Wij gaan trouwen! 'Uitnodigingsstress' (Deel 9)


Feestje? #Bruiloft ? Uitnodigingen? Ja als je een feestje geeft dan is het handig als je ook mensen uitnodigt. Nooit geweten dat dit nog zo'n 'zware taak' ging worden betreffende onze bruiloft. Welke mensen wil je hier nou bij hebben? Wij willen onze geliefde naasten zeker aanwezig hebben bij onze bruiloft, maar wij willen ook een leuk feestje geven. Dus wie ga je naast je geliefde naasten uitnodigen? Wij werken allebei en wij werken allebei in een (groot) team. Ga je #collega 's uitnodigen en zo ja, welke collega's ga je dan uitnodigen? Ga je dan niemand tegen het zere been schoppen? Geef je niemand het gevoel buitengesloten te worden? Allemaal vragen die de laatste maand overuren door mijn hoofd heen maakten. Wij beseffen allebei goed dat het ons feestje is en dat we voor ons zelf mogen kiezen, maar tegelijkertijd zijn wij ook allebei mensen die over dit soort vraagstukken nadenken en ons hiermee bezig kunnen houden. Mijn partner heeft al een keer geroepen dat hij helemaal geen collega's uitnodigt alleen al om het feit dat hij dus niemand wil passeren. Zelf heb ik de keuze gemaakt om wel een aantal collega's uit te nodigen, maar ja.... waar trek je dan de grens? Zo moeilijk! Veel goed bedoelde tips heb ik zeker meegenomen tijdens mijn keuze. Zo is en blijft het natuurlijk ons feestje en kunnen we gewoonweg niet iedereen uitnodigen. De tip waar ik veel over nagedacht heb is om te kijken met wie ik graag een feestje wil vieren en niet te kijken naar wat er gebeurt als iemand niet uitgenogdigt wordt. Wat mij ook wel heeft geholpen de laatste dagen is tegen mezelf zeggen dat ook wij een leuk feestje verdienen en dat wij het waard zijn. Stiekem denk ik dat mijn 'stress'gevoelens weg kunnen komen van 'oud zeer'. Vroeger werd ik ontzettend vaak gepasseerd tijdens (kinder)feestjes. Dit herhaalde zich op latere leeftijd voor housewarming feestjes en noem maar op. Wellicht wordt er bij mij een gevoelige snaar geraakt wat mij dan zegt dat ik het zelf niet leuk mag/kan hebben. Een stemmetje dat zegt dat ik niemand buiten kan/mag sluiten. Door hier bewust van te zijn en bij stil te staan zakt het onrustige gevoel ook iets meer weg. Uiteindelijk heb ik toch de knoop door kunnen hakken en een aantal collega's uitgenodigd voor onze bruiloft. Collega's waarvan ik zeker weet dat ik ze er bij wil hebben en niet omdat ik ze voor mijn gevoel wilde uitnodigen. Nu het volgende #dilemma . Een tijd geleden had ik een collega gevraagd die ook getrouwd is, hoe zij het heeft gedaan met de uitnodigingen. Ik wil namelijk mijn collega's wel uitnodigen, maar zonder partner. Het gaat in deze om de collega's en niet om de aanhang . Mijn collega gaf als tip om gewoon de kaart op de man uit te reiken en daar alleen de naam van de betreffende collega op te schrijven. Zo had zij dat ook gedaan. Goede tip! Nu kreeg ik van één collega al de signalen dat het dus niet duidelijk is dat het alleen om de collega zelf gaat en niet om zijn hele gezin. Aaaaarg. Frustrerend! Nooit geweten dat mensen #uitnodigen voor een #feestje zo #stressvol kan zijn!