Hommage to Humanity ( Hulde aan de mensheid)


Jimmy Nelsons

Homage to Humanity

— By DidI'Ms world

Hulde aan de Mensheid is de vertaling van de titel die hoort bij de oeuvretentoonstelling van de Britse in Nederland woonachtige fotograaf Jimmy Nelson. Ik vind dat een prachtige titel voor deze tentoonstelling met waanzinnig mooie foto's. De expositie laat een selectie portretten zien van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen. Nelson is de wereld over gereisd om op de meest afgelegen plekken gemeenschappen te fotograferen in hun traditionele uitdossingen op een zo puur mogelijke manier. Hij wil mensen met zijn foto's bewust maken van de culturele diversiteit die er bestaat en de mate waarin die wordt bedreigd door de steeds meer voortschrijdende technologie en globalisering. De tentoonstelling is te zien in het Museum aan het Vrijthof in Maastricht en is geopend op dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17:30 uur.

Jaren geleden zag ik Jimmy Nelson op televisie als ik me niet vergis bij Ivo Niehe - maar pin me daar niet op vast- en ik was zo ontzettend onder de indruk van zijn foto's dat ik er op slag verliefd op werd. Hij heeft ook een prachtig boek of eigenlijk boeken gemaakt die ik graag op mijn verlanglijstje zou zetten als ze niet zo ontzettend prijzig zouden zijn. Ze lagen bij de tentoonstelling en ik ga toch eens kijken of er niet een mogelijkheid bestaat om ze t.z.t. in mijn bezit te krijgen want ze zijn echt geweldig en rechtvaardigen zeker de prijs.

Bij de tentoonstelling kun je ook een app downloaden en m.b.v. die app de tentoonstelling bekijken. Helaas werkte die app niet toen ik er was (en niet alleen bij mij) maar ik heb gehoord van mensen die de app wel gebruikt hebben dat het iets extra's toevoegt aan de expositie.

Hieronder kun je een aantal foto's bekijken die ik gemaakt heb en die ikzelf dus echt prachtig vind. Maar je moet ze echt zelf gaan bekijken want enkele foto's zijn op zo'n gigantisch formaat afgedrukt dat een foto ze niet volledig tot hun recht laat komen.

Ik vond zelf de portretten fenomenaal

foto
foto
foto
foto
foto
foto

Door het formaat kun je de details in de kleding ontzettend goed bekijken zoals je op de eerste drie foto's goed kunt zien. Ik vind het echt schilderachtig.

Maar de groepsfoto's zijn ook prachtig

foto
foto
foto

Nelson heeft kritiek gekregen op de foto's omdat ze geposeerd zijn. Ik persoonlijk vind dat geen minpuntje. Ik snap wel waarom mensen daar over vielen maar aan de andere kant is Jimmy Nelson geen fotojournalist maar een fotokunstenaar en als je dat onderscheidt maakt dan vind ik zijn missie erg goed geslaagd.

Overzicht van museum

foto
foto
foto

Museum aan het Vrijthof is geen groot museum. Het was de eerste keer dat ik het bezocht maar ik vond het een mooi gebouw waar je prima kunt vertoeven. De expositie bevindt zich door het gehele museum en dat is wel leuk. Ik ben in elk geval enthousiast en ik vind het een aanrader om te bezoeken als je in Maastricht bent.

Comment and receive 25 YP 25
The Music Box
The music box One sunny day, I was driving through a village and my eye panicked at a woman.. I put my car by the side of the road and walk to her.. She says help, come in soon, my son wants to rob herself of life.. I run upstairs and want to open his bedroom door but this one is locked.. Fortunately, the mother had a spare key and opens the door for me.. For me, a person sits on bed with a look that didn't predict much good.. I walked to him and saw that he had different kinds of drugs on the table for him.. I watched him, but I felt he hadn't taken anything yet.. What now I looked around the room and saw a table with all music boxes and walked to it and grabbed the biggest one and walked back to the table where it was sitting. . I wiped the medicine off the table with my arm at once and put the music box in front of his nose.. He looked at me amazed.. What do you want from me? . I asked him how does this work?. He was going to explain to me promptly.. Meanwhile, the mother had turned on emergency services, and I was glad I had managed to change this man's mind.. I gave him a hand and she strength and hopefully goodbye.. I left my phone number and left. Thank you. Three months later, I get a call with a male voice. . I want to thank you for help. I liked to say done and that sounded like music to my ears.. Also listen to on my new podcast #musicbox #music #sucide #relief https://admin5.podbean.com/gerritbrusse1972/episodes/shareEmbed/zYkYGRi85TV2
The Coot also doesn't work well 🙂
I saw Mr.. and Mrs.. #Meerkoet very sweet to each other. It really seemed like they kisses each other.. That caught my attention and I was curious what would come.. So it turned out to be the beginning of the “love game of coots”.. Mrs.. Coot sought out a beautiful branch at ease and she took a place.. Mr. Coot was not too sad to give in to the #tantalizing attitude she took. But just when he wanted to take the place to start the #lovegame , lost Mrs.. Coot her balance and plunged over the #plump into. Luckily, they didn't sit with it, and I had to laugh louder than the 2 in love.. 🙂 🙂 Re-place was taken on the branch and the game love game of coots resumed.. 🙂 Wait a while and there's another happy family in the beautiful #Biesbosch . 🙂 #naturephotography