Recepttip van Mevrouw Stip... Overheerlijke kaastaart... Say cheese... | Mevrouw Stip...

Recepttip van Mevrouw Stip... Overheerlijke kaastaart... Say cheese...

Kaas... ik ben er verzot op... gek eigenlijk want toen ik klein was lustte ik helemaal geen kaas. Nu vind ik kaas echt lekker, gewoon op je boterham of gesmolten tussen je tosti, gemengd onder de spaghetti of als heerlijk krokant gebakken laagje op je ovenschotel.... ja, ik hou van kaas. Ook kruidenkaas of notenkaas, geitenkaas of schapenkaas, zelfs platte kaas, ik zou niet kunnen kiezen welke ik de lekkerste vind. Volgens mij was ik in een vorig leven een muis, ééntje die stiekem smulde van alle kaashoudende gerechten... een ontbijtje met platte kaas, een tien uurtje met smeerkaas, een uitgebreide lunch met gebakken geitenkaas, een vier uurtje met chocokaas, een diner met een overheerlijke kaastafel en als afsluiter een dessert van kaastaart.
Ja... kaastaart... een overheerlijke gebakken kaastaart... mmm...
Hoe ik die maak leg ik jullie haarfijn uit.

Benodigdheden:

150g speculaas
100g boter
3 eieren
100g fijne suiker
1 eetlepel tarwebloem
400g volle plattekaas
125ml room

Bereiding:
Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Meng dit goed door elkaar en druk dit mengsel goed aan in een bakvorm, dit wordt de bodem van de taart.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
Meng de dooiers, de suiker en de bloem onder de platte kaas.
Klop de room stijf en meng deze onder het kaasmengsel.
Ook het eiwit mag nu luchtig door het mengsel gemengd worden.
Giet dit mengsel in de bakvorm op de speculaasbodem en strijk de bovenkant glad.

Verwarm de oven voor op 180°C of 175°C als je een heteluchtoven hebt.
Bak de taart in 40 à 50 minuten gaar.

Haal de taart uit de oven en laat ze in de vorm afkoelen.

Smullen maar...

Tip van Mevrouw Stip:
Gebruik een springvorm of siliconen bakvorm om je taart makkelijker ongeschonden uit de vorm te krijgen.

Je kan bovenop de kaastaart ook fruit en eventueel wat verkruimelde speculaas als versiering aanbrengen net voor je je taart gaat serveren. 

SMAKELIJK...

Share
Share and get paid.