×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een “ geweldig” verjaardagsfeest

Een “ geweldig” verjaardagsfeest


Afgelopen zondagavond met mijn schoonmoeder ( bijna 83 jaar) naar haar zwager die jarig was, hier vandaan normaal gesproken 15 min met de auto. We kwamen na 5 kwartier aan.. aan de ene kant wegopbrekingen dus geen doorgang en aan de andere kant brug gesloten ivm warmte. Schoonmoeder ondertussen mopper de mopper in de auto, en “ als we nu eens zus of zo”

Uiteindelijk dus aangekomen, gelijk begon ze tegen haar zwager mopper de mopper over de rit er naar toe, dus ik er maar over heen en gefeliciteerd met je verjaardag hé .De rest van de avond praat over ziektes en ziekenhuizen, haar eigen wee ( terwijl het op het ogenblik juist heel goed met haar gaat) en dat er net voor haar man overleed ( nu 3 jaar geleden) een andere therapie ontdekt was en dat hij daardoor misschien nog wel had kunnen leven, met nog even de nadruk dat hij ook veel te jong was overleden ( hij is 81 jaar geworden)

Ik zat erbij en hoorde het geheel met verbijstering aan, daar zat ik.. en opeens zei ik.. “ wat is jong, iedereen wil misschien graag in redelijke gezondheid 100 jaar worden, maar er zijn ook mensen die écht heel jong overlijden, mijn moeder was 55 jaar dát is jong!” Ik schrok van mijzelf, had het toch maar even gezegd.

De avond verliep over het algemeen verder met negatief praat en bijna terug bij haar huis heb ik haar nogmaals gezegd dat je tot op oudere leeftijd nog van alles kunt genieten, en dat “jong “ in mijn omstandigheden/ beleving toch héél anders is, en dat ik mij aan zulke opmerkingen erg stoor, maar dat dat mijn mening was!Waarop schoonmoeder nog zei dat ze toch ook nog wel dankbaar was dat ze elke dag nog op kon staan

Thuis aangekomen vroeg mijn dochter hoe het was geweest , met tranen in mijn ogen haar verteld dat het een vreselijke negatieve avond was, dat ik zoiets niet verwachtte op een verjaardagsfeest!

Ik kon natuurlijk nooit slapen, hoe een stralend dag zo kon veranderen! Wat kost zoiets negatieve energie zeg!
mrgrt1804
Wat “goed” te horen dat er zoveel onder jullie zijn die dit ook zo meemaken. Inderdaad dat eeuwige gepraat over ziekte en dood.. meestal op momenten dat je denkt waarom nu... ?! Het sterkt mij enorm dat het zoveel meer voorkomt😘
06-07-2018 20:46
06-07-2018 20:46 • Reageer
Memvan3
Nou zeg dat.... als mijn tante op bezoek komt gewoon of op een verjaardag gaat het ook altijd over die is ziek. En die is dood... ik stoor me daar enorm aan. Ik roep dan altijd. Maar wij leven nog. Zijn redelijk tot goed gezond. En dat vieren we vandaag. Dan kijkt ze me altijd verbijsterend aan.... tjah jammer voor haar. Maar schijnbaar vind ze dat een prettig gespreksonderwerp en vind ze het over andere dingen praten maar lastig. Ik word ook altijd heel moe van zo'n dag..... en dan inderdaad zeggen van die was nog wel jong ook rond de 80 ofzo. Haar schoonzus was 47 toen ze overleed. Das pas jong. Mijn nicht is net 48 geworden en die zegt al ik heb in ieder geval mijn moeder ingehaald.  Laten we het vooral lekker positief houden op verjaardagen of bezoek.
06-07-2018 12:32
06-07-2018 12:32 • Reageer
DiaantjesLife
Heel herkenbaar! Mijn schoonmoeder doet ook niks anders als klagen en heeft sinds het overlijden van haar man, nu 16 jaar geleden, zich in de slachtofferrol gezet. Ze is letterlijk erbij gaan liggen en ligt dus 80% van de dag op de bank, want "ze kan niks meer".........  Elke 14 dagen gaan we op bezoek, want ze woont in België en zijn we weer blij als we weg kunnen. Zo jammer, want ze had nog zo van het leven kunnen genieten. Nu is ze 75, maar oogt als een vrouw van 90 of zo. Dat vreet inderdaad energie, dus ik weet precies wat je bedoelt. Wel goed dat je dat gezegd hebt haha. Zal ze even niet verwacht hebben! 
04-07-2018 06:43
04-07-2018 06:43 • Reageer
Schorelaar
Het leven is te kort om het te verzieken 
04-07-2018 03:53
04-07-2018 03:53 • Reageer
Hans van Gemert
Ja, dat valt dan tegen
03-07-2018 23:29
03-07-2018 23:29 • Reageer