Ik ben student Handelsingenieur


Ik heb heel mijn middelbaar economie-wiskunde gevolgd en nu volg ik Handelsingenieur. Ik krijg altijd zo van die stomme vragen waar ik soms echt gewoon van wil weg lopen... Hierbij hoop ik het duidelijk te maken wie ik ben

--> Moet je nu echt op alles dat ik zeg een feitelijke correctie op geven?
- Ja! Ik zal altijd een discussie tegen gaan met feiten, dit is mij zo opgeleerd. Als ik niks kan bewijzen zal ik niks zeggen, maar als ik ergens zeker van ben dan hoor je het wel.

--> Hoe kun je er nu plezier aan hebben om elke dag te leren?

- Ik heb er plezier aan omdat mijn punten zichzelf niet halen, ik zie vordering en dat geeft me voldoening. Het is niet altijd even plezant maar kijk waar ik nu ben.

--> Kun je niet beter iets volgen dat gemakkelijk is?
- Wablieft?! Wat is daar nu plezant aan seg?

--> Wat is er nu zo leuk aan Wiskunde?

- Je leert verbanden leggen, je ziet dingen evolueren. Wat is er nu niet leuk aan om 20minuten aan een oefening te zitten om achteraf te zien dat je het helemaal juist hebt? Het is toch zo spannend, je gebruikt verschillende technieken voor oefeningen te doen en leert al doende wat wel en wat niet kan.

--> Jij kunt Portugees praten dus waarom volg je geen talen?
- Het is niet omdat ik twee talen spreek dat ik een talen wonder ben? En zelfs als ik dat wel was, dat wilt toch niet zeggen dat ik het ook graag doe?


Dit zijn zo een beetje de meest typische vragen die ik krijg met daarbij de antwoorden die ik het vaakst gebruik. Ja, ik ben Portugees. Ja, ik doe graag wiskunde. Nee, ik heb daar geen spijt van! Hoe meer uitdagingen, hoe leuker! Toch? ;)