Er een gat in zien (vervolgverhaal fles)


Dit vervolgverhaal dat langzaam mijn eerste digitale leesboek begint te worden, begint bij het vinden van een fles. Inmiddels is er een complete ondergrondse beschaving gevonden. Zelf ben ik iedere keer weer verbaasd over wat ik onderweg tegenkom. Lees mee en ontdek wat ik net voor jou heb ontdekt.

Wanneer je graag vanaf het begin wil lezen, dan moet je hier klikken.

En gisteren? Gisteren gebeurde dit:

https://yoo.rs/nl/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-teun-rapporteerd-vervolgverhaal-fles-1581396128.html?Ysid=122391 

#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika ,#diamantmijn

 

“We gaan daar een fantastisch resort bouwen, het lokale ecosysteem is waarschijnlijk volledig ontwricht en dat kunnen we in het proces waarschijnlijk optimaliseren. De wegen liggen er al, dus daar moeten we alleen een stuk onderhoud aan doen. Verder is het straks van belang om het mijnbedrijf dat daar de scepter zwaait te contacteren, want ik ben geïnteresseerd in het uitbaten van een paar van deze oud- mijnen.”

Jaap gaat voortvarend te werk. Inmiddels is Bas ook een beetje uit zijn schulp gekomen. Hij buigt zich naar voren: “Misschien dat ik dan binnen een van die andere mijnen de regie kan voeren en zo zorgen dat we ook daar een mooi trainingscomplex krijgen. Zelf zit ik meer te denken aan een toeristische trekpleister die anders is dan het resort. Ik wil gewoon doen waar we goed in zijn, dus ik zou er een survival camp met escaperooms willen maken.”

Het idee is eigenlijk niet eens zo slecht, misschien moet Bas gewoon de kans krijgen om zichzelf wat meer te gaan ontplooien en is dat voor hem meer mogelijk wanneer hij buiten deze setting hier bij Jos is.

Van Teun komt een Appje binnen: “Namdeb wil met je praten, ik heb aangegeven dat je verstand hebt van mijnbouw in Europa, ze willen hun expertise uitbreiden door ook andere methodes toe te passen op het gebied van mijnbouw. Kun jij op korte termijn naar Namibië afreizen?”

“Kijk, de zaken beginnen te rollen. Bas en ik moeten snel die kant op en ik wil jou graag meenemen in de rol van facilitator en bemiddelaar”. Hij kijkt mij aan en verbaast kijk ik nog om mij heen om zeker te zijn dat hij mij bedoeld, maar daar lijkt het toch echt op.”

Ik ben hier heel erg in geïnteresseerd en eigenlijk ook overdonderd over de wending die mijn leven krijgt. Ik zal nu toch echt mijn baan op moeten gaan zeggen. Ik hoef het maar te benoemen of er worden al mensen aan het werk gezet om het proces te bespoedigen.

Fiona komt naar mij toe en fluistert in mijn oor: “Jos is bijgekomen en wil graag even met je praten, rustig aan alsjeblieft”

Ik verexcuseer mij bij de groep en loop met Fiona mee. Jos zit redelijk rechtop in bed, nog steeds een beetje bleek. “Ik ben niet in de wieg gelegd voor de harde actie, wat dat betreft is Jaap heel wat sterker dan ik”. Hij moest eens weten hoe sterk die Jaap eigenlijk is.

“Hoe gaat het gesprek tussen Jaap, Bas en de rest?”

“Volgens mij is al min of meer beklonken dat Jaap en Bas naar Namibië vertrekken, dus in principe heb je daar straks geen last meer van”.

“Namibië? Maar dat is niet de mijn waar we het over hadden, daar doen ze dagbouw, onze mijn, tenminste degene waar wij in geïnteresseerd zijn, die ligt in Zuid Afrika.”

“Des te beter, In principe heb je op die manier geen problemen meer met Bas en zou je hooguit voordelen kunnen hebben van Jaap. Wel denk ik dat je echt moet gaan faciliteren in de revalidatie van Jaap.”

Hier gaat het verhaal verder...