Schrijven kan helpen met boosheid en frustratie

Schrijven kan helpen met boosheid en frustratie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De laatste tijd zijn er veel mooie momenten in mijn leven, daar ben ik heel dankbaar voor. En toch komen er ook moeilijke momenten op mijn pad. Meningsverschil tussen mijn partner en mij, pijnlijke spieren als ik teveel heb gedaan en kinderen die ook niet altijd blij zijn en hun frustratie aan mij uitlaten.

En omdat we allemaal mens zijn, raken mij dit soort momenten en maken ze mij ook verdrietig. Wat ik geleerd heb in de laatste jaren, helpt mij wel om hiermee om te gaan. Waar ik vroeger alles bij mezelf hield en niks vertelde, ga ik nu gesprekken aan. Ik vertel wat de situatie met mij doet en hoe ik me voel. Belangrijk blijft, dat je het bij jezelf houd. Ik ga niet oordelen over de andere en ga er ook niet tegen in, maar ik vertel dat het me raakt. Vaak voel ik me daarna beter en kan ik het makkelijk weer los laten.

Maar er zijn ook momenten, waar ik meer moeite heb en die ik niet gauw los kan laten. Dat levert naast verdriet ook vaak weer frustratie op. In zulke momenten zoek ik mijn rust op en ga ik schrijven. Ik schrijf alles op, wat me in zo een situatie bezig houd. Ik gooi er letterlijk alles uit, vaak zie ik dat er meerdere dingen spelen en komen er ook emoties boven van andere momenten. En dat is goed, want op deze manier kan ik ze vertellen en laatst eindelijk ook los laten.

Probeer je nu een situatie voor te stellen die negatieve gevoelens bij je veroorzaken en schrijf ze allemaal op. Het maakt niet uit hoeveel je schrijft, ga door tot je zelf voelt dat je klaar bent met schrijven. Heb je dat gedaan, kijk er nog eens na en denk vervolgens aan positieve dingen.

Had je moeite met iemand anders, denk nu aan de fijne eigenschappen van die persoon. Herinner je aan de mooie situaties die jullie met elkaar hadden, wees er dankbaar voor en laat alle negatieve gedachten los.

Wat voel je nu? Heb je weer een grote glimlach op je gezicht, dan heb je dingen los kunnen laten. Is dat nog niet gelukt, kun je kiezen om opnieuw te schrijven. Misschien had je nog niet alle emoties opgeschreven of je was nog niet bereid om aan de fijne momenten te denken.

Laat je mooie, fantastische en positieve leven niet beïnvloeden door moeilijke momenten, ze zijn maar een klein onderdeel van jezelf.

Liefs MartinaBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
je problemen of je verdrietjes opschrijven helpt zeker wel zo doe ik het ook
| 10:59 |
Ik ben het ook met je eens, dingen van je afschrijven helpt echt
| 10:47 |
Helemaal mee eens. Opschrijven, of dat nu verdriet, frustraties of juist fijne dingen zijn, helpt altijd.
| 09:59 |
Heel herkenbaar. Ik zit op dit moment ook heel erg in een stressperiode. Schrijven is voor mij ook een heel relaxerende manier.
| 23:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen