Meal preppen met Stip...


Nu augustus alweer achter ons ligt en september reeds uit de startblokken is geschoten, ben ik me al bijzonder bewust van vadertje tijd. Vroeg opstaan, op tijd naar bed en alles goed plannen om de dag zonder al te grote verrassingen door te komen. Mam... er is geen brood meer of mama... ik moet na school wel gelijk kunnen eten want om 18:00 moet ik al bij huppeldepup zijn... Het dagelijkse leven van een alleenstaande moeder is soms toch echt wel kunst- en vliegwerk. Als je dan ook nog eens graag eten op tafel zet zonder al teveel kant-en-klaar-maaltijden en plastic verpakkingen, dan is het een nog grotere uitdaging.

Ik neem dus liever het zekere voor het onzekere en begin met een voorraadje gerechten aan te leggen die ik invries en die ik later dus recht de oven of magnetron in kan pleuren. 'Meal preppen' heet dat tegenwoordig... alsof ik er als bijna-vijftiger gelijk nog hipper en meegaand met mijn tijd door word. Gek eigenlijk want nu ik er zo eens wat dieper over nadenk, mijn oma deed dat ook al en mijn moeder ook. Grote potten met soep werden toen in porties verdeeld en in de diepvries gestopt of spaghettisaus of stoofvlees of hutsepot en als ze dan even geen tijd hadden om 's avonds uitgebreid te koken, dan was het eten toch snel klaar. Ze haalden het 's morgens uit de diepvries en tegen 's avonds was het ontdooid want een magnetron was toen nog niet te vinden in de doorsnee keuken.

Terug naar de goede oude tijd dus... al is meal preppen op dit moment helemaal hip en zeker als je dan ook nog eens zorgt voor zo weinig mogelijk afval.  

Het eerste gerecht op de planning is een grote pot Chili sin carne omdat ik nog enkele paprika's en worteltjes moest verwerken. Lekker met wat rijst of op een tortilla...
Inmiddels mooi in porties verdeeld, gelabeld en ingevroren. (Het recept kan je hier lezen: Chili con/sin carne)

Het volgende gerecht is Pasta carbonara à la Stip... want ik moet zelf ook nog even eten dus gelijk een portie met smaak verorberd. Mijn maag knort al een stuk minder nu. (Het recept vind je hier: Pasta carbonara à la Stip)

Ondertussen staat de tomatensoep met balletjes al af te koelen ... (Het recept: Tomatensoep met balletjes)

Straks ook nog iets met kip en dragon klaarmaken....

De komende dagen hoef ik me dus al niet in bochten te wringen om op tijd een lekkere maaltijd op tafel te toveren.

Dat voelt behoorlijk goed...


#mealpreppen #mevrouwstip