Handige hulpmiddelen en leuke keukengadgets


Hoi allemaal! Daar ben ik weer. Dit keer met een leuk artikel over handige hulpmiddelen voor als je 50 Days of Green Happiness ook volgt of voor als je gezond eet.

Ik heb ontdekt dat ik ontzettend veel dingen openmaak, er een beetje van gebruik, en ze vervolgens niet meer snel worden gebruikt. Zonde eigenlijk! Gelukkig zijn er een heleboel leuke opbergpotten op de markt. Ik heb in mijn keuken bijvoorbeeld de ophangrekjes van Ikea, incl. potjes om lekkere verse kruiden in te doen. Er zitten gaatjes aan de onderkant dus je plantjes krijgen nooit teveel water. Ook fijn om te hebben: goede scherpe messen en een grote groenten/fruitschaal.

DSC08207

Kookboekstandaard

Ook hebben jullie misschien op bovenstaande foto de boekenstandaard al gezien. Als je alles 50 dagen lang volgens recept kookt, zoals ik, is dit essentieel in je keuken.

DSC08184 DSC08183

Maar ik heb ook wat creatieve ideeën gezien voor als je wat minder plek hebt op het aanrecht. Knijp je boek vast aan een broekenkleerhanger (met van die klemmetjes) en hang hem op een makkelijke plek in de keuken. Of als je het e-book hebt, er zijn super handige hang-je-Ipad-aan-de-muur-systemen beschikbaar, die je haast niet ziet zitten als de Ipad er niet in hangt. Bijvoorbeeld het PadTab Tablet Mounting System. Klik hier voor nog meer opties. :)

Koekjesstempels

Een ander leuk hebbedingetje zijn de koekjesstempels van Xenos (2,99 per stuk). Alleen moet je deeg hiervoor niet te plakkerig zijn. Mijn eerste keer stempelen is helaas mislukt maar we blijven proberen!

DSC08202 DSC08201

Opbergen

Nou, over naar het opbergen van al je verse goedjes.

DSC08175

Tadaa! Zo hangt het bij ons thuis. Strak en geordend, daar hou ik wel van. Het wandplankje en de weckpotten komen van ikea. Ik gebruikte de krijtstickers van Xenos om mijn eigen etiketten te maken. Met de uitwisbare krijtschrift van de lokale boekenwinkel kan je netjes schrijven en, niet geheel onbelangrijk, herschrijven! Ik ben fan :) Oja, en de handige haakjes onder het rekje kan je natuurlijk ook handig gebruiken voor je pollepels, pannenlikkers, garde, enz.

DSC08178 DSC08176

Ook deze dekseltjes kwam ik tegen bij Xenos! Het is even zoeken naar passende potjes, maar uiteindelijk waren de potjes van de augurken en alle kleine potjes van de action bio producten (zaden, kokosbloesemsuiker, enz.) zeer geschikt! Leuk hè? :) Oja, nog een kleine tip. Als je net geschreven hebt met de krijtstift, ga er dan niet met je hand overheen, haha!

Jullie hebben het denk ik nu wel door, ik ben echt van de hebbedingetjes! Er lijkt geen einde aan te komen, aan dit artikel. Maar ik wil nog echt een paar dingen met jullie delen.

Maatcups & maatlepels

DSC08182

Eerst weer een foto van het geheel ;) Hier bewaar ik mijn olie, maatcups en maatlepels. En verder nog een paar rode dingetjes omdat die er gewoon heel leuk uitzien. Oh, het kleine pannetje van de Action is super voor het bakken van de kleine pannekoekjes uit het boek! Niet te klein, want dan sta je (echt waar, niet overdreven) minimaal een uur in de keuken voor 2 personen. En ook niet zo groot dat je er geen stapeltjes meer van kunt maken. Want het oog wil ook wat, toch? :)

DSC08187 DSC08186

Bovenstaande measuring cups (links) zijn iets minder makkelijk na te jagen, deze komen namelijk uit Disney World! Ik ben er een klein beetje trots op :) Maar, niet getreurd, op internet (bijvoorbeeld hier) en in de betere kookwinkels zijn ook (uiteraard een stuk minder leuke) maatcups te vinden. Ik zoek vaak recepten in het Engels, vandaar dat ik deze cups in mijn keuken graag bij de hand heb. Het omrekenen van cups naar ml en mg is nou eenmaal niet mijn sterkste punt, maar ook dit is op internet makkelijk te vinden (bijvoorbeeld hier).

Ook de maatlepels komen uit Amerika, maar deze houden dezelfde maten aan als wij in Nederland, namelijk eetlepel, theelepel. Wat ik erg makkelijk vind is dat hier ook de 1/2 theelepel en de 1/4 theelepel bij zitten. Scheppen, afstrijken, perfect. Kijk hier voor dit leuke gadget.

Fruitschaal & groentemand

DSC08380

Plaatsen om je groenten en fruit te stallen zal je snel tekort komen met deze levensstijl. Bij de Ikea vond ik de grote rieten mand, maar je  kan online ook veel manden vinden, bijvoorbeeld hier. Ik vind het een ideaal formaat voor op de eettafel en hij staat ook nog eens heel erg leuk. De teak fruitschaal ernaast komt van de Xenos, maar ook die kan je online wel vinden natuurlijk. Klik daarvoor hier.