Daar Zijn Ze Weer... | Moestuinmomenten

Daar Zijn Ze Weer...

Door de droogte van de laatste tijd was er geen slak te zien in mijn moestuin.

Voordien spendeerde ik een heleboel van mijn tijd aan het beschermen van mijn gewassen tegen slakkenvraat. Dat ging van het planten van knoflook en het vernevelen met knoflookspray tot het actief vangen van de slakken zelf bij valavond. Dat was allemaal weggevallen door de aanhoudende droogte.

Langzaamaan verloor ik dan ook mijn focus. Er was toch geen slak te zien, dus ik hield op met mijn nachtelijke jachtuitstapjes, en beperkte de bescherming tot een minimum.

Héél stom, realiseer ik me nu...

De Invasie

Toen ik gisteren net in bed stapte, begon het te regenen. Ik maakte me zorgen over een.Ik maakte me zorgen over een mogelijk onweer en ging nog even kijken of alle serres nog goed vastzaten.

En toen zag ik ze...

Het was een ware slakkeninvasie. In rijen van 10 en meer kwamen ze uit onze heg geslopen, hun weg banend richting mijn groententuin.

Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik  tijdens de laatste weken verwend was geraakt. Hier was ik niet op voorbereid ... Ik zag al mijn teerbeminde gewassen al helemaal opgegeten worden op één nacht tijd.

Het was dan ook mijn vriendin, en niet ik, die op het idee kwam om gauw nog even slakkenkorrels te strooien.


Gewapend met enkele bollen knoflook en een doos Escar-Go liep ik terug de tuin in.
Bij bijna elke stap die ik deed, botstse ik op één of meer nieuwe slakken. Het is niet echt diervriendelijk, maar mijn moordlust nam de overhand en ik zond ze allemaal naar een 'betere plaats'.
De knoflooktenen sneed ik in stukjes die ik overal tussen mijn planten gooide. Ik strooide slakkenkorrels rond in de gehele tuin, waarbij elke slak die ik tegenkwam de dood injaagde.

En toen... toen kon ik alleen nog maar afwachten...

Opluchting

Vanmorgen ging ik met een bang hartje naar de tuin. Gelukkig viel het allemaal heel erg mee - er zijn nergens echt sporen van slakkenvraat te zien. Geukkig!


Maar vandaag.. vandaag begin ik mijn defensie terug op te stellen. Geen verrassingen meer! Ik laat me niet meer inpakken door die gluiperds. Ik ga straks opnieuw een vijfsterrenhotel inrichten, zodat ik ze kan vangen en nematoden kan kweken om ze later allemaal tegelijk te lijf te gaan. (Je kan hier meer over lezen in het artikel van Daanebanaan.) Ik heb ook nieuwe knoflook gehaald om een nieuwe knoflookspray te maken, en de etherische olie van patchouli van onder het stof gehaald.

Ik ben terug klaar voor de strijd!

Lees ook:

Nooit Meer Slakken In De Moestuin

Lees hier hoe je knoflook gebruikt om slakken uit je (moes)tuin weg te houden

Share
You share. We pay your share.