Review: SteamOff gel removal system


In deze blog ga ik mijn persoonlijke mening geven over het gebruik van de SteamOff. Verder ga ik ook een alternatieve manier geven voor het verwijderen van gellak.

Ik heb deze SteamOff als cadeau gekregen van mijn super lieve verloofde voor afgelopen kerstmis. 


Hiervoor deed ik het op een andere manier, maar deze vond ik persoonlijk tijdrovend en best wel ongemakkelijk. Ik moest gel remover vloeistof doen op pluisvrije doekjes. Deze moest ik vervolgens op de nagel leggen en inwikkelen met aluminiumfolie. 

Waarom was deze manier dan toch tijdrovender? 

- De inwerktijd hiervoor is 10 minuten. Maar in de praktijk bleek dit bij mij langer te duren (mogelijk is dit omdat ik de gellak vaak verwijder na twee weken en deze er echt wel tot een maand op kan zitten zonder problemen, heb ik vernomen uit ervaring). In het verloop van deze blog zal je lezen dat de inwerktijd voor de SteamOff machine net hetzelfde is. 

- Op één of andere manier kreeg ik de folie nooit goed genoeg rond mijn vinger en was het ook vrijwel onmogelijk om de folie tegelijkertijd rond zowel de vingers van mijn linker- als rechterhand te doen. Ik voelde me ook enorm ongemakkelijk met de folie rond mijn vingers. Ik voelde me een beetje hulpeloos gedurende deze tien minuten. 

Een tip voor degene die toch liever aan de hand van bovenstaande manier werken (aangezien zo'n toestelletje best wel een investering is, gaat rond de 100 euro afhankelijk van welk merk je kiest), is het kopen van dit type wraps bijna een must. Ze zijn al voorbereid met vloeistof en je krijgt ze gemakkelijk rond je vingers! 


Ik ben toch gelukkig dat ik de SteamOff heb, want deze vind ik persoonlijk ook professioneler overkomen als ik gellak verwijder bij andere mensen.

Dit is hoe de SteamOff eruit ziet wanneer ik deze uit de doos haal. Je ziet op de achtergrond de adapter liggen in een doosje, deze hebben we nodig zodat de vloeistof omgezet kan worden in stoom.  Verder worden er drie plastic kommetjes, een kapje om je vingers door te steken en een instructieblaadje bijgeleverd.

Ik ga de instructies hieronder in het Nederlands kort uittypen voor degene die niet zo goed Engels kunnen.

Stap 1: Het dekseltje en het vingerkapje verwijderen en 5ml gel remover in het plastic kommetje gieten. Vervolgens het vingerkapje en het dekseltje er terug op zetten.

Stap 2: De topcoat zachtjes vijlen.

Stap 3: Het toestelletje aanzetten en ongeveer een minuutje wachten tot de vloeistof is opgewarmd.

Stap 4: Wanneer het stoomlichtje groen wordt, de vingers in het kapje plaatsen. Nu moet je ongeveer 10 minuten wachten. Na 5 minuten hoor je een korte biep en na 10 minuten een iets langere. Het finish lampje gaat branden.

Stap 5: Een houten stokje of bokkepootje gebruiken om de achtergebleven gel er zachtjes af te duwen. 

Stap 6: Breng een beetje handcrème aan en ga verder met je gewoonlijke gellak routine.

Ik vind het zelf echt een topproduct en zou het iedereen aanraden die met gellak werkt. In de toekomst ga ik een tweede toestelletje aanschaffen zodat ik nog vlotter kan werken met eventuele klantjes. Momenteel vind ik dit niet noodzakelijk omdat ik het voornamelijk bij mezelf doe of bij familie.