Tunish haken


Hallo allemaal. 

Tunish haken, het was helemaal nieuw voor mij. Ik had het nog nooit gedaan! Jullie wel?

In december zag ik de CAL Double Trouble voorbij komen van Haakplein. Maar ja eigenlijk had ik wel dekens genoeg. Totdat mijn vriendin zei dat ze wel een deken voor haar verjaardag zou willen. Ik was om! De CAL loopt tot eind juli en zij is 18aug jarig dus dat moet ik redden!

Op naar de zeeman, kleurtjes uitzoeken. Met een tas vol naar huis. Dan nog opzoek naar een tunische haaknaald. Ook dat vond ik, was nog wel moeilijk zoeken toen terwijl je ze nu overal ziet. 

Op de beurs de deken in het echt gezien😍 mensen wat is die weer mooi. 

Als dan de CAL start moeten we nog 3 weken wachten tot het tunische deel gehaakt gaat worden. Wat is dat leuk om te doen zeg! Iedere 4 weken krijg je een tunish stuk met weer een andere tunische steek. Nu al 5x een tunish stuk gehad. Het lijkt wel breiwerk. En breien kan ik echt niet!

Ik ben er wel achter dat ik de averechtse steek helemaal niks vind om te haken. Het resultaat is wel mooi (donker paarse), maar wat is dat rot haken. 


Ik heb inmiddels ook een tunish gehaakte sjaal gemaakt voor mezelf. Wat is dat leuk maken zeg! Met 2 kleuren garen. Dit is de ton-sur-ton sjaal van byclaire. Te vinden op YouTube. 

Een muts moest er ook bij komen natuurlijk! Dit haak je in het rond met 2 tunische naalden aan elkaar. Ook hiervan is een YouTube filmpje van byclaire. Je moet dit echt zien, dit is moeilijk uit te leggen in tekst. 

Zijn er meer die al tunish gehaakt hebben? Wat vinden jullie ervan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.