Hoe creativiteit mijn wereld veranderd heeft

Hoe creativiteit mijn wereld veranderd heeft


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ongeveer 4 jaar geleden begon het. Het eind van mijn levenslust en het begin van mijn depressie. Naar ongeveer een jaar dacht ik zeker te weten dat ik het nut van het leven niet meer zou gaan zien, maar gelukkig bleek het niets meer dan een nieuw begin. Het oude zoals mijn studie, denkwijze en levensvisie verdwenen totaal in het donkere hol van mijn depressie. 

Mijn dagen bracht ik vooral door in mijn bed. Ik verafschuwde het feit dat de meeste mensen om mij heen alleen maar bezig waren met geld. Zelfs de maatschappij, wereld en ikzelf leken nergens anders om te draaien. Vanaf het begin van mijn depressie kon ik daar niet langer het nut van inzien, de wereld was toch tot veel meer in staat dan alleen het vergaren van geld? 

Terwijl mijn visie op het leven drastisch aan het veranderen was, gebeurde dat om mij heen natuurlijk niet. Ik had geen idee of ik een plekje in deze wereld wou innemen. Mezelf van het leven beroven kon ik niet omdat ik daarmee het leven van de mensen om mij heen alleen maar moeilijker zou maken. Ik moest dus een weg vinden uit de depressie en mijn oude denkwijze.  

Ik besloot steeds vaker om uit mijn veilige nest oftewel bed te klimmen, maar ik had geen idee wat ik anders kon doen dan slapen. Op een dag belde mijn moeder mij op om mij te vertellen over haar nieuwe hobby, het maken van encaustic art (bijenwas) kaartjes. 

Ik besloot het ook te proberen en zie hier het eerste resultaat van mijn creativiteit. Dit was de eerste keer in lange tijd dat ik weer passie en vuur gevoeld had. Al snel begon ik ook met schilderen en andere creatieve activiteiten zoals het schrijven van gedichten hier op Yoors. Voor mijn depressie had ik geen idee dat er ook maar enige creativiteit in mij schuilde en nu wil ik niks anders meer dan creëren. In het laatste jaar van mijn depressie (het klinkt bijna als een opleiding) hadden ik en mijn moeder het erover hoeveel creativiteit wel niet kon doen voor een mens. Daarop hebben wij na vele gesprekken de conclusie getrokken dat er een plek moest zijn waar iedereen zijn creativiteit tot bloei kon laten komen. 

Op bovenstaande manier creëerde ik,mijn moeder en mijn vriend een jaar later in het jaar 2016 het online platform www.diy-creations.nl  

Hier kan iedereen van beginner tot gevorderde een platform geven aan zijn eigen creativiteit en kunnen we bovenal met z'n allen prachtige dingen creëren. Verder geven ik en mijn moeder de prachtige ambacht van unieke handgemaakte producten het platform die het verdient.  

Dit is het verhaal van hoe mijn depressie voor een mooi nieuw begin heeft gezorgd in mijn leven. Hiermee kwam geld verdienen niet langer op nummer één te staan, maar mijn passie en creativiteit wel.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk je hier ook te treffen en het is inderdaad een mooi platform.
| 18:09 |
Dankjewel, Inderdaad leuk je hier ook te zien, ook dit is een erg leuk platform!
| 10:06 |
Wat fijn dat je door creativiteit weer een doel in je leven hebt.
Ik heb al wat bij jullie op de site staan maar er komt snel meer bij!
| 22:04 |
Super Gea! Ik ben benieuwd wat voor moois er nog meer aan komt:)
| 22:25 |
Ik plaats snel
| 22:32 |
Zo blij dat creativiteit je uit die put heeft getrokken.
En dankbaar dat je dit hebt kunnen doen voor alle creatievelingen.
Petje af!
| 19:22 |
Ik ben er ook heel blij mee en ben heel erg dankbaar voor alles wat het me heeft gebracht. Dankjewel voor je lieve reactie!
| 19:27 |
Creatief zijn haalt altijd het beste in je naar boven
| 16:44 |
Ben ik helemaal met je eens ;)
| 16:46 |
Wat een super leuk idee! Goed geschreven ook. Mooi om te horen hoeveel creativiteit voor mensen kan betekenen :)
| 16:14 |
Dankjewel! Ik ben ook erg blij dat ik de creativiteit in mijn leven heb mogen verwelkomen :)
| 16:40 |
Wat een geweldig initiatief! Loopt jullie platform al een beetje?
Ik overweeg bij jullie een webwinkel te openen. :)
| 15:12 |
Dankjewel voor je lieve reactie! Het platform begint steeds beter te lopen, maar het kan absoluut nog beter. Wij hopen nog meer verkopers te krijgen zodat de keus voor de koper steeds groter word en daarmee ook de naamsbekendheid groeit. Wij hopen je in de toekomst bij ons te mogen verwelkomen en mocht je tips hebben dan zijn die van harte welkom!
| 15:19 |
Ik ga binnenkort nog wat verder bij jullie rondkijken, de site ziet er prachtig uit. In ieder geval volg ik je op Yoors. :)
| 15:47 |
Goed om te horen!
| 16:39 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen