Tips & Advies gevraagd: Tropisch Aquarium


Ik heb in Nederland wel eens vissen gehad, normale kraanwater vissen. Toen ik besloot naar Spanje te vertrekken om bij mijn vriend samen te gaan wonen heb ik deze bij familie achtergelaten. Sinds een week of 2/3 heb ik in een gekke bui geroepen naar mijn vriend lijkt het niet iets om een Aquarium te nemen? 

Sinds een week begint dit langzamerhand werkelijkheid te worden. Inmiddels staat het Aquarium nu op een mooi plekje in de woonkamer, en de steentjes zijn deze ochtend ook aangekomen. 

Mijn vriend en ik hebben niet veel verstand van vissen, hij heeft ze nog nooit gehad en voor mij is het de éérste keer (Op de kraanwater vissen na) .

We hebben informatie gevraagd in de winkel in Spanje waar ze vissen verkopen we moeten het water 2 weken laten staan en moesten er een bepaald spul in gooien voor de vissen. Zaterdag gaan we de éérste vissen halen en langzamerhand gaan we het verder inrichten. 

Omdat ik moeite heb om in de Spaanse taal informatie te vragen over Tropische vissen dacht ik ineens aan dit mooi platform vol met mensen die er wellicht enigszins verstand van hebben. 

Ze hebben namelijk in de vissenwinkel informatie kunnen geven over bijvoorbeeld echte plantjes, dat je die het beste in een voedingsbodem  kunt planten. zodat de plantjes langer kunnen overleven en steviger in de grond staan.

Wat ik nu eigenlijk zou willen is informatie van mensen hier die mij informatie, tips, of advies kunnen geven.

Bijvoorbeeld wat is beter voor het Aquarium en de vissen,  echte of neppe plantjes? Want eerlijk is eerlijk, op dit moment zijn wij voor neppe plantjes gegaan puur omdat.. Als er daadwerkelijk een voedingsbodem in moet voor de plantjes waar daarna mooie grind steentjes over heen komen, dat mixt door elkaar omdat het water continue in beweging is door de vissen. 

Ik heb met mijn kraanwater vissen alleen grind steentjes gebruikt met een echt plantje, om de 2 weken verving ik deze dan omdat hij slap hing, en hij niet goed meer was. 

dus kom op met je tips, advies, informatie en ik zal er iets mee doen ;) !