×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Meer over mezelf

Meer over mezelf


Mijn verhaal begint eigenlijk bij mijn grootouders. Mijn opa was een Italiaan die naar Belgie kwam om in de mijnen te komen werken. Tijdens een van de zeldzame momenten dat ie vrij was kon ie , bij gebrek aan een eigen woning, bij een vriend overnachten. Daar heeft mijn opa dus mijn oma leren kennen. Toen de oorlog uitbrak is hij dan weer terug gegaan. Jammer genoeg werd hij toen als krijgsgevangene opgesloten. He enige wat hij me vertellen wou is dat hij kunnen ontsnappen is met enkele kameraden. Veel wou mijn opa niet vertellen over die tijd. Ik denk dat hij me de verhalen wou besparen en zelf niet herinnerd wou worden aan die tijd.

In ieder geval is hij terug naar Belgie gekomen en na de oorlog is mijn oma dan mee gevolgd naar Italie. Er vloeide 6 kinderen uit dat huwelijk ;3 jongens en 3 meisjes.

Maar mijn oma kon niet echt aarden en kwam terug naar Belgie met de jongste zoon.Mijn moeder en haar 2 zusters zaten op internaat. De 2 oudste zonen waren volwassen en dienden in het leger.Maar opa kon niet zonder haar en kwam haar dus achterna. De verliefde zot :-) Hij verkocht zijn hebben en houden voor 600kg boontjes. Vraag me niet naar de details want daar weet ik het fijne niet van :-)

Mijn mama kwam dus als ze 16 was naar Belgie . Ze leerde Nederlands door strips te lezen en werkte in fabrieken . Ze is altijd een harde werker geweest en op haar 18 jaar leerde ze mijn pa kennen op de kermis. Daar kwam dus een huwelijk van en werd ik geboren in 1975.

Een jaar later werd mijn broer geboren. 5 jaar later kwam mijn tweede broer piepen... Jammer genoeg gingen mijn ouders uit elkaar als ik 6 jaar was . Ik kan me dus enkel flarden herinneren uit die tijd... Mijn pa ging zijn weg op en mijn ma leerde iemand anders kennen. "Franky"

Franky is een Algerijn en is de papa van mijn jongste broer. Dankzij hem heb ik geleerd om frans te spreken waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben. Mijn moeder heeft een zwaar bestaan gehad maar heeft ons wel waarden en normen meegegeven. Dankzij haar ben ik de persoon die ik nu ben , open, spontaan, sociaal en met respect voor mijn medemens.

Benieuwd naar de rest van mijn verhaal?
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties