¿?Wie Ben Ik?¿


Wie ben ik????

Soms kijk ik naar mensen en weet direct hoe iemand in elkaar steekt. Hier zit ik dan ook niet vaak naast maar enkele keren sla ik de plank compleet mis. Dan bekijk ik een persoon en oordeel ik op wat ik zie in iemands houding of uitdrukking maar zit er dan finaal naast. Op dat moment kan ik zo balen van mijn misplaatst oordeel omdat ik de persoon in kwestie niet de juiste aandacht heb gegeven die hij of zij verdiend heeft. Meer baal ik nog van het te kort dat ik mezelf aandoe door niet meer van deze mensen te kunnen leren.

Dit heeft me aan het denken gezet en mijn gedachtegang is dan ook als volgt.

Hoe zouden andere mensen ``mij’’ zien? Zouden andere mensen mij ook zien als iemand die ik niet ben? Doe ik mezelf voor als iemand die ik eigenlijk niet ben of wil zijn?

Ik merkte dat ik me door deze gedachtegang heel raar ging voelen maar tegelijkertijd niet begreep waarom ik mezelf zo voelde. Ik kon me niet echt een houding geven door deze gedachten. En nadat ik door verschillende mensen ben aangesproken dat ik me anders gedroeg ben ik wakker geworden. Door deze gedachten ben ik me juist anders gaan gedragen dan ik altijd deed en ja… was ik iemand anders geworden dan dat ik eigenlijk ben. Maar ja… de vraag is natuurlijk was ik voorheen al wie ik eigenlijk ben?

Toen deze gedachte in me op kwam heb ik mezelf een halt toegeroepen. De conclusie die ik hieruit getrokken had was dat het belangrijkste is wat ik zelf van ``mij’’ vind en niet wat een ander over me denkt of hoe een ander mij ziet. Toen deze gedachte weer stand had genomen in wirwar van mijn gedachtegangen keerde de rust weer weder in de met mach 3 afgespeelde Wikipedia voorstelling in mijn hoofd.

Ik weet nu dat het belangrijk is om tevreden te zijn met mijn min en pluspunten. Niemand is immers perfect dus ook ik niet.

67474010815ec4e0678dce52c991191f_medium.


Wie ben ik…

 

Liefdevol, aardig en genegen,

Al kom ik hier en daar soms ongelegen.

 

Eerlijk, oprecht en spraakzaam,

Al ben ik soms iets ``te’’ waakzaam.

 

Slim, leergierig en getalenteerd,

Maar ook iemand die het op de harde manier leert.

 

Tevreden, respectvol en een optimist,

Maar ook iemand die soms achter het net vist.

 

Al met al ik hou van mezelf om wie ik ben,

En niet om hoe een ander me kent.

Lees meer op mijn website of handiger via de links hieronder direct op een andere pagina verderlezen.