Hoe ananas eten ?


ananas

Ananas: De sappige zoete vrucht waar je niet dik van wordt. Is er iets lekkerder dan deze exotische vitaminebom? En toch zijn er mensen die ze niet lusten. Mijn huisgenoten bijvoorbeeld. Dat weerhoud mij er niet van om ze geregeld te kopen. Vers uiteraard, niet de flauwe variant uit blik. Het probleem is dat ik die heerlijke schijven meestal alleen moet opeten. Vroeger sneed ik eerst het bovenste deel van de ananas, dan was dat vervelende bladgroen al weg. Dan begon ik aan de eerste schijf, elke dag Ă©Ă©n. De rest werd afgedekt en ging de koelkast in. Tegen dat ik, na enkele dagen, aan het laatste onderste deel begon, was dit meestal bruin uitgeslagen, als er al geen schimmelsporen de pret kwamen bederven. Het was me wel opgevallen dat de eerste schijf nog ontgoochelend zurig smaakte in tegenstelling tot de zoete onderste schijf.

 Dit moest beter: Nu begin ik eerst met de lekker zoete onderste delen te verorberen. Het bladgroen snij ik er nog wel eerst af om beter in de koelkast te passen. Door het rijpingsproces, dag na dag, zijn op het einde van de week ook de bovenste delen lekker zoet en niet overrijp.
En nog iets voor de ananasliefhebbers… Waarom zijn sommige ananassen veel duurder en zoeter dan anderen? Wel dat komt omdat de duurdere exemplaren met het vliegtuig zijn gekomen. Die stonden eergisteren nog op het veld in het zonovergoten Costa Rica. De goedkopere zijn enkele weken onderweg geweest met de boot. Zij werden onrijp afgedaan en lagen in het donkere scheepsruim. In ieder geval: ANANAS eten : Van onder naar boven= zoeter!
ananas
En zoals 'Encaustichris  hieronder terecht opmerkt:  Wanneer weet je of een ananas rijp is?  Dan kun je makkelijk een blaadje uit het hart trekken.


ananas

Foto's: Pixabay