×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Meervoudig zijn deel 7: Voorstellen van de delen, zij zeggen:Goede middag,ochtend,avond

Meervoudig zijn deel 7: Voorstellen van de delen, zij zeggen:Goede middag,ochtend,avondVanaf het begin lezen ? Kan via de volgende link: Meervoudig zijn deel 1

Na de laatste tekening in mijn artikel: Meervoudig zijn, deel 5, wat betreft de binnen wereld, hoe deze er nu uit ziet, was het voor mij al snel duidelijk dat ik hen ook de ruimte wilde geven, van daar dit artikel Voor mij zijn het allen unieke delen, met een eigen naam, persoonlijkheid, karakter, dingen waar zij van houden, leuk vinden, of juist helemaal niet Handelen, denken naar het nivo, dat bij hun leeftijd past Misschien kan ik ook wel zeggen, dat het gewoon kinderen zijn, met een rugzakje, met het grote verschil dat zij in een groot lichaam zitten

Waar nodig, vooral bij de kleinste delen, zitten zij samen met mij achter de pc, zodat ik hier kan neer zetten, wat zij willen vertellen, omdat schrijven soms nog een probleempje voor hen is…

Hallo mijn naam is MASCHA, en toen ik heb geholpen, was ik nog heel klein, kon ik nog niet zo goed praten... Maar dat heb ik nu echt wel geleerd, door goed naar de andere te luisteren, en ook Ingeborg en Anquelieck ( De Mamma van de binnen wereld) hebben mij veel woordjes geleerd... Want nu klets ik onze lieve Moeders de oren doof, als ik s'morgen samen met haar mag ontbijten, is dan altijd heel gezellig... Alleen lust ik geen koffie, maar die drinkt Ingeborg, Menno, Anquelieck, of een van de andere tieners op... Ook hou ik heel veel van Nijntje, en ook voorlezen vind het heel fijn en gezellig... Ben geen baby'tje meer, maar een handje vol vingers... (5 jaar) Goed hé... Nu ga ik weer naar binnen horen, met de andere spelen...
                                                 Doei, Doe, Groetjes allemaal van MASCHA...

Nu mag ik iets zeggen, wat ik best wel spannend vind... Samen met Mamma naar de radio luisteren vind ik fijn... Oeps, vergeet ik helemaal mij naam te vertellen, ik ben BASJE, een jongentje, dat moest toen, maar is helemaal niet erg hoor... Want nu is dat voorbij, en mag ik soms fijn spelen... Ook met mijn olifanten auto, de zelfde als op het plaatje, en weet je wat zo leuk is, het bakje wibbelt een beetje als je er mee rijd.. Ik ben 3 jaar, maar wil nog niet groeien, vind ik een beetje eng... Maar nu ga ik weer fijn naar de radio luisteren, en bij Menno op het tussen station zitten, zwaai zwaai van BASJE...

Hallo Allemaal...

Mijn naam is DANNY, toen ik nog een bloemen-hartje was, was ik nog een peutertje, klein hé, maar nu niet meer hoor ! Nu ben ik even oud, als mijn grote vriend Daan.. Die was toen 8 jaar, en ik nu dus ook.. Weet je wat ik zo fijn vind ? Als ik weer een stukje mag groeien, dat helpt hij mij daar bij, heeft hij beloofd, lief hé, van hem... Domino steentjes neer zetten op de grond, vind ik heel leuk om te doen, in allerlei kleuren en een brug, dan moeten wij wel opletten dat de katten de steentjes niet om gooien, want dat vind ik niet leuk, wil het zelf doen, net als op mijn plaatje... Doei allemaal, blijf wel in de buurt, maar nu komt Naomi bij ons zitten, groetjes allemaal van DANNY...

Hallo aan iedereen die dit leest, is wel fijn hoor...

