×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Tunish haken

Tunish haken


Hallo allemaal. 

Tunish haken, het was helemaal nieuw voor mij. Ik had het nog nooit gedaan! Jullie wel?

In december zag ik de CAL Double Trouble voorbij komen van Haakplein. Maar ja eigenlijk had ik wel dekens genoeg. Totdat mijn vriendin zei dat ze wel een deken voor haar verjaardag zou willen. Ik was om! De CAL loopt tot eind juli en zij is 18aug jarig dus dat moet ik redden!

Op naar de zeeman, kleurtjes uitzoeken. Met een tas vol naar huis. Dan nog opzoek naar een tunische haaknaald. Ook dat vond ik, was nog wel moeilijk zoeken toen terwijl je ze nu overal ziet. 

Op de beurs de deken in het echt gezien😍 mensen wat is die weer mooi. 

Als dan de CAL start moeten we nog 3 weken wachten tot het tunische deel gehaakt gaat worden. Wat is dat leuk om te doen zeg! Iedere 4 weken krijg je een tunish stuk met weer een andere tunische steek. Nu al 5x een tunish stuk gehad. Het lijkt wel breiwerk. En breien kan ik echt niet!

Ik ben er wel achter dat ik de averechtse steek helemaal niks vind om te haken. Het resultaat is wel mooi (donker paarse), maar wat is dat rot haken. 


Ik heb inmiddels ook een tunish gehaakte sjaal gemaakt voor mezelf. Wat is dat leuk maken zeg! Met 2 kleuren garen. Dit is de ton-sur-ton sjaal van byclaire. Te vinden op YouTube. 

Een muts moest er ook bij komen natuurlijk! Dit haak je in het rond met 2 tunische naalden aan elkaar. Ook hiervan is een YouTube filmpje van byclaire. Je moet dit echt zien, dit is moeilijk uit te leggen in tekst. 

Zijn er meer die al tunish gehaakt hebben? Wat vinden jullie ervan? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. 
Ellen Zohra Wouters
ik heb zelf ook het tunische haken leren kennen door de cal maar vind sommige steken toch best lastig haken Grtjs Ellen
25-05-2017 21:34
25-05-2017 21:34 • 1 reactie • Reageer
Miranda Wijnen-Groenendijk
Ja klopt. Je moet soms echt even kijken waar je in moet steken. Mijn naald blijft ook draaien door de draad. Heb jij dat ook? En mijn handen vinden dit ook minder geslaagd. Vooral rechts verkrampt nogal eens
25-05-2017 21:42
25-05-2017 21:42 • Reageer
Joyce Theunissen
Ik heb zo ooit een omslagdoek voor mijn oma gehaakt met tunisch haken...erg leuk.. Tegenwoordig haak ik niet meer .. Ik maak wel sieraden
20-05-2017 23:29
20-05-2017 23:29 • 1 reactie • Reageer
Miranda Wijnen-Groenendijk
Wat leuk. Ik ken het echt pas sinds deze cal. Sieraden maken is ook heel leuk om te doen
20-05-2017 23:32
20-05-2017 23:32 • Reageer