wat is een frittata


Een frittata is een eigenlijk een no-waste gerecht. Het is een Italiaans gerecht. In Italië werd het gemaakt met restjes groenten, vlees of vis en gare pasta of rijst. Aardappelen kan ook. 

In sommige gevallen wordt er iets van kwark toegevoegd, maar crème fraîche kan ook. Zonder mag ook. Persoonlijk vind ik dat je de frittata kan maken zoals jij het zelf wilt. En met de leftovers die in je koelkast staat. 

Soms maak ik zelf een frittata omdat het makkelijk is. Het is een heerlijk gerecht voor een luie zaterdag of makkelijke meatless monday. 

In Spanje hebben ze ook een gelijkwaardig gerecht, maar dat heet een tortilla en wordt op het fornuis bereid. Terwijl een tortilla in de oven gaat. 

Maak jij weleens een frittata? 

Hieronder een recept van een frittata met bloemkool. 


Even een opmerking. 

Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 

#nospon


Kom je ook je eigen bedachte recepten delen op Yoors? Yoor.s welkom. 

By The Way 

De discussie of vlees/vis wel/niet duurzaam is gaat hier niet gevoerd worden. Waarom niet? Er zijn al zoveel regels en wetten waar we ons aan moeten houden. Ik gun iedereen zijn of haar vrijheid qua eten en/of drinken. Het wordt pas echt nijpend wanneer de dokter gaat vertellen wat niet of wel mag.