Danny heeft al verteld, hoe ik heet, inderdaad Naomi, ik geloof dat hij vergeten is te vertellen dat ook hij, een jongentje is, geeft niet hoor, zeg ik het even voor hem... Maar nu over mij : Heb ook een rugzakje, net als alle kids, en tieners, maar toch is het een beetje anders, want ik hoef niet te groeien, mag mij zelf blijven, ook als ik straks ingevoegd word, omdat ik het kind in Ingeborg ben, die elk mens in zich heeft, alleen dan verbonden... Vind u het bijvoorbeeld nooit leuk, om in de speeltuin, even te schommelen, of van die hoge glijbaan te gaan ? Dat is dan het innerlijk kind, waar u naar luisterd... Heel veel lieve groetjes, van mij, een schaapje van De Goede Herder... NAOMI...

Ik wil eerst mijn bijnaam vertellen, die Ingeborg en de tieners, die al groot zijn, mij hebben gegeven, ik ben hun BLOEMEN-MEISJE, omdat ik zo van de lente hou, het zonnetje, samen met Mamma bloemen plukken, of voor haar roosje, zonnebloemen, kopen in de winkel... Mamma is dan heel blij en het staat zo vrolijk in de kamer... De andere naam is Natasja, en ik ben nu 7 jaar, want ik ben nu 3 jaartjes gegroeit, niet veel maar genoeg ! Dag.. Dag.. zeg ik nu...

Het bloemen-meisje- Natasja...

 

Ik ben Roosje, dat is mijn naam, toen ik bij Ingeborg was, om haar te helpen, gingen wij net naar een andere school, omdat het niet leuk was op de kleuter school, zelfs de juf was niet lief ! Toen ik een keer heel erg mijn best deed op een prik-werkje, was ik nog niet klaar toen het tijd was voor het buiten spelen.. Een klas genootje vroeg aan de juf of zij mij mocht helpen? Weet je wat zij antwoorden ? Dat is goed, zij kan het toch niet... Toen ben ik gekomen, om te helpen op school en in het huis, waar de bio ouders ook woonden...

Maar nu is alles anders, wonen wij bij Mamma, die wel heel lief is voor ons allemaal, die ons helpt waar zij kan, altijd naar mij luistert, als ik het moeilijk heb.. Ook vind ik het leuk om met de poppen te spelen, want volgens Ingeborg, ben ik een echt poppen moedertje, lief hé, en ik vind het ook gewoon heel leuk..

Groetjes en heel veel liefs van Roosje...

Weet u, welke poes dat is op mijn plaatje, het is Hello Kitty, vind ik zo lief, hebben er ook een pyama van, heel zacht, voor de winter als het koud is buiten en er misschien wel sneeuw ligt, want dat vind ik ook heel leuk...  Anders ben ik het meeste in de binnen wereld, en kom niet zo vaak buiten kijken, omdat ik dat niet zo fijn vind ! Mamma vind ik wel heel lief, enzo, maar andere grote mensen vind ik een beetje eng, want dan doen zij eerste heel aardig, en dan op eens is het voorbij, is heel jammer, deed pijn ! O, ja, bijna vergeten, ik ben Rachel, ook een naam uit De Bijbel, mooi hé...

Groetjes en Gods Rijke Zegen van mij... Rachel...

Wat een lieve beer, op het plaatje, heb ik helemaal zelf uitgezocht, omdat Ingeborg en de andere, ook Mamma, mij altijd het Beren-meisje noemen.. Klopt wel hoor ! Vind bijna allen knuffel beren heel erg leuk... Voor mij staat er ook eentje op het kussen van ons bed, die is licht van kleur, en was eerst een kerst-beertje, met een rode muts op... Alleen heb die er af gehaald, pasten niet zo vond ik... Naast mijn extra naam, is mijn echte Jolientje, de naam die ook stond in een verhaal hier voor kinderen, maar dan zonder tje... Ik ben er een, van een tweeling, want Daantje is even oud, alleen wel een jongen... En o ja, toen ik net bij Mamma kwam, en terug bij Ingeborg was ik 7 jaar, maar nu niet meer, nee ben al 11 jaar, en wil best een tiener worden, maar Ingeborg heeft gezegd dat wij daar nog even mee wachten, omdat ik dan een groot meisje word, nog te moeilijk... Maar nu heb ik genoeg geschreven, en is Daan, mijn tweeling-broer aan de buurt... Tot schrijfs allemaal, vind ik namelijk heel erg leuk... Groetjes Jolientje...

