Hoe nu verder? (vervolgverhaal fles)


Dit vervolgverhaal dat langzaam mijn eerste digitale leesboek begint te worden, begint bij het vinden van een fles. Inmiddels is er een complete ondergrondse beschaving gevonden. Zelf ben ik iedere keer weer verbaasd over wat ik onderweg tegenkom. Lees mee en ontdek wat ik net voor jou heb ontdekt.

Wanneer je graag vanaf het begin wil lezen, dan moet je hier klikken.

En gisteren? Gisteren gebeurde dit:

https://yoo.rs/nl/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-jos-gaat-neer-vervolgverhaal-fles-1581226007.html?Ysid=122391 

#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg#gevecht

 

“Zo, we zijn hier met zijn allen om ervoor te zogen dat we het hier in de mijn goed zullen hebben. Geen strijd meer, ook zo weinig mogelijk risico op ontdekking. Om daarvoor te kunnen zorgen, wil ik erg graag een trainingscentrum opzetten. Van Marcel (onze begeleider op de buis) had ik al begrepen dat er in Afrika een mijn gaat stoppen te bestaan en dat we hier een centrum zouden kunnen starten. Ik heb Teun de opdracht gegeven te kijken of we op een legale manier deze mijn kunnen kopen. Dan hebben we helemaal geen problemen meer met risico’s op ontdekking”.

Natuurlijk, daar had ik helemaal nog niet aan gedacht, Jaap heeft natuurlijk geld zat en daarnaast is die ene diamant er ook nog. Misschien is die mijn inderdaad gewoon te kopen.

“Teun zal contact met mij opnemen wanneer hij meer weet”.

“Maar, wanneer je dat doet, dan is het helemaal niet meer mogelijk om zonder medeweten van de overheid die mijn te gaan gebruiken!” Tja, daar heeft Marcel natuurlijk gelijk in.

“Ik ben bang dat het nu te laat is om daar nog actie op te ondernemen, Teun is hierin vaak zeer voortvarend en zal zijn eerste contacten al gelegd hebben, verder is het tot nu toe vaak niet zo moeilijk geweest om lokale overheden te overtuigen dat we iets voor elkaar moeten krijgen.”

“Wat ga je naar de overheid dan aangeven wat de activiteiten zullen zijn die je in die mijn wil gaan ontplooien?”

“Vrij simpel, ik wil rondleidingen gaan geven en uitleg geven hoe de diamantwinning er in het verleden aan toe ging. Buiten de mijn hebben we dan activiteiten zoals het zoeken van edelsteentjes in een veld met mijn puin, we zorgen voor een winkeltje en in een van de gangen van de mijn maken we kamertjes zoals ook hier aanwezig zijn. Mensen zullen dan in een echte mijn kunnen overnachten. Ik denk dat daar animo voor zou kunnen zijn”.

Ik moet toegeven, die mijn begint steeds leuker te worden en op deze manier kunnen veel echte activiteiten onopgemerkt ook gewoon plaatsvinden.

Bas mompelt: “En wat wordt mijn rol in dit geheel?” Hij is duidelijk nog boos en verslagen.

“Je bent voor mij gewoon nog steeds mijn grote broer, maar het kleineren accepteer ik niet meer en je moet goed weten waar de grenzen liggen. Maar wat mij betreft, ben je de beste trainer die ik ooit heb gekend, dankzij jou ben ik ook zo gevormd. Je weet je mannen te pushen en je bent daadwerkelijk een prima leider, die rol zou je daar ook hebben.”

Pas wanneer Jaap het ook gaat hebben over het revalidatietraject dat hij zelf in wil gaan en de vraag of hij in die periode dan het leiderschap in de mijn wil overnemen, wordt hij wat milder. Zelf vraag ik mij af of dit wel een wenselijke situatie is maar voor nu laat ik het zo.


Ja hoor, het vervolg is er al... Klik hier