Hortensia verven voor kerstcadeau windlicht Z

Hortensia verven voor kerstcadeau windlicht

Onlangs gaf ik mezelf een uitdaging: een persoonlijk #cadeautje   maken voor een lieve vrouw die haar  jubileum vierde. ( i.c.m. #Kerst )  Uitgangspunt was een gekocht #windlicht   van geglazuurd aardewerk met zowel blauw erin als zandkleur. Hierin past precies het windlicht glas. Deze vrouw is helemaal gek van de kleur #blauw . Dus daar wilde ik iets mee doen.


Ze vind #hortensia 's  mooie bloemen dus die had ik nog liggen als een gedroogd exemplaar. Beetje  "out of the box " denkend, deze wilde ik gaan verven..maar hoe? Ik deed dit gewoon met de kwast op de bloem. Niet te hard met de kwast anders gaat de bloem stuk. Ik koos voor de kleur van Creall Pthalo acrylics blauw en Creall Zilver acrylics. Eerst gebruikte ik Creall Tint { een geconcentreerde verdunde waterverf} Met blauwe tint deed ik de eerste aanzet op de bloem. Zo kreeg ik al wat  "body"aan de hortensia bloem. Nadat dit droog was ging ik met de verf en een dikke kwast aan de slag. Beetje stempelen en mengen op de bloem.  Net doen of je een afbeelding maakt op een schilderij.. maar dan anders..

Na het schilderijen liet ik de bloem in een glas een paar dagen drogen. Ondertussen zocht ik in het bos naar hele kleine mini dennenappels. Je weet dat ze er liggen maar je moet toch even zoeken waar. Die op de grond lagen waren niet geschikt..maar er stond een dode boom met heel veel van deze dennenappels.. een gelukje! Deze heb ik in een oven gedroogd om evt. ongedierte weg te krijgen. Gewoon op een lage stand 60 graden en dat een uurtje met af en toe kijken.

De dennenappels heb ik geverfd door de randjes aan te tikken met blauwe en zilveren verf met een kwast. Laat ze even goed drogen. Bij Action kocht ik een flesje decoratiezand. Dit matcht precies bij het aardewerk van het windlicht. Het zand doe ik als een flinke laag in het windlicht glas. Mijn gedroogde hortensia bloem geef ik een klei berg voetje. Gewoon luchtdrogende klei vormen tot een miniberg. Daar steek je dan de bloem in. De klei moet 24 uur uitharden.


De kleivoet is gedroogd maar te wit voor het windlicht. Die krijgt een laagje decoratiezand aan de buitenzijde van het kleibergje. Dit verlijm ik met Creall Hobby glue. Dit is witte lijm maar het droogt transparant op..ideaal dus.

Met een gekocht batterlij lichtje (Action) maak ik het geheel af. Eerst de dennenappels in een cirkeltje van het windlicht. Het draad licht leg ik alvast aan de onderzijde en ik doe de hortensia er dan bij in. Ook hier cirkel ik verder met de lichtjes om de bloem. Het draad komt bovenaan uit. Die kan ik leiden naar onder het windlicht, hier past het batterij compartiment mooi in.

Uiteindelijk nog mooi ingepakt met transparante folie en versieringen is het cadeau klaar om te geven..

p.s. ze was er erg blij mee!!


cadeautje
cadeautje
cadeautje


cadeautje
cadeautje


cadeautje

Toch niet gek hé, een bloem die gedroogd is zo beschilderen.. buiten zie je hier gedroogde bloemen aan de struik!


cadeautje
cadeautje


cadeautje
cadeautje


cadeautje
 

Hieronder staan mijn gebruikte Creall   producten : 

Door op de foto te klikken  kom je in de webshop van Creall - Havo.BV terecht waar je deze producten kan aanschaffen. 

Gebruik de vouchercode: creametkids- je ontvangt dan bij je bestelling een GRATIS pakje Creall Do  & Dry klei. (affiliate)

( verzenden vanaf 25.00 is gratis).

 
cadeautje

Ben jij ook graag creatief in de ruimste zin van het woord? Kom dan gezellig naar mijn facebookpagina: Crea met Kids en geef de pagina een LIKE! Klik op de link om er heen te gaan

Welkom bij Crea met Kids. Je kan mij vinden op diverse social media waar ik allerlei leuke creatieve dingen deel die je kan doen met kinderen. Volg je mij ook?

cadeautje
 
Share
DM