×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Als ik de juf was ...


"Als ik de juf was" dan zou ik naar de algehele situatie kijken van het kind of volwassene. Dan zou ik leren dat regels goed zijn en dat ook buiten de lijntjes gedacht kan worden. Regels  en wetten zijn immers bedoeld als leidraad hoe wij ons moeten gedragen in de maatschappij.

"Als ik de juf was" dan  zou ik laten zien dat elk kind uniek is en speciale kwaliteiten heeft. Ik zou het individu centraal zetten. Aandacht geven aan de achten en daar helpen tienen van te maken en niet dwingen van een 5 een 7 te maken.

"Als ik de juf was" dan zou ik openstaan om nieuwe dingen te leren en het als een uitdaging te zien hoe om te gaan met een kind wat een  rugzakje heeft. Mijn handen zouden jeuken omdat ik mijn handen uit de mouwen wil steken. Ik zou popelen om aan de slag te gaan.

"Als ik de juf was" dan zou ik zorgen dat elk kind het podium krijgt wat hij of zij verdiend. Ik zou stralen als het mij lukt om de kleine zonnetjes aan te steken zodat zij hun licht en missie zien in het leven. Zodat zij met hun energie anderen kunnen gaan inspireren.

"Als ik de juf was" dan zou ik ook klaar staan voor de ouders en het netwerk om het kind heen. Ik zou helpen waar ik kan, zodat er zicht aan het einde van hun tunnel komt en daarmee het geluk, blijdschap en succes weer gevonden  kan gaan worden.

"Als ik de juf was" dan zou ik tussen de regels door willen lezen en niet meteen een oordeel te vellen bij bepaald gedrag van een kind. Ik zou het een uitdaging vinden om te kijken waar ik kan helpen. Het zou mij energie geven als ik oplossingen kan vinden voor problemen.


Wat zou jij doen als je de juf was ?
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts