''EMDR Gedicht''

''EMDR Gedicht''


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

66f590c17bdd1b4b1289a7892976c299_medium.

 

 

dit gedicht heb ik geschreven na ik het stuk ''Trauma Therapie EMDR uit ervaring'' heb geschreven. Het gedicht verteld eigenlijk hoe de ''EMDR'' te werk gaat en wat voor effect het heeft op de geen die de EMDR therapie volgt. di gedicht kwam in me op vrijwel direct na ik het stuk geschreven had van EMDR uit ervaring. dat ook op Tallsay te lezen is.

Knipperen-tegen-Droge-Ogen-Lilys-Lifesty

Sluit je ogen…

en ga terug naar het moment.

Probeer het voor je te halen,

laat weten als je zover bent

 

Open nu je ogen,

volg mijn vingers maar

Links, rechts, links, rechts

Ik voel me even raar.

 

Haal nu diep adem,

laat alles even gaan.

‘’Waar denk je nu aan?’’ vraagt hij

maar zie enkel mijn vader staan.

 

links, rechts, links, rechts

Waar denk je nu aan dan?

Dat hij me niets meer kan maken

en dat ik hem wel aan kan.

 

Het verleden is geweest.

Mij kan niets meer gebeuren.

Mijn verleden heeft hij kapot gemaakt,

maar mijn toekomst kan hij niet scheuren.

3033f35c1ab4f979f3b66ef86e6db147_medium.

ik ben verlost

meer lezen over EMDR of over andere situaties uit mijn leven? Klik dan op een van deze links hieronder om een andere blog in te zien.

dit is een verhaal hoe ik mijn EMDR Sessies heb ervaren

een erg mooie Blog over hoe de EMDR Sessies verlopen en hoe ik het ervaren heb. ook beschrijf ik in deze blog wat ik dacht, voelde en ook wat het uiteindelijk voor me betekent heeft.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wauw, heel mooi! Dankje voor het delen hiervan!
| 11:35 |
Mooi... Ook ik heb een aantal jaar geleden EMDR gehad na een traumatische bevalling... Heeft geholpen, maar soms komt t nog wel terug moet ik zeggen...
| 01:07 |
Wow ik heb ook emdr gehad
| 23:12 |
hoe was het voor jou om dat te doorstaan en heeft het bij jou goed effect gehad?
| 23:16 |
Ja best wel heb 3 of 4 sessies gehad en ik had er geen last meer van.
T ligt denk ik natuurlijk ook aan t soort trauma.
Bij mij was t mishandeling door mn ex. Toen ik n nieuwe relatie kreeg(met mn huidige vriend)kwam alles omhoog.
| 06:56 |
Gewoon uit professionele interesse wil ik je graag volgende! Succes met bloggen
| 21:34 |
volgen bedoel je denk ik? en ja natuurlijk mag je me volgen(de)
| 08:13 |
werk zelf in de psychiatrie ;) ziet steeds meer dat EMDR wordt toegepast
| 13:39 |
dat klopt idd, het is een veel gebruikte therapie maar ook een erg effective therapie. als je wilt wil ik best eens met u via wat privéberichten uitleg geven hoe dit allemaal verlopen is als u daar interesse in heeft?
| 03:30 |
Ken de therapie. Ken het effect, top dat je het zo open wil vertellen. En zeg aub jij en je
| 14:53 |
oke wat u wil uuhhmm... jij wilt haha. zal er op letten.
| 23:30 |
Haha dankjewel
| 07:56 |
EMDR is van de laatste tig jaren ja ..in 1994 toen was het er nog niet en had ik chronisch PTSS.
Dus was mijn keus alternatief en haalde bij de klassiek homeophaat korrels die de trauma naar buiten konden trekken. Daardoor had ik 20 flash backs per dag...steeds andere en dat 2 jaar lang.
Wat er dan gebeurde was steeds een levensechte herhaling van wat er eerder ook was egbeurd.. om er vanaf te komen wapperde ik met mijn handen langs mijn ogen en was t weer over en klaar om de volgende aan te kijken. het was mijn drive om te gaan helen. niet over tig jaar maar direct en t heeft gewerkt. In principe was dit bijna gelijk aan de EMDR.
t Hangt van de cliënt af in hoever ze t aan kunnen en hoe enstig t trauma
| 22:28 |
Heftig om mee te maken, mooi gedicht
| 22:32 |
dankjewel, het was heftig maar ben er iotgekomen en dit vormde mij tot wie ik nu ben. en ik zou ik niet willen ruilen want hoe ik nu ben hou ik van me zelf wil ik mezelf niet missen..... al heb ik soms nog domme ondooordachte acties waar ik regelmatig een les uit trek en soms kunnen die acties zo er gaan dat je na afloop één van de belangrijkste levenslessen hebt geleerd , LET ME BE!!! THIS IS ME!!!and if you dont like me......... your not worth me!!!!!
| 01:10 |
Zo is het, wel knap van je.
| 19:15 |
Heftig! Erg goed gedicht!
| 17:10 |
dankjewel Lolah, heb je het verhaal dat ik hiervoor heb geschreven ook gelezen? hier is de link : yoo.rs/nickyaarts8688/blog/emdr-uit-eigen-ervaring-1482957777.html?Ysid=29266
| 17:49 |
Wat mooi geschreven...
| 09:48 |
dankjewel Ramona, ik doe dit graag en er zullen in de loop van de week meer en meer gedichten op yoors gepost worden door mij. Al de gedichten komen met bijbehorend verhaal hoe dit gedicht tot stand is gekomen.
| 17:06 |
Ik vind het goed geschreven.
| 00:51 |
dankjewel Riek, ik heb de heftige tijd toen ik Emdr kreeg gelukkig achter de rug maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Ik ben een compleet nieuw mens geworden. en dan kan een gedicht als deze natuurlijk niet ontbreken.
| 03:44 |
Wie weet of het bij mijn ex partner helpt. Hij is een oorlog's veteraan. Gelukkig hebben we nog wel goed contact.
| 13:33 |
ik heb veel met oorlogsveteranen gesproken en de resultaten van de EMDR liggen bij de veteranen erg uit een. Dit komt omdat niet ij iedereen de EMDR therapie aanslaat maar om je gerust te stellen is een feit nou eenmaal dat voor 93% van de gevallen waar EMDR voor wordt aangeraden de EMDR ook daadwerkelijk resultaat boekt. Ook is het zo als de EMDR niet aanslaat de desbetreffende Psycholoog altijd een alternatief heeft om alsnog de trauma te verwerken.
| 17:05 |
Dan klop toch dat wel. Bedankt voor je goede uitleg.
| 17:38 |
Als ik meer kan betekenen in de vorm van uitleg of informatie verstrekker hoor ik het graag. Ik kan begrijpen dat de ex-partner/oorlogsveteraan verschillende onbeantwoorde vragen heeft die zolang ze onbeantwoord blijven aan hem blijven knagen. hij mag altijd vragen stellen
| 01:01 |
Dankjewel zal het aan hemij Door geven.
| 01:46 |
en ook jij hoor riek mag altijd vragen stellen groetjes
| 01:58 |
Dankjewel ik volg je nu ook :)
| 10:00 |
leuk dankjewel, aankomende week zal ik zorgen dat er heel veel leuke post geplaatst gaan worden waar jullie met plezier doorheen lezen. groetjes.
| 08:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen