¿?Wie Ben Ik?¿

¿?Wie Ben Ik?¿


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wie ben ik????

Soms kijk ik naar mensen en weet direct hoe iemand in elkaar steekt. Hier zit ik dan ook niet vaak naast maar enkele keren sla ik de plank compleet mis. Dan bekijk ik een persoon en oordeel ik op wat ik zie in iemands houding of uitdrukking maar zit er dan finaal naast. Op dat moment kan ik zo balen van mijn misplaatst oordeel omdat ik de persoon in kwestie niet de juiste aandacht heb gegeven die hij of zij verdiend heeft. Meer baal ik nog van het te kort dat ik mezelf aandoe door niet meer van deze mensen te kunnen leren.

Dit heeft me aan het denken gezet en mijn gedachtegang is dan ook als volgt.

Hoe zouden andere mensen ``mij’’ zien? Zouden andere mensen mij ook zien als iemand die ik niet ben? Doe ik mezelf voor als iemand die ik eigenlijk niet ben of wil zijn?

Ik merkte dat ik me door deze gedachtegang heel raar ging voelen maar tegelijkertijd niet begreep waarom ik mezelf zo voelde. Ik kon me niet echt een houding geven door deze gedachten. En nadat ik door verschillende mensen ben aangesproken dat ik me anders gedroeg ben ik wakker geworden. Door deze gedachten ben ik me juist anders gaan gedragen dan ik altijd deed en ja… was ik iemand anders geworden dan dat ik eigenlijk ben. Maar ja… de vraag is natuurlijk was ik voorheen al wie ik eigenlijk ben?

Toen deze gedachte in me op kwam heb ik mezelf een halt toegeroepen. De conclusie die ik hieruit getrokken had was dat het belangrijkste is wat ik zelf van ``mij’’ vind en niet wat een ander over me denkt of hoe een ander mij ziet. Toen deze gedachte weer stand had genomen in wirwar van mijn gedachtegangen keerde de rust weer weder in de met mach 3 afgespeelde Wikipedia voorstelling in mijn hoofd.

Ik weet nu dat het belangrijk is om tevreden te zijn met mijn min en pluspunten. Niemand is immers perfect dus ook ik niet.

67474010815ec4e0678dce52c991191f_medium.


Wie ben ik…

 

Liefdevol, aardig en genegen,

Al kom ik hier en daar soms ongelegen.

 

Eerlijk, oprecht en spraakzaam,

Al ben ik soms iets ``te’’ waakzaam.

 

Slim, leergierig en getalenteerd,

Maar ook iemand die het op de harde manier leert.

 

Tevreden, respectvol en een optimist,

Maar ook iemand die soms achter het net vist.

 

Al met al ik hou van mezelf om wie ik ben,

En niet om hoe een ander me kent.

Lees meer op mijn website of handiger via de links hieronder direct op een andere pagina verderlezen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk om te lezen

Groet jan
| 16:55 |
dankjewel, ik begin die complimentjes wel leuk te vinden geloof ik haha
| 01:57 |
Mooi geschreven hoor
| 09:29 |
dankjewel johan jongedijk
| 01:58 |
Mooi geschreven.
Hoe ouder je word hoe minder je je aantrekt wat anderen van je vinden.
Ik denk nu vaak...wat stom dat ik me in bepaalde situaties druk heb gemaakt . Terwijl t er helemaal niet toe doet. T is zonde dat je je leven daardoor laat lijden.

Als anderen je niet mogen of afkeuren. Is dat dan jou probleem??? NEE DAT IS HUN PROBLEEM. Jij bentvgewoon jezelf. Meer kan je niet doen
| 07:55 |
Yes eindelijk iemand die het snapt hihi ;) Ik heb ook zo iets van... mensen waar maak je je druk over of als ze me niet mogen dan doen ze zichzelf te kort want iedereen kan van elkaar leren maar dan moet je er wel open voor staan. acceptatie van iemands min en pluspunten.
Bedankt voor je reactie
| 01:56 |
Anderen zien je meestal anders dan hoe je jezelf ziet. Ik heb het dan over relaties in welke vorm dan ook. Er zit vaak een wereld van verschil hoe iemand denkt over een bepaald onderwerp en de bij dat onderwerp betrokken persoon (de relatie), hoe hij zich daarbij voelt en hoe hij zich op enig moment tegenover die persoon daar over uit, verbaal en non-verbaal. Als je een gezin hebt, dan zal elk gezinslid je anders zien, een andere beschrijving van je geven. Hoe een ander je ziet, daar kun je niets aan veranderen en waarom zou je? Je 'bent' nu eenmaal zo voor die ander zoals je bij die ander overkomt. Het is ook niet noodzakelijk om zelf te veranderen. Jezelf blijven is uiteraard het beste. In werksituaties kan het echter voordeel opleveren als je weet hoe elk van je collega's je ziet. Met die wetenschap kun je, door tijdelijk 'water in de wij te doen', de communicatie enorm verbeteren.
| 05:10 |
helemaal waar gozer belangrijk te zijn en je te gedragen zoals jij het prettig vind dat andere het ook tegen jou zouden doen. ''Wat u niet wilt dat u geschiet, Doe dat ook een ander niet.''
| 05:37 |
Dat is inderdaad de ideale situatie, wat je met die laatste zin uitdrukt. In de praktijk gaat meestal het tegenovergestelde op, helaas.
| 06:31 |
Ik vind ook dat je van jezelf moet houden!
| 23:28 |
zeker weten daar heb je helemaal gelijk in
| 23:40 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen