Heb jij 'Selfies' Van Je Planten? | Moestuinmomenten

Heb jij 'Selfies' Van Je Planten?

Heermoes Is Meer Dan Een Lastig Onkruid

Zeg nooit zomaar 'onkruid' tegen een zeer nuttig kruid

Ik geef het toe: als het van deze definitie afhangt ben ik zelfs een professional. :-)

Ik heb nog nooit in mijn leven een selfie gemaakt en ik trek altijd een gekke bek als ik zie dat iemand een foto van me maakt, maar ik heb honderden foto's van mijn plantjes..

.Elke dag opnieuw trek ik de tuin in om voor mijn plantjes te zorgen, en elke keer eindigt de dag met een reeks nieuwe foto's. Ik heb foto's van elk deel van mijn tuin, en elk plantje - meestal zelfs in verschillende fases van de groeiperiode.

Ondertussen heeft het nemen van zoveel foto's zijn nut bewezen. Ik schreef er een blog post over. 

Die kan je hier lezen.

Mijn FotoBibliotheek

Mijn fotobibliotheek is zo gigantisch groot dat het (bijna) belachelijk is. Als ik in de tuin kom en ontdek dat ik mijn mobiele telefoon vergeten ben, ren ik terug naar binnen om hem te halen. 

Elke dag opnieuw leg ik alles vast: een plantje met een extra zijscheut, een vruchtje dat een beetje gegroeid is, een  een grappige kromming in een tak, een insectje op een blad ... allemaal zijn ze het slachtoffer van mijn foto-gekte. 

Mijn vriendin heeft er ondertussen wel genoeg van om elke keer opnieuw een foto te zien van dezelfde tomaat die elke dag een beetje roder wordt, of van dezelfde muismeloen plantjes, die elke dag meer in de war raken.. 

Ik zal het je even laten zien. Hieronder zie je een deel van de fotoreeks over mijn muismeloen plantjes.  - Ik heb nog tientallen foto's weggelaten :-)

De Aansteker-Test

Zelfs al mijn oogst gaat op de foto.

Toen ik in het begin van het seizoen een vroege bloemkool oogstte die belachelijk klein was, wilde ik dit in de verf zetten door er een aansteker naast te leggen - op een foto zonder referentiekader is het namelijk moeilijk in te schatten hoe groot iets is.

Ondertussen is dat een traditie geworden. Heel klein of net heel groot, de aansteker-test foto wordt gemaakt :-)

(Bij gebrek aan een aansteker, wordt soms ook een schaar gebruikt...

De AllerMooiste

Deze week maakte ik de mooiste foto uit de reeks. Zeg nu zelf: wat vind je ervan? Ik vind het een plaatje. :-)


De Vele Foto's Bleken Zelfs Nuttig

Toen mijn plantjes vorige week plots een groeistuip kregen, maakte ik (natuurlijk) foto's, en vergeleek deze met de foto's die ik een week eerder had gemaakt.

Je kan het resultaat lezen op mijn blog:
'Is Mijn Moestuin Gek Geworden?'

En jij? Maak jij 'Selfies' van je planten? Ik hoor het graag!

 

Vergeet niet om deel te nemen aan onze moestuinwedstrijd! Deze loopt nog tot 25 juli 2017!

GRATIS eBook: 'Biologisch Tuinieren, Biologisch eten'

Download dit informatieve ebook nu volledig gratis
 

Nog Geen Lid Van Yoo.rs?

Schrijf je nu gratis in en verdien geld door te bloggen, comments te geven en/of te delen.

 
Share
Share and earn.