Wasmiddel maken recept


wasmiddel
Wasmiddel maken

Jaren geleden kwam ik het recept tegen zoals hiernaast te lezen is en heb het uitgeprobeerd en ik was er zeer tevreden over. Het is een prima manier om te bezuinigen en om het milieu niet te belasten.

Ik gebruik vaak Marseille zeep die in in Duitsland koop bij de DM (drogist) of biologisch afbreekbare zeep. De zeep rasp ik met een mesje of met een kaasschaaf.

Voordat ik hiermee begon heb ik flessen waar wasmiddel in zat bewaard. Deze gebruik ik gewoon keer op keer opnieuw. Je kunt als je niet genoeg hebt altijd even in je omgeving vragen of mensen de flessen willen bewaren.

De laatste keer dat ik het gemaakt heb kocht ik de soda en de zeep bij de DM (Duitsland) voor 1,80 euro. Ik weet niet meer precies hoeveel gram zeep ik had maar het was meer dan 40 gram. Ik heb er meerdere keren 3 a 4 grote flessen mee kunnen vullen. Ik maak grotere hoeveelheden en voeg altijd nog water toe. Ik gebruik nl. graag vloeibaar wasmiddel. Als ik de gel wilde gebruiken dan vulde ik wasbollen die ik bewaard had (helaas zijn die bij de laatste verhuizing verdwenen). Ik vulde de bollen van te voren en bewaarde die in een doos.

Probeer het eens! Succes

|header: pixabay JillWellington|

#wasmiddel maken #recept wasmiddel #goedkoop wasmiddel #marseillezeep

More