Herman de Coninck


Een tijdje geleden was ik op zoek naar gedichten, zoals ik wel vaker doe. Ik heb al heel lang een passie voor 't lezen van gedichten en 't zoeken naar bijzondere dichters. Ook ikzelf heb een tijdje gedichten geschreven, maar zoals gewoonlijk vond ik ze niet goed, en daardoor ben ik er ook mee gaan stoppen. Misschien moet ik dit ooit maar weer een keer oppakken? 

Maar ik vond een mooi gedicht van Herman de Coninck. Ik weet natuurlijk niet of jullie er weleens van gehoord hebben? Maar hij schrijft echt bijzonder mooie gedichten die je meenemen vanaf de eerst woorden. Je adem laten inhouden tot de laatsten woorden. Prachtig en zo puur. Eerlijk en open geschreven, bijzonder hoe hij dat doet. Ik wilde meer lezen van hem, meer ontdekken en nog meer geraakt worden en meegenomen worden in zijn wereld . Helaas is deze goede en bijzondere man gestorven, maar er zijn boeken gemaakt vol met zijn gedichten. 

Zo gelukkig als ik was besloot ik om op de website van de plaatselijke boekenhandel te kijken. Maar 't boek was daar niet aanwezig, maar gelukkig bestaat er zoiets als bestellen. Ik liet 't boek naar de winkel bezorgen en binnen twee werkdagen kon ik 't boek komen ophalen. 'T was vrijdagmiddag en ik moest tot redelijk laat werken, maar dat kwam goed uit, want ik kon 't boek pas na 3 uur ophalen in de boekhandel. Eenmaal klaar met werken was ik blij, want 't weekend stond weer voor de deur en die lange werkdag was weer voorbij, en daarnaast kon ik 't boek gaan ophalen. 

Ik vind de cover van 't boek ook al zo mooi. 'T spreekt mij gewoon direct aan. 'T boek is best wel dik en dat is fijn, want dan lijkt 't alsof je kan blijven lezen, kan blijven genieten en vol bewondering kan meevoelen. Ik probeer er iedere dag even in te kijken en te lezen. Sommige gedichten lees ik over en 't lijkt mij perfect voor een regenachtige middag met een latte macchiato . Gewoon rust, genieten , meevoelen en meegenieten.. 

Quote

Ik hou van jou. Hou jij van wat niet kan.

Hou jij van je capaciteiten, ik van je gebreken.
Jij van je trots, en ik van hoe die zacht kan breken in mijn armen. Jij van je moed. Ik van je zwakte.
nu en dan.
Hou jij can de toekomst. Ik van wat voorbij is gegaan.
Hou jij van de honderd levens die je wilde leven.
Ik hou van dat ene dat is overgebleven
en van hoe je daarom zo ver weg kunt zijn dicht tegen mij aan.
Ik hou van wat is. Jij van wat zou.
Hou jij van mij. Ik hou van jou.

Herman de Coninck

Dit artikel is ook verschenen op mijn eigen blog: daar wel met een foto. 

www.onhelder.nl