Tips voor het verkopen van spullen op marktplaats.


Na veel aanvragen is ‘ie hier dan eindelijk: een blogpost met mijn tips voor verkopen op Marktplaats! Zoals jullie denk ik wel weten maak ik regelmatig gebruik van Marktplaats om mijn spulletjes te verkopen. Dat doe ik eigenlijk al jaren. Als ik kleding bijvoorbeeld niet meer leuk vind verkoop ik het op Marktplaats zodat ik er weer wat nieuws van kan kopen. Laatst hield ik een groot project waarbij ik zoveel verkocht dat ik er een Chanel tas van kon kopen. Ik heb het geluk dat ik via mijn blog veel mensen naar mijn Marktplaats account trek, maar ik heb daarnaast ook wat tips waarvan ik denk dat jullie er wat aan hebben!

1. Gebruik je kanalen
Je kunt heel gemakkelijk een linkje naar je verkoopoverzicht delen met anderen. Deel het op Facebook, Twitter, Instagram, je blog, enzovoorts. Het bereikt vaak toch meer mensen dan je misschien in eerste instantie denkt. Heb je een vriendin met een groot bereik op Twitter? Die wil er vast wel even een tweet voor je uitzenden. Belangrijk is hierbij dat je gebruik maakt van beeld. Plaats dus in je uiting bijvoorbeeld een collage van 6 dingetjes die je verkoopt.

2. De letters ‘egf ’in de verkooptitel
Dit heeft wel even wat uitleg nodig. De letters egf staan voor Elle Girl Forum, een forum waar ik vroeger regelmatig op te vinden was. Meiden op dat forum konden elkaars verkoopjes vinden door middel van die drie letters. Na een tijd is het eigenlijk uitgegroeid tot een tag waarop je de allerleukste items van echte modeliefhebbers kunt vinden. Let op: gebruik deze tag alleen voor echt mooie kledingstukken en modeaccessoires om de kwaliteit van deze zoekterm te bewaren. Niet vervuilen met oude pannen en magnetrons dus, dat zou zonde zijn. Ben je zelf op zoek naar mooie mode-items dan is het dus leuk om op egf te zoeken. Je vindt er vaak echt de mooiste stukken van Marktplaats.

3. De inhoud van je advertentie

Zorg ervoor dat je advertentie netjes in correct Nederlands geschreven is. Dit geeft de koper toch een fijner gevoel dan wanneer er een slordige en onduidelijke tekst bij staat. Vergeet niet in je advertentie te vermelden dat je nog meer leuke verkoopjes hebt waar mensen tussen kunnen kijken.

4. Wanneer je gek wordt van te lage biedingen
Ik stel altijd een vaste prijs in en dan zijn er nog mensen die gaan mailen “voor 10 euro minder neem ik het graag over, oké?” Nee, ik heb niet voor niets een vaste prijs ingevuld! Ik zet daarom altijd in mijn advertentie dat ik niet reageer op lagere biedingen. Dan hoef je je ook niet schuldig te voelen als je niet reageert op die e-mail. Ik merk dat ik minder van dit soort mails krijg sinds ik het in mijn advertentie vermeld.

5. “Maar het kost zoveel moeite…”

De meest gehoorde reactie wanneer ik mensen aanraad om via Marktplaats te verkopen: het kost te veel tijd en moeite. Als je eenmaal bezig bent valt dat reuze mee. Er is een handige Marktplaats app en je pakketjes kun je thuis (met OnlineVerzendservice bijvoorbeeld) al klaarmaken zodat je ze alleen maar snel hoeft af te geven en te laten scannen bij een postpunt. Wat je ook kunt doen: de items allemaal al inpakken en ze nummertjes geven. Zodra er iets besteld wordt zoek je een nummertje op, plak je er een label op en breng je het weg.