×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Kalligram-kroon voor Koningsdag!

Kalligram-kroon voor Koningsdag!


Kalligram-kroon voor Koningsdag!

Een kroon hoort natuurlijk helemaal bij Koningsdag. Ik heb a.d.v. een patroon van een kroon een Kalligram bedacht als kroon die je kan opzetten op je hoofd.

Een Kalligram heb ik al eens een blogje over geschreven wat het is en wat je daar mee kan maken. Ik vind het een leuke uitdaging om elk thema er iets mee te doen. Het is een wat ongewone manier van kleuren met woorden. Doordat je schrijft en kleurt moet je je goed focussen. Het is daardoor een leuke manier van iets maken en je te leren concentreren op iets wat je maakt. Erg leerzaam dus voor kinderen!

 

Dit is de kroon-vorm die ik gebruikt heb. Ik kwam hem hier tegen met een ander voorbeeld knutsel. Kroon

Ik heb de bovenste kroon op wit papier over genomen met potlood. Met #sharpie stiften heb ik de kroon ingevuld met toepasselijke woorden zoals: koning, oranje,koning, 27 april enz. Ik heb de letters "koning" gemaakt van de woorden "koning" en een vlag mocht ook niet ontbreken natuurlijk.

Ik heb nadat ik klaar was met de stift, de potloodlijnen uitgegumd. 

De kroon afbeelding heb ik aan de buitenzijde van de kroon uitgeknipt.

Met rood papier maakte ik een hoedenstrook zoals ze dat noemen. Die pas je natuurlijk aan het hoofd van een kind door hem eerst te passen en dan pas dicht te nieten van de papieren strook.

De uitgeknipte kroon wordt nu op de rode strook bevestigd met nietjes-lijm of plakband.  Je kroon is klaar!

 
 

Ben jij ook graag creatief in de ruimste zin van het woord? Kom dan gezellig naar mijn facebookpagina: Crea met Kids en geef de pagina een LIKE! Klik op de link om er heen te gaan

Crea met Kids 2-12 jaar.

Knutselen met Kinderen van 0-4 jaar.

of mail naar: creametkids@ziggo.nl


signup

Kom je ook bij Yoors bloggen over wat jou bezighoudt, je eigen knutselideetjes delen, artikels lezen over gezondheid,actualiteit? Kom dan bij Yoors en ontvang meteen een welkomstbonus!
De Knutseljuf Ede
Ooh wat gaaf!
02-04-2018 22:21
02-04-2018 22:21 • Reageer
DiaantjesLife
Ik zou bijna willen dat ik weer kind was, wat een leuke ideetjes allemaal! 
02-04-2018 21:51
02-04-2018 21:51 • Reageer