Cadeautje maken van Creall terra klei Z

Cadeautje maken van Creall terra klei

Iedereen kent het vast..je wilt graag een speciaal cadeautje aan iemand geven ...maar wat? Voor de hulp die je hebt mogen krijgen, de waardering die je voor iemand hebt of ter afscheid van een fijne periode. Zo dacht Ineke van der Linde { gastouderopvang} ook die een afscheidscadeau wilde maken voor haar stagiaire. Een stagiaire in de kinderopvang is natuurlijk een verrijking voor beide partijen. De stagiaire ervaart en leert te werken met kinderen. Andersom betekent het ook vaak extra individuele aandacht voor de kinderen en een extra helpende hand voor de leidster. Ineke doet dat graag op een persoonlijke wijze. Ze koos ervoor een cadeautje te maken van Terra klei van Creall. 

Over het te maken werkje: 

Elk bolletje van de rupsjes stelt symbolisch een kindje uit mijn opvang voor.

Het ene rupsje ben ik. De andere een hulp die hier veel is. De  uitsparing is voor een waxinelichtje

Al vertellend lees je hieronder de ervaring van Ineke met de klei en de gevonden inspiratie voor haar afscheidscadeautje. Deze tekst is te leuk om zo te lezen dus die ga ik niet veranderen.

Ik krijg een pakje Creall Terra Cotta Do & Dry klei. Leuk! Vingers jeuken al wel om er mee aan de slag te gaan. Maar ik ken het product niet! Google helpt mij niet. Er is niet veel over te vinden.

Ik pak 2/3 van het blok klei. Ik ga gewoon kneden, dan voel ik wat de klei voor een structuur heeft. Dan voel ik wat de klei doet. De klei is stevig en zwaar. Vanwege de kleur ligt het voor de hand dat het een bloempot o.i.d. wordt. Daar heb ik geen zin in. Al knedend krijgt het een vorm van een blad.

Ineens weet ik het! Het gaat een giveaway worden. Dan moet het blad toch ook een steel krijgen. Daar dient het bolletje klei er naast voor. Als het een giveaway wordt, is het wel leuk als het ook nog een functie heeft. Daarvoor dient het gele dopje van een frisdrankfles. Deze is precies de maat voor een uitsparing van een waxinelichtje.

Met een klei -spatel maak ik voorzichtig de bladnerf in het blad.

Ik had nu kunnen stoppen en het gewoon laten drogen. De kleur doet vermoeden dat je het moet bakken. Nee het is DO & DRY! Waar je wel rekening mee moet houden is, dat als je zo'n groot blok als basis gebruikt de droogtijd circa 2 dagen is.

Zoals gezegd, ik had nog geen zin om te stoppen. Al kleiend kwamen er meer ideeën en symbolieken boven drijven.Op de verpakking staat namelijk ook dat je de klei makkelijk kunt gladstrijken en lijmen met water. Nieuwsgierig als ik ben, dat wil ik onderzoeken of dat ook echt zo is.Ik maak er 2 rupsjes bij. Elk rupsje heeft zijn kleine bolletjes die het lijf vormen en 1 groter bolletje voor het kopje. Elk bolletje van de lijfjes stelt een kindje uit mijn gastouderopvang voor.

Heel voorzichtig strijk ik met natte vingers het blad zo goed mogelijk glad. Dan "lijm" ik met een heel klein kwastje de bolletjes 1 voor 1 vast. Eerst een rupsje dat keurig op het blad ligt. Het blijft echt vastzitten! Dan een stapje verder. Een rupsje wat het blad opkruipt. Wauw, dat blijft ook hechten!!!

Nu we zover zijn, krijgen de rupsjes ook voelsprietjes. Dat wordt kwetsbaar. Hoe los ik dat op? Met de achterkant van het kwastje een hele kleine uitsparing gemaakt, waar ik heel voorzichtig het natgemaakte voelsprietje induw. Jeetje, dat gaat ook goed.

Ik leg het werkje weg om te drogen. Na een dag kom ik er achter, dat de droogtijd langer gaat duren dan ik had gedacht/gehoopt. Ook kom ik er achter dat weliswaar de voelsprietjes er nog steeds aanzitten, maar iets hangen. De klei is na 1 dag nog "elastisch". Ik kan de voelsprietjes voorzichtig terug drukken in de stand die ik wil. Maar nu ga ik het toch maar even voor de zekerheid ondersteunen met kwastjes, satéprikkers wat ik zo voor het grijpen heb liggen.

Op de verpakking staat ook dat de klei heel gemakkelijk is te verven met de verfsoorten van Creall. Ik loop eerst nog een dag na te denken of ik het überhaupt wel verven wil. Maar ja als ik wil weten of het verven ook goed lukt, zal ik dat toch ook moeten proberen. Verf ik dan alles? Of alleen de rupsjes?

En gebruik ik dan 1 verfsoort? Of meerdere? Al vervend besluit ik meerdere verfsoorten te gebruiken.

Het resultaat van de rupsjes met al die kleurtjes, glittertjes, fel of parelmoer vind ik zelf wel geslaagd. Maar ik wil iets totaal anders met het blad. De kleur van het blad moet van mij nog een laatste symboliek uitbeelden. Ik besluit te gaan mengen met parelmoer-verf. Ik heb namelijk geen groene parelmoer. En hier zie je dat dat prima lukt!

Nadat het verven van de bolletjes redelijk goed is gegaan, moesten de rupsjes ook nog oogjes en een mondje krijgen. Dat is gebeurt met de Creall-3Dliner. Nadat het geverfde werkje een dag heeft staan drogen, is alles afgelakt met Creall Varnish Gloss

 

Wil je producten graag bestellen die hier onder zijn afgebeeld? Doe dat dan met de code: creametkids. Je ontvangt dan GRATIS een pakje Do & Dry klei  bij je bestelling. 

Via de "Je vind het hier" kom je in je Creall producten shop!

Terracotta Creall Do & Dry klei: 2,70

Je vind het hier

Parelmoerverf-Creall Pearl: 19.95

Je vind het hier

Creall Varnisch Gloss: 3,15

Je vind het hier

Voor het aanbrengen van accenten- Creall 3D Liner: 16.95

Je vind het hier

Creall Top Deco verf: 16.95

Je vind het hier

Creall Glitterpaint: 21.95

Je vind het hier

 

Kom je ook bloggen bij Yoors? Of wil je alleen maar lezen? Alles mag, en de sfeer is hier ook erg gezellig! Van harte welkom alvast!

Dit blog bevat affiliatie links.

Share
DM