Granny swap


Ik doe mee met de granny swap van de Facebook groep 'crochet friends'. Het is elke keer weer een spannend proces. Hieronder lees je wat mijn beleving daarin is. 

Het proces van de granny swap;

De aankondiging, er komt een granny swap. Oe zal ik meedoen🤔 Zou wel erg leuk zijn, maar ja eigenlijk wel dekens genoeg.........maar geen deken met granny's gehaakt door de crochet friends😅 Ik kan altijd nog kussenhoezen maken, die zijn wel aan vervanging toe😉.......ok! Ik doe mee!

Dan komt de aankondiging van het thema. Oh weet ik wel zeker dat ik mee doe?😨 Waar vind ik leuke granny's in dit thema? Speuren en zoeken op Facebook, internet (google en pinterest zijn mijn vriendjes). Jaaaaa leuke gevonden😍 Ok nu doe ik definitief mee. Opgeven in het inschrijf bericht. Daarin kan je meteen je voorkeur voor kleuren en materiaal doorgeven. 

Met spanning wachten we allemaal wie ons swapmaatje wordt. Het bericht komt binnen, meteen even in het opgeefbericht kijken wat diegene voor kleur en materiaal wil........ok, we duiken in onze voorraad, op zoek naar de juiste kleuren voor mijn maatje. Maar ze moeten ook in het thema passen natuurlijk en bij het patroon dat ik uitgezocht heb. 

Na de juiste kleuren in het juiste materiaal gevonden te hebben ga ik lekker haken. Onder mijn gehaakte lappendeken, met een kop thee in de buurt. Tv op mijn favoriete serie. Patroon, check. Garen, check. Naalden, check. Schaartje, check. Ik zit er klaar voor! Heerlijk haken, patroon lezen, proberen. Spannend! Zal de granny de juiste maat hebben? Bij het na meten er achter komen dat ie te groot is, dus uit halen en opnieuw met een kleinere naald. Of juist te klein🤔 een extra randje of toch opnieuw. Het thema bestaat toch wel uit dilemma's hoor😅

De granny's zijn klaar! Op sturen maar! Met spanning wacht ik af. Zie ik al een foto verschijnen? Komt het pakje wel aan? Wat zal mijn maatje er van vinden? Zijn de kleuren wel goed? Vindt ze het patroon wel mooi? En dan komt de verlossende foto met het verlossende woord. Ze zijn aangekomen en ze vindt ze mooi😍 

Nu nog met spanning afwachten tot de postbode mijn huisje weet te vinden met mijn swap. En dan kom ik thuis uit mijn werk en ligt er een verassing op de mat! Spannend! Eerst de kinderen helpen, dan kan ik lekker op mijn gemak uitpakken en bewonderen.......die envelop brand wel op de kast hoor......nee nog even wachten........even stiekem kijken? NEEE!!!! Ik wacht. Kop thee erbij, onder mijn deken, ja het moment is daar; ik mag openmaken! Wat een super leuke granny's! En helemaal mijn kleurtjes. Wat ben ik blij dat ik mee gedaan heb! Gauw foto maken en mijn maatje bedanken. Met spanning wachten we allemaal alle foto's af. Wat een prachtige granny's verschijnen er toch. En allemaal anders door andere kleuren en ander materiaal. 

Op naar de volgende maand! Wat zal het thema nu zijn.........🤔

Dit zijn de granny's die ik ontvangen heb. 

Iedere maand een ander thema. 

Voor januari was het thema 'winterse sprookjes'. Oe meteen een moeilijke start 😅

Voor februari was het thema, hoe kan het ook anders, 'valentijn'. Nou met dat thema was genoeg te vinden hoor💞

Voor maart was het thema 'middeleeuwen'. Jeetje waar moet ik dan aan denken🤔

Voor april was het thema 'pasen'. Ook dat vond ik niet heel moeilijk, maar hoe verwerk je dat toch in een granny?🤔

Voor de maand mei was het thema 'bloemen'. Ook dat was niet zo moeilijk, maar alle granny's die ik leuk vond, waren wat klein. Werd dus flink vergroten. 


Dit zijn de granny's die ik heb gemaakt. 

Het nieuwe thema voor juni is 'het wilde westen'. Daar moet ik nog wel even flink over nadenken.......