DIY decoratie maken met Deco & Lifestyle klei


Een leuk nieuw product mocht ik testen van Deco & Lifestyle van Havo.BV. Het zijn 2 verschillende uitziende producten. Allebeide zijn ze luchtdrogend!  Het ene is een boetseerklei met een hout-uiterlijk. De andere boetseerklei heeft een graniet-uiterlijk. In de hout klei is ook houtvezel verwerkt. Dat ruik je en dat zie je terug in de klei. In de granietklei zitten echte ienie minie granietsteentjes in.

Wat kun je met dit materiaal eigenlijk doen? Het leent zich goed voor het bekleden van vormen. Je kan met deze klei een voorwerp omwikkelen waardoor het een nieuw uiterlijk krijgt. De materialen ogen stoer qua uiterlijk en het lijkt me leuk om dit te gaan toe te passen.

Ik houd erg van recyclen,dus een glazen pot wordt het uitgangspunt!

In de verpakking zit een plak van mijn 1e klei. Degene met de houtlook. De klei heeft een korrelige structuur door de toegevoegde vezels natuurlijk. Door de glazen pot met een kwastje nat te maken kleeft deze klei er mooi aan. Ik bracht het stukje voor stukje aan op de pot. 

De klei werkte ik aan de onderzijde glad af. De klei rondom maakte ik glad van oppervlak door er mee te gaan rollen. Onderin maakte ik ik nog de letters: HOME

Zoals je ziet deed ik de bovenrand niet. Dat leek me leuk met het granieten materiaal.

Zo ziet het potje eruit gedaan met de houtlook klei. Nu ga ik aan de slag met de graniet-look klei. Die zie je hieronder afgebeeld.

Deze klei voelt weer anders als de houtklei. Een stevige structuur en een ander geurtje. Deze druk ik met water vast op de bovenrand van deze pot. Ook de bovenrand neem ik hierin mee. Als het opgevuld is,rol ik weer met de pot om het glad te maken.

En zo ziet de pot eruit als die klaar is.. ik ben verrast over dit mooie uiterlijk . Totaal iets nieuws gemaakt van iets ouds. Een paar strengen jute touw maken het potje af.

Ik maak er toch nog wat bij..heb de smaak te pakken..

Ik rol de granieten klei uit met een deegroller. Dat wil hier prima mee.  Met behulp van bamboestokjes, maak ik een soort roosjes/bloemknoppen op het stokje.  Je rolt de klei er dan een beetje scheef om heen.

Dat doe je ongeveer zo. De randen werk je af met je vingers en je strijkt de klei glad aan de onderkant bloem in overgang naar het bamboe stokje. 

En zo ziet het eruit als je bv. 4 bloemen gemaakt hebt op een stokje. Best wel leuk toch?  Op een oud houten plankje oogt het meteen erg leuk en het past vast erg goed in veel soorten interieurs. Ben je ook geïnspireerd? Ga dan ook eens aan de slag en deel ook jouw eigen creativiteit met mij.

Veel boetseerplezier alvast en hieronder kan je zien waar je deze klei kan bestellen!

Creatief met Doodle Clay

Deco & Lifestyle Modelling material: Wood  Bestel het hier

Deco & Lifestyle Modelling material: Granito Bestel het hier 

Je komt op de website HAVO.BV. Ze verkopen verf, materialen, klei en nog veel meer. Indien je bestellen gaat gebruik de code: creametkids en je krijgt GRATIS een pakje Creall Do & Dry klei!

 

Ben jij ook graag creatief in de ruimste zin van het woord? Kom dan gezellig naar mijn facebookpagina: Crea met Kids en geef de pagina een LIKE! Klik op de link om er heen te gaan

Kom je ook bij Yoors bloggen over wat jou bezighoudt, je eigen knutselideetjes delen, artikels lezen over gezondheid,actualiteit? Kom dan bij Yoors en ontvang meteen een welkomstbonus!

Dit blog bevat affiliatie links.