Ja, hier ben ik dan, de tweeling-broer van Jolientje, volgens Ingeborg en Anquelieck, ben ik echt een donder-steen, maar wel lief bedoeld, zeggen zij er altijd achter aan... Dan vind ik het niet zo erg, want nu ik dit schrijf, kan ik Mamma al heel netjes antwoord geven, of tegen haar praten... In het begin kon zij meteen horen dat ik er was, omdat ik nog al plat praten, maar ja, dat had ik geleerd op straat, omdat de bio ouders, ons soms al heel vroeg op straat zetten, soms was het zelfs nog donker buiten, en koud in de winter... Eigenlijk wil ik dit helemaal niet vertellen, of misschien ook wel... Ik wil in ieder geval met iets leuks vertellen stoppen en niet om verdrietig van te worden... Met Simon uit Volendam, ja, de ene helft van Nick en Simon, alleen dan zonder gitaar, al kan hij wel spelen... Ik noem hem altijd, een vriendje op afstand, omdat wanneer wij naar optredens gingen of naar een winkel voor een handtekening, dan deed hij altijd Hay5 met mij... Had Anquelieck de eerste keer voor mij gevraagd, lief vond ik dat... Maar verbaast dat hij de volgende keer, zelf de vraag stelde: Even Hay5 doen met Daan ? Geeft een gelukkig gevoel als iemand ons ziet staan, naast Mamma.. Maar nu ben ik klaar hoor, anders word het ijsje wel heel lang, die ik nu samen met Naomi op eet en niet meer alleen terwijl het aan haar beloofd was.. Daan..

Hallo'tjes, mijn naam is Sanne, eigenlijk zit ik nooit achter de computer, omdat ik het gewoon niet leuk vind, is niet erg hoor, want wij zijn allemaal anders... Wel vind ik breien heel erg leuk om te doen, mooie kleurtjes uitzoeken, en dan truitjes of broekjes breien, voor kinderen in Roemenie, daar is het in de winter vaak heel erg koud, en mensen hebben niet zo veel centjes, om te kopen wat men nodig heeft.. Soms is genoeg eten kopen al moeilijk, en heeft men echt honger, dat vind ik heel erg... Weet zelf ook heel goed wat honger is, niet omdat de bio pa en ma het niet hadden, maar omdat wij het nooit kregen, in ieder geval nooit genoeg, en dat was heel moeilijk ! Maar nu is het gelukkig, heel anders, bij deze lieve Mamma, vooral het ontbijt, mmm, warme broodjes uit de oven met oude kaas, of plakjes lever, ook lekker... Maar nu ben ik moe, en ga weer naar binnen, even schommelen, het is mijn beurt..   Sanne...

Moet wel een beetje lachen om die grappige clown, net alsof deze een beetje danst, dat vind ik ook heel erg leuk dansen en muziek.. Anquelieck noemt mij altijd Mini, naar die muis van disneyland, want die was zo lief, toen wij met Mamma daar op Vakantie waren en samen met Mini en andere figuren gingen ontbijten... Was toen heel bijzonder, want Mamma wist hier helemaal niets van, toen moesten wij haar heel vroeg wakker makken en kreeg zij in de taxi een kado'tje, wist zij meteen waar wij heen gingen, het was een peper en zout stelletje van Mini en Mickey... Maar de andere noemen mij allemaal gewoon, Minoush, mooie naam hé ?

Heel veel lieve groetjes van Minoush en mijn knuffel Clown...

Goede Morgen, Middag, Avond...

Weet natuurlijk niet wanneer u dit leest, ik ben Theadora, zo heten mijn Oma ook, die was altijd zo lief, daarom ben ik zo trots op mijn naam, en word ik altijd een beetje boos als iemand mij Doortje noemt.. Hoe wel ik die naam ook hier heb gezien, en goed heb geluisterd toen Ingeborg haar teksten aan het lezen was, dat vond ik wel leuk om te horen.. Verder hou ik van gezellige dingen, zo als kaarsjes aan wanneer het donker word, gezellig thee drinken met Mamma, is altijd fijn... Doei... Tot schrijfs.. Theadora...

Hallo'tjes iedereen...

