''aangenaam ik ben verslaving''


AANGENAAM IK BEN VERSLAVING

Tot mijn grote spijt moet ik jullie mededelen dat ook ik te maken heb gehad met de destructieve en eigenaardige eigenschappen van verslaving. ik ben namelijk zelf vanaf mijn 13e verslaafd aan zowat alles wat me maar enigszins van deze aardbodem liet verdwijnen.

de drugs die ik tot mij nam deed ik vooral gebruiken omdat ik niet zo`n aangename en doorsnee jeugd heb gehad als een gemiddeld kind zou horen te krijgen. mijn vader was een zwaar alcoholist en had zoals ze dat noemen in de volksmond een ''kwaaie dronk''. Doordat mijn vader meestal dronken was moest ik het vaak ontgelden en kreeg ik meerdere malen klappen. dit liep soms zo hoog op dat ik in het ziekenhuis belanden om bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen te laten hechten door de dokter

.Medical-Surgical-Suture-Absorb.jpg

Deze gebeurtenissen zorgde ervoor dat ik niet graag thuis was en ik steeds meer buiten op straat mijn vertier, troost en toeverlaat zocht. de vrienden die ik had waren vaak gasten die ouder waren als ik en ook bezig met drugs experimenteren en sommige van mijn vrienden waren dusdanig verslaafd dat ze er niet meer af konden blijven al zouden ze willen. op mijn 13e levensjaar kwam ik dan ook in aanraking met cocaïne (Base-Coke) dit rook je op een pijpje en hier was ik dan ook direct helemaal aan verslaafd. als ik dit rookte waren mijn problemen even op de achtergrond geschoven en dacht  ik aan niets anders dan aan meer cocaïne en gingen mijn gedachten niet verder dan de avond waar we in leefden. Op mijn 15e stopte ik met school en moest ik van mijn vader direct gaan werken omdat ik van hem absoluut geen dag thuis zou zitten. Mijn vader had dan ook een baan geregeld bij hem op de zaak en ik kon de volgende dag na de vrijstelling die had gekregen van de leerplichtambtenaar aan her werk. dit duurde niet lang want door het salaris dat ik kreeg van mijn baan (1500€) als 15 jarig jongetje gleed ik nog verder af in de drugs wereld omdat ik nog meer geld had te besteden. in no-time was ik dermate verslaafd dat ik niet meer voor rede vatbaar was. ik verkocht zowat alles dat op mijn pad kwam en ik deed iedereen pijn zelfs mijn grootste liefde van die tijd kon mij niet meer op het rechte pad krijgen. het was dan ook niet meer te vermijden dat door de criminaliteit die hierbij kwam kijken in op mijn 19e levensjaar een gevangenisstraf kreeg van 18 manden waarvan 6 maanden voorwaardelijk in een proeftijd van 2 jaar.e15243d5-58a2-4215-8989-0d666bbb07d6.jpg

eenmaal 1 jaar verder en clean uit de gevangenis gekomen besloot ik mijn leven clean verder te gaan. vol goede moed stiefelde ik van de koepel in Breda naar mijn moeder en nog voor ik de voordeur bereikt had was ik al weer teruggevallen in de cocaïne. vanaf die tijd heb ik meerdere malen getragd te stoppen met de drugs maar te vergeefs.

Tot nu, nu ben ik weliswaar met een afglijder al bijna een heel jaar clean en gaat het steeds beter met me. ik slik dan medicatie om de ziekte van Heroïne tegen te gaan(Methadon) maar verder gaat het goed met me. ik praat met de reclassering over mijn toekomst en hoe ik deze ga invullen. ik heb het contact met mijn vader verbroken maar heb een des te betere band met mijn lieve moeder die altijd voor me klaar heeft gestaan.Helping-hand-6-14.jpg

hieronder vinden jullie een gedicht dat ik enkele maanden geleden geschreven heb toen ik nog in het heetst van de strijd bezig was tegen de verslaving te vechten. ik heb in dit gedicht geprobeerd verslaving vanuit mijn ogen te laten zien.

don_t_fear_the_reaper_by_vhm_alex-d7fp8d

Ik ben je grootste vriend in slechte tijden
Ik help je door tegen gevoel te strijden.
Zelfs als je niet aan me denkt,
ben ik toch daar.
De meest walgelijke gedachten is wat ik openbaar....
Meedogenloos in alles dat ik verslind.
Mannen, vrouwen maar ook moeder en kind.
Ik ken geen medelijden…
nee voor niemand niet.
Ik verscheur je leven ook al is er niemand die me ziet.
Ook is er niemand die me hoort, en zolang jij zelf niets doet…
blijf ik doorgaan… ongestoord
zelfs als het beter met je gaat
sta ik paraat
en bij het minst geringste
is het ik… die je terneer slaat
ik zal je laten zakken tot het diepste van de goot.
Uiteindelijk zal ik je kennis laten maken met de dood.
Denk je dat je mij aan kan?
Zorg dat je veranderd dan.
Want zonder de wapens van het leven,
bak je er niets van.

Aangenaam ik ben verslaving


Wat is een verslaving? - Tactus Verslavingszorg
Tactus Verslavingszorg