Yoors Sinterklaas Challenge : nostalgie


Nostalgische Sinterklaasavond

Ik weet niet meer hoe oud ik was, maar ik geloofde nog heilig in Sinterklaas. Mijn moeder was op de één of andere manier in die periode altijd erg druk bezig, ze moest opeens allerlei dingen boven doen, en naar mijn idee ging ze dan pas héél laat slapen, door mijn slaapkamerdeur raampje  zag ik dan namelijk het licht uit gaan.

Op 5 december was het altijd één mysterieuze toestand, mijn opa en oma die op één van de waddeneilanden woonden, kwamen zo tegen het einde van de middag bij ons en elk jaar opnieuw  waren ze Sint en Piet in de stad tegen gekomen en brachten ze een heerlijke banketstaaf mee, elk jaar opnieuw!!

Na het eten, meestal had mijn moeder zelfgemaakte nasi gemaakt, verdwenen mijn moeder en oma nog even naar boven, en toen zij eindelijk weer beneden waren en we er met z’n allen klaar voor zaten verdween opeens mijn vader, hij moest altijd nog even naar onze buurman, hoe kon hij dat nou bedenken , op zo’n avond als deze!

En elke keer, als hij net weg was werd er stevig op het raam geroffeld, de avond kon beginnen, maar eerst natuurlijk nog even wachten tot mijn vader weer terug was van de buurman.

De avond verliep altijd hectisch, ik kon natuurlijk niet wachten, de gedichten waren naar mijn idee altijd te lang maar het was altijd gezellig en warm tegelijk, samen met mijn twee broertjes, mijn beide ouders, mijn opa en oma genietend van het uitpakken van de cadeautjes ( altijd dus een pyjama en zelf gebreide sokken) genietend van de altijd te warme chocolademelk, de echte vierkanteachtige pepernoten, de mierzoete schuimpjes, de mandarijntjes  en natuurlijk van de door mijn opa en oma meegebrachte banketstaaf

In deze periode denk ik vaak terug aan die tijd, die tijd van vroeger

Mijn opa en oma zijn al geruime tijd overleden en ook mijn ouders leven niet meer, mijn broers zie ik nog wel maar ook zij hebben net als ik, nu hun eigen gezin en misschien hun eigen Sinterklaasavond.

Mijn kinderen zijn inmiddels groot en Sinterklaas vieren doen we al een paar jaar niet meer, in plaats daarvan gaan we de zaterdags erna met z’n allen uit eten, ook héél gezellig en warm zo met elkaar maar toch..

rond deze tijd denk ik vaak terug aan vroeger, aan die Sinterklaasavonden, die pure nostalgie!

# Yoors Sinterklaas ChallengeHieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.