Ik ben Maaike, Anquelieck en Ingeborg, noemen mij altijd het moedertje in de dop, komt omdat ik het zo leuk vind om voor de kleinere delen te zorgen, verhaaltje verzinnen, voor het slapen gaan, maar ook mag ik soms helpen, als zij het moeilijk hebben, moeten denken aan vervelende dingen die zijn gebeurd... Dat komt door dat ik al bijna klaar ben met alles verwerken... Nu kan ik bijna een tiener worden, maar net als bij Jolientje heeft Ingeborg gezegd dat wij daar nog even mee wachten, komt door de buikpijn en zo, wat iedere maand terug komt, want dat hoort ook bij tiener zijn ! Verder vind ik het leuk om Mamma te helpen met koken, soms bak ik samen Menno een brood, of samen met de tieners, onze witlof schotel... Mmm lekker met kaas...

Smakelijk eten... Haha... Maaike...

Ik ben Robbertje, het laatste jongentje uit de zwerm van Ingeborg... Na mij komen nog Michel en Menno, maar dat zijn tieners, dat is toch anders, vind ik... Toen ik Ingeborg geholpen heb, was ik 9 tot aan 10, en dat ben ik nog steeds... Nee, ik ben nog nooit gegroeit en dat hoeft ook nog niet... Er is in dat jaar, een heleboel gebeurd, wat heel zwaar was, daar door was mijn groep heel zwak, en ik daar van de sterkste... Maar toen ik net bij Mamma was stotterde ik heel erg en wiegde steeds heen en weer, om mij zelf te troosten, maar dat doe ik nu al lang niet meer, hoeft niet omdat het veilig is bij Mamma.. Wat ik leuk vind om te doen ? Knutselen, vind ik heel fijn, kerstkaarten maken, maar eerst komt SinterKlaas nog naar Nederland, om met alle kinderen zijn verjaardag te vieren... Gezellig is dat pepernootjes eten en chocolade melk drinken, vind ik ook heel erg lekker...

Daar ga ik nu over dromen, doeiiiiiii Robbertje...

Lief hé, het hondje in het gras, deze lijkt wel een beetje op ons hondje, die wij van Oma hebben gekregen, voor de verjaardag, heeft Ingeborg zelf uitgezocht, de kleinste uit het nest, met alleen de oogjes nog dicht, zo lief, en heel sterk, zij is 16 jaar geworden, ons engeltje op vier pootjes... Haar naam was lotje, en dat lijkt wel een beetje op die van mij, ik heet Lotte... En ben een echte dieren vriendin, want nu hebben wij 5 rode katten/poezen, die ik net zo lief vind, als lotje tot hij naar de regenboogbrug ging en eigenlijk nog steeds... Ben wel blij, dat hij nog een paar fijnne jaren bij Mamma heeft gehad en in vrijheid ook met mij, zonder dat zij mij moest beschermen en dan straf kreeg...

Dank je wel lieve Lotje, mijn engeltjes op vier pootjes, dag van Lotte...

 

Alle kids delen hebben zich voorgesteld...

Het was een goede samen werking, hebben er hard aan gewerkt, met af en toe, een pauze om het hoofd waar mee iedereen denkt, niet te heftig te belasten... De Tieners, hebben waar nodig geholpen, met plaatjes, en waar nodig de moeilijke woorden... Wij zijn moe, maar voldaan... En hebben besloten dat de tieners zich op een andere manier willen voorstellen, die beter bij hen past, en verbind...

In het kort dragen de tieners de volgende namen, in volgorde van leeftijd. waar nog bij vermeld dient te worden, dat zij niet één maar twee jaar, voor Ingeborg hebben gedragen:

... Michel...

... Anne...

... Anita... 

... Gabriëlle...

... Lisa...

... Anquelieck...

... Menno...

En dan Ingeborg... (De Hoofdpersoon)


Verder lezen ? Kan via de volgende link: Meervoudig zijn deel 7B

   

   


  Ingrid Tips en meer
  Ik sluit me aan bij Spoken.
  31-01-2017 13:45
  31-01-2017 13:45 • Reageer
  Spoken
  Wauw wat een mooie manier om het te uiten!
  30-01-2017 16:30
  30-01-2017 16:30 • Reageer