Kato en Milla (deel 1)


Toen ik na een lange relatie terug alleen ging wonen in een appartementje, voelde ik mij heel eenzaam. Ik had nog niet veel vrienden en vooral 's avonds voelde ik de eenzaamheid. In die vorige relatie hadden mijn ex-partner en ik een hondje uit het asiel geadopteerd, Nelly. Zij woont nog steeds bij mijn ex, en ik miste haar enorm.


Om die leegte te vullen en een ander asielhondje een warme thuis te schenken, ging ik bij het dichtstbijzijnde asiel binnen. Ik wist precies wat ik wou: een klein, wit, schattig hondje. Waarom persé wit? Ik had geen idee. Maar wat was het eerste hondje dat ik zag? Ja, een klein, wit, schattig hondje! Ik ging een rondje met hem wandelen en ik werd al direct verliefd op hem. Hij trok wel erg hard aan de leiband. Alsof hij met mij wou weglopen uit die verschrikkelijke plaats.


Ik ging terug naar het onthaal van het asiel en zei dat hij mijn toekomstig hondje zal worden! De dame aan het onthaal waarschuwde mij wel dat hij niet goed luistert en nogal wild is. Zijn vorige baasjes hebben blijkbaar niet genoeg tijd aan hem besteed. Ze raadde me ook aan hem een andere naam te geven. Zijn originele naam was “Lambik”, en inderdaad, hij negeerde elke roep-poging. Hoe zou je zelf zijn?


Ik gaf hem de naam Kato (Kaato uitgesproken), dat “puur, zuiver, smetteloos”, betekent, als symbool voor een nieuwe start en ik vind het zelf ook een hele mooie naam die echt bij hem past :)


En zo was Kato een klein weekje later officieel van mij!


Wordt vervolgd!

Kato, zijn eerste dag bij mij

Kato, een aantal maanden later :)

Lees meer