Wat..!?? Betekent ''Emotie'' voor mij..¿?


m1dyp3nwamvs.jpg

Sinds ik een beetje bezig ben met het onderzoeken van mezelf kom ik steeds vaker uit op bepaalde emoties die ik niet genoeg aandacht geef. Bijvoorbeeld de emotie Bang.

Bang, is voor mij een emotie die voorheen als zwak werd bestempeld. Op straat waar ik het grootste deel van mijn kinderjaren heb doorgebracht was bang zijn zwakte tonen en zwakte tonen betekende dat de rest over je heen liep. Aan de angst (die natuurlijk ''WEL'' had) gaf ik niet toe. Ik was voor niemand bang, angst kwam niet voor in mijn woordenboek. Wij (ik met mijn straatbende) waren voor de duivel niet bang.

Nu ik meer begin te kijken naar de functie van bang zijn kom ik er achter dat bang zijn helemaal niet zwak is, iedereen is bang voor iets in het leven. Het is niet raar om bang te zijn voor iets en het is al helemaal niet zwak om hier juist over te spreken. dit bewijst juist je kracht. Hierbij komt ook nog door over je angst te praten zet je de eerste stap om je angst juist aan te gaan en de angst in sommige gevallen juist te overwinnen.

a59375599f9ea2d185ca68440bc91fd4.jpg

Boos, boos was ik vaak in mijn jeugdjaren alleen wist ik niet dat ik deze emotie vaak over een emotie heen gooide die ik eigenlijk niet wilde voelen, bijvoorbeeld angst. als ik eigenlijk bang was voor iets of iemand reageerde ik boos omdat dat voor mij nogal makkelijk was en dat was een emotie die ik nou eenmaal goed onder de knie had. Op sommige momenten ging dit zelfs automatisch en had ik niet eens erg in dat ik dit deed. als snel was de emotie bang (Angst) niet meer in het zicht en was ik een boos pubbertje dat de straten van de plaats waar ik woonde onveilig maakte.

boos.jpg

Bedroefd, ook wel verdriet genoemd was op de straat waar ik opgroeide natuurlijk ook uit den boze en werd wederom als zwak bestempeld. Ook over deze emotie gooide ik snel de boze kant van mij en liet ik niet zien aan andere dat ik verdrietig was. net als met andere emoties gebruikte ik als ik bang boos of verdrietig was meer drugs om mezelf te kalmeren en om deze emoties niet te voelen. Nu ik geleerd heb om te gaan met deze emoties kan ik er over praten en heb ik het wegstoppen van deze emotie niet meer nodig. Door het bespreken van mijn emoties kweek ik een betere band met de vrienden die ik al heb. Ook zien de mensen die mij al konden van vroeger eindelijk de echte persoon die altijd achter dat dikke masker geleefd heeft.

Smiley-bedroefd.jpg

Blij, heb ik eigenlijk niet echt gekent kom ik nu pas achter. ik dacht langere tijd dat ik de emotie blij wel gevoeld had maar dat bleek niet zo te zijn toen ik eindelijk naar 15 jaar drugsgebruik een euforisch moment had en ik een glimlach van oor tot oor had. pas toen voelde ik de echte blijdschap tot mij komen en kon ik met trots zeggen dat ik oprecht blij was. dit deed me erg goed want voorheen dacht ik echt dat ik blij was als ik bijvoorbeeld weg gekomen was voor de politie en dus niet de gevangenis in moest. maar nu kan ik al blij worden als ik bijvoorbeeld een groep menasen zie eten van mijn kookkunsten, als ik ze zie smullen van mijn heerlijke eten. daar word ik nou blij van.

post-35710-0-40121600-1474380117.png

 

cf9ca7eb56871daf2b76f20acdc3a2cb_medium.

 

Emotie…

 

Ik voel je

Ik spreek je

Ik deel je

en smeek je

 

Emotie…

Ik denk je

Ik ben je

Ik loof je

en ken je

 

Emotie…

Ik huil je

Ik beef je

Ik schop

En leef je

 

Emotie…

Ik geloof je

Ik vraag je

Ik pak je op

En draag je

 

Want jij bent voor altijd


Grieken en Emotie?

Dit laat zien dat emotie er zo lang is als de mens al bestaat.