Jos gaat neer (Vervolgverhaal fles)


Dit vervolgverhaal dat langzaam mijn eerste digitale leesboek begint te worden, begint bij het vinden van een fles. Inmiddels is er een complete ondergrondse beschaving gevonden. Zelf ben ik iedere keer weer verbaasd over wat ik onderweg tegenkom. Lees mee en ontdek wat ik net voor jou heb ontdekt.

Wanneer je graag vanaf het begin wil lezen, dan moet je hier klikken.

En gisteren? Gisteren gebeurde dit:

https://yoo.rs/nl/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-jos-in-angst-vervolgverhaal-fles-1581138171.html?Ysid=122391 

#schrijven , #mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg#gevecht

 

Een grote grijns verschijnt op het gezicht van Bas: “Broertje, je hebt meer in je mars dan ik dacht”.

Ik kijk naar Jaap en zie hoe het kleinerende in de stem van Bas hem raakt. “Ik heb de leiding genomen over deze situatie en we moeten hier duidelijk het een en ander rechtzetten” Is het antwoord van Jaap.

“Dat klopt,” Met grote passen beent Bas op Jaap af. Hij maakt aanstalten om enorm uit te gaan halen. We zien bijna een slowmotion beweging die totaal niet matcht met wat er in werkelijkheid gebeurt. De massieve arm van Bas maakt een enorme zwaaibeweging naar voren. Jos kijkt, met grote van angst gevulde ogen, naar de vuist die in een moordend tempo op hem afkomt. Hij maakt zich klaar voor de klap en voelt hoe de begeleider naast hem zich zelfs schrap zet voor wat er gaat komen. De dreun weergalmt in de grot, een echo volgt en dan stilte, complete stilte. Voorzichtig open ik mijn ogen om te zien hoe het met Jos is. Jos ligt verslagen op de grond.

Maar mijn aandacht wordt al snel getrokken door iets compleet anders. Die dreun, die enorme klap die we zojuist hoorden, die had helemaal niets te maken met een vuist die een gezicht ging raken. De hand van Bas zit in een bankschroef, figuurlijk dan. Jaap heeft eenvoudigweg zijn hand ervoor gehouden, niet alleen zijn kracht is overweldigend, blijkbaar heeft hij ook reflexen waar een kat jaloers op zou zijn.

“Klaar Bas, het is klaar! Geen knokpartijen meer, niet meer onderdrukken en ik heb hier de leiding, niet jij!”

Bas wil protesteren, wil boos worden, maar hij kan het niet. De bankschroef om zijn hand biedt geen enkele ruimte, wel kan deze nog net iets meer worden aangedraaid. Achter Bas komen een paar mannen in beweging. Zijn maten, die met hem waren ontsnapt. Maar ook hier is geen sprake van dreiging. Jaap heeft een schare volgers bij zich waar niemand, maar dan ook echt niemand iets tegen durft te ondernemen. En deze groep doet nu een stap naar voren. In mijzelf moet ik glimlachen wanneer ik merk dat ik met dezelfde bravoure ook die stap maak.

Inmiddels is het druk geworden in de gang. Al snel is er een groep mensen die Jos op een brancard legt en meedraagt naar de medische ruimte in de mijn. Fiona is al aan komen rennen en verderop zie ik hoe mijn maat nieuwsgierig een kijkje komt nemen. Bas gaat mee, tussen twee kerels in en we lopen gezamenlijk naar de centrale hal. Intussen is ook Pieter daar aanwezig en praat Jaap in zijn mobiel om Teun op de hoogte te brengen van wat er hier in de mijn is gebeurd.

In de hal aangekomen blijkt dat Dina inderdaad voorbereidingen heeft getroffen. Zo op het oog zie ik alle mensen hier samen waar ik ooit contact mee heb gehad. De kok die zo heerlijk kon koken, mijn begeleider in de buis, ik denk zelfs Mikolai te zien, hoewel dat moeilijk is om te herkennen, het videogesprek over de telefoon is nog net niet zo scherp. Dat buizensysteem is blijkbaar groter dan ik dacht, of anders hebben ze boven de grond ook een indrukwekkend verbindingsapparaat. Naast deze VIP’s staat er ook een grote groep kerels en dames waaraan aan het uiterlijk al te zien dat ze ook enige training hebben genoten.

Dina loopt op Jaap af en overlegd. Gelukkig is de rust bewaard gebleven en kan Dina iedereen geruststellen. Jaap gaat met Dia en die andere VIP’s naar een aparte tafel. Bas wordt uitgenodigd ook plaats te nemen en aangezien de vier tafels om deze ene bemand worden met achterban van Jaap en achterban van Dina is er voor Bas geen aanleiding om iets te gaan ondernemen. Zelf mag ik ook aanschuiven en al snel is duidelijk, dat Jaap inderdaad een geboren leider is.


Ja! Verder lezen! Gelukkig, het kan hier