×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMiddelbare school

Middelbare school


Ik neem jullie weer verder mee in mijn verleden. Dit keer zal het gaan over mijn tijd op de middelbare school. 


Ik was thuis een makkelijke tiener, deed eigenlijk geen dingen die niet mochten, buiten dat ik met vrienden op straat hing. 

 We hadden het niet breed thuis dus ik droeg geen merkkleding of schoenen. Ik had heel veel last van puistjes op deze leeftijd wat ik heel erg vond. 

 Op school was ik heel rustig en stil. Ik kon nog niet veel hebben en trok me alles persoonlijk aan en daarbij ben ik heel perfectionistisch en vond ik het moeilijk als ik een proefwerk of werkstuk niet goed had gemaakt. Hierdoor werd ik het mikpunt van de klas. 

 Het begon met kleine dingetjes zoals bepaalde opmerkingen en scheldwoorden en hierdoor begon ik later elke keer te huilen. Daardoor werd het alleen maar erger want ze hadden mijn zwakte gevonden. 

 1 meisje was de aanvoerder van alle dingen die er gebeurde, ze had het zelfs zover dat in de 1e klas iedereen uit mijn klas mij negeerde. Zelfs mijn vriendinnen van het voetbal negeerde mij en deden mee met het pesten. Daardoor ging het ook buiten school verder. Elke maandag, woensdag en zaterdag werd ik ook nog buiten school met hun geconfronteerd, al moet ik zeggen dat ik het daar makkelijker had omdat ik daar ook vriendinnen had die niet bij mij op school zaten en kon ik het makkelijker ontwijken.  

Op 1 dag was het heel erg. Ik werd al de hele dag genegeerd en bij de tekenles viel mijn oog op het schrift van de aanvoerster van alles. Daarin stond een tekening van een meisje met stippen op het gezicht getekend, dit moesten puistjes voorstellen. Er stond een tekst bij geschreven die ik me nu niet helemaal kan herinneren maar een aantal zinnen zal ik nooit vergeten:

 "K is een hoer met puisten, ze vraagt maar 5 gulden want ze is zo lelijk dat ze niet meer willen betalen."

 Hierop heb ik mijn moeder gebeld en wilde ik naar huis. Omdat ik vaker belde dat ik 'ziek' was kwam mijn moeder naar school en vroeg me wat er aan de hand was. Ik heb het verteld en toen moest ik mee naar de directeur. Die heeft het meisje uit de klas laten halen en haar schrift doorgekeken, een kopie gemaakt van de bladzijde en haar ouders gebeld. Zij is uiteindelijk een paar dagen geschorst geweest, maar toen ze terug kwam ging het gewoon weer verder.

Zo heb ik zeker 2 jaar op school doorgebracht totdat dit meisje te ver ging en ook bij andere mensen begon en zelfs bij iemand een sigaret in het gezicht uit drukte. Ze is toen van school af gestuurd en daarmee waren de ergste dingen voorbij. 

Er waren nog wel een aantal pesters maar dat kon ik gelukkig allemaal wel hebben omdat ik al gehard was aan de buitenkant. Ik had een muur opgebouwd en daardoor liet ik niet zien hoeveel pijn het me deed. 


 Na de vakantie kwam ik in de 3e klas en toen heb ik me ook anders opgesteld.. Ik liet niet meer zomaar over me heen lopen en trok een grote mond open tegen een van de grootste pestkoppen. Op de een of andere manier kreeg ik daardoor 'respect' van deze persoon en werd het allemaal langzaamaan minder. Toen ik examen deed in de 4e klas had ik gelukkig wat goede vriendinnen en heb ik nog een superjaar gehad! 

 Daardoor heb ik het makkelijker kunnen afsluiten, maar vergeten is nog altijd moeilijk. Ik heb hier nog wel een aantal jaar last van gehad, zelfs zo erg dat ik er op een gegeven moment op mijn werk last van had. (Maar dat is voor een latere blog)