaat, meld ik dat gewoon bij de woningbouw! Dan hoef ik daar verder niets mee. Dus dat gaat gewoon rust brengen in mijn gendertraject. ;) 

Ik denk dat ik er zo wel ben met de updates... haha

 
help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
HeArt&SoulConnection
Wat geweldig 2018 begint geweldig voor jou zo. Een eigen huis en thuis en ook straks thuis in je eigen huis (figuurlijk, je lichaam dus) PROFICIAT
28-01-2018 17:11
28-01-2018 17:11 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Yes!! Echt wel!! Ik kijk er allemaal heeeel erg naar uit! Vandaag even stiekem naar binnen wezen gluren, staat al leeg... van wat ik kon zien ziet het er strak uit!!
28-01-2018 20:58
28-01-2018 20:58 • 1 reactie • Reageer
Vinception
Ik hoop zo dat je het huisje kunt accepteren want ik gun het je zo! En fijn dat je éindelijk een intakegesprek hebt! Die aardbevingen, echt klote. De gaswinning moet echt snel stoppen, gaan ze ergens anders maar aardbevingen veroorzaken, in de oceaan ofzo, ergens waar de mens geen last van heeft.
26-01-2018 23:22
26-01-2018 23:22 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel, Ja ik ben heeeeeel benieuwd, beetje gespannen voor t gesprek (hekel aan gesprekken waarvan ik niet weet wat de bedoeling echt is...) Maar heb alles wat ik nodig heb ervoor klaarliggen, dus verder zie ik wel. Ja en nee, Er gebeurt al olieboren op zee... windmolens op zee etc.. zodat ''de mens er geen last van heeft'' maar de dieren wel... hoevaak moet er wel niet een olievlek worden schoongemaakt en alle dieren die zich daar in bevonden, als ze nog leven, moeten worden geholpen om de vieze plakzooi er af te krijgen...?? Ik ben dr een beetje zat van ook dat omdat ''de mensheid'' iets wil hebben, de natuur er maar voor moet wijken. Rekening houden met deze natuur doen we zelden en zelfs dat is te min... We moeten van t gas af. Verwarmen met hout ofzo en elke boom die gekapt wordt 3 bomen planten. Energie van de zon en of wind/waterkracht (zoals molens met een waterrat) goed isoleren met hemp/bouwen met hempcrete (vuurbestendig, isolerend en nog veel meer), rijden op koolzaadolie/water om maar wat te noemen... Energieneutraal, milieuvriendelijk... het kan allemaal. En het kan allemaal veel beter.
27-01-2018 01:54
27-01-2018 01:54 • 1 reactie • Reageer
Creaci
Wat een fijn nieuws!
25-01-2018 22:49
25-01-2018 22:49 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Heel erg fijn! ;)
26-01-2018 16:06
26-01-2018 16:06 • Reageer
Albert van den Berg
Klinkt positief, huisje sneller dan je verwacht had, hoop dat het is wat je denkt en het goed aanvoelt. Tja je transitie traject is lang, dat wist je al en is natuurlijk niet voor niets, maar zoals je zelf al zegt, weer een deurtje verder. Aardbevingen staat de meeste ver van hun bed en natuurlijk moeilijk te bevatten, dat daardoor de gaskraan een eind dicht moet begrijpen veel mensen wel maar wat voor impact dat op hun zal hebben snappen ze/we nog niet, maar dat het groot zal zijn zeker. Het moet het kan zo echt niet verder.
25-01-2018 21:26
25-01-2018 21:26 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Heel positief! Ja dat dat een lang traject is vind ik opzich ook niet zo erg, maar ben wel heeeel blij dat ik vooruit kom nu haha ;) Klopt en is ook zeker waar... Soms neem je ze niet eens waar als een trilling in de grond btw... Soms hoor je gewoon een klap in t huis (denk aan een carbid schot/knalvuurwerk), dus dan denk je dat t van buiten komt (voorbij denderende vrachtwagen/trekker ofzo) en dan vind je later extra scheuren en kom je erachter dat het wel een beving was, dat de knal was omdat t huis uit elkaar getrokken wordt... Om maar wat te noemen... mijn bed is zo heen en weer geschoven, tegelijkertijd viel wederom mijn badkamer spiegel van de muur (na 4 x opnieuw proberen op te hangen, is hij nu definitief afgelaten, het was een wonder dat de spiegel zelf nog niet kapot is gevallen tijdens dat vallen) De stress hiervan is echt gekmakend, je gaat piekeren... waar je het ene net gerepareerd hebt en je gaat met t volgende bezig, kun je het laatste alweer opnieuw gaan doen... Het kan absoluut zo niet verder!!! Maar dankje Albert voor je reactie... Ik ben heeel erg blij, zeker als het goedloopt volgende week en ik het huisje krijg. Dan kom ik vanzelf meer tot rust denk ik ;)
26-01-2018 16:05
26-01-2018 16:05 • Reageer
DiaantjesLife
Wat een super goede blog met al je mooie updates kanjer!!! Ik hoop dat je volgende week definitief kunt melden dat je inderdaad het huisje hebt. Groot gelijk dat je verder je niet te druk maakt om de schade nu, dat is inderdaad voor de verhuurder. Volgende maand dan ook je afspraak bij het genderteam, eindelijk gaat ook voor jou alles rollen. Ik ben helemaal blij voor je lieverd xxx
25-01-2018 20:36
25-01-2018 20:36 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Dankjewel Diaantje, ja hoop ook dat ik dat volgende week kan vertellen! Ja, nog een maandje en dan begint het allemaal eindelijk te lopen.. Het voelt eindelijk alsof ik op de goede weg zit... alles lijkt eindelijk te kloppen en dat maakt me zo blij! Dankjewel lieverd xx
26-01-2018 15:55
26-01-2018 15:55 • Reageer
Gertiena
je gaat goed zeg, toppie Max vind het mooi voor je.
25-01-2018 17:15
25-01-2018 17:15 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja, kdurf bijna niet te juichen haha... het is mij nog nooit zo goed gegaan! Wat voelt dit goed, eindelijk lijkt het te lopen zoals ik wil in mn leven! Dankjewel lieve Gertiena!
25-01-2018 18:08
25-01-2018 18:08 • 2 reacties • Reageer
Hetty
Nou spannende tijden voor je. En goed dat je voor 2 dingen weer een deurtje verder kunt zodat je het oude deurtje definitief achter je dicht kunt maken ... ik hoop voor je dat alles naar wens verloopt. Succes!
25-01-2018 17:13
25-01-2018 17:13 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja, heel erg spannend... Maar heel erg fijn! Dankjewel!
25-01-2018 18:07
25-01-2018 18:07 • Reageer
Marjolein
wow! Wat goed! Is het huis in de buurt? Ik wens je veel succes!
25-01-2018 16:58
25-01-2018 16:58 • 1 reactie • Reageer
Max Trans LGBTQ
Ja, ligt eigenlijk tussen de 2 dichtsbijzijnde grote dorpen/kleine stadjes in, met 3 treinstations en alle winkels die ik nodig kan hebben in de buurt, met meerdere centrumpjes in de buurt maar wel een buitenwijkje, dus redelijk rustig ;) Dankjewel voor je reactie!
25-01-2018 17:08
25-01-2018 17:08 • Reageer