Ik loop mezelf voorbij

Ik loop mezelf voorbij


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb 't gevoel soms meer geleefd te worden dan dat ik daadwerkelijk leef.

Me 

Automatisch piloot stand

 

Herken je van die dagen dat je maar door en doorgaat, dat 't lijkt of alles aan je voorbij gaat zonder dat je er echt bij bent of je echt iets voelt? Ik heb ontzettend vaak zulke dagen, liever weken gezegd. Dat ik nauwelijks geniet van wat er komen gaat, dat ik geen leuke of bijzondere dingen plan, en dat ik tegen alles wat ik moet doen opzie. Ik zet mijzelf dan in een soort van automatische piloot stand en zonder echt te voelen of na te denken ga ik door met leven en doe ik wat iedereen van mij verwacht, maar wanneer ik dan even met mezelf alleen ben en ik weer voel en denk, besef ik dat ik niet gelukkig word van 't leven op deze manier. 


Maar ik wil nu niet overkomen als een grote klager als je snapt wat ik bedoel. Ik ben erg blij met wat ik hier heb in Nederland en dat ik mag werken en de kans krijg om mij op welk vlak dan ook te ontwikkelen. En natuurlijk ben ik blij dat ik de basisbehoeftes bezit die ieder mens nodig zou moeten hebben. Maar ik word soms zo moe van 't altijd hetzelfde leven lijden. De verplichtingen horen er nou eenmaal bij, maar voor mijn gevoel kan ik ook nooit echt de dingen doen die ik leuk vind om te doen, meestal vanwege schuldgevoelens, omdat er betere dingen zijn om te doen. Best grappig of niet dan? jezelf schuldig voelen omdat je 'beter' voor jezelf wilt zorgen.


Maar ik merk hoe gelukkig ik kan worden van een goed boek, 't schrijven hier of ik mijn eigen blog en 't ontvangen van de lieve en leuke recensies. Ik kan ook heel gelukkig worden van 't fotograferen, 't samen zijn met de juiste mensen of gewoon heerlijk in de bank hangen met een goede serie. 'T zijn misschien maar hele kleine dingen, maar ze zijn van zoveel waarde voor mij. 


Ik kocht vandaag cactussen en werd daar op de een of andere manier heel gelukkig van. Ik gaf mijn geld uit aan planten. Iets waar ik voor kan zorgen (al hoef je natuurlijk niet echt voor een cactus te zorgen, en trouwens bij mij zijn er zelfs twee overleden... ja ik kan niet eens voor een cactus zorgen ha ha) maar 't ziet er zo leuk uit. Nu heb ik ze op een tafeltje gezet met een plateau tafeltje erop (logica, maar de pootjes zijn te kort voor op de grond) 'T ziet er zo leuk en gezellig uit. Meteen kreeg ik toffe ideeën om daar wat mee te doen. Ik wil nu aanstaande vrijdag naar de IKEA (YAY IKEA <3) om een tafeltje te halen, een iets wat grotere in een leuke kleur en daar een heel leuk kleedje onder te leggen. En misschien neem ik nog wel meer cactussen mee, want heel eerlijk ik heb nog genoeg ruimte. Maar wat mij vandaag ook vrolijk maakte waren de leuke kleine potjes die ik heb gevonden voor mijn cactussen. Leuke patroontjes en kleuren. 


Voor de liefhebbers zal ik na vrijdag een foto plaatsen van hoe 't er nu uitziet. Ben zelf ook benieuwd na wat ik allemaal ga halen aanstaande vrijdag in de IKEA, maar ben bang dat ik niet veel ga halen, aangezien ik echt geld moet gaan besparen.. 


(foto van cactussen: www.pixabay.com (gratis foto's)

Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (20 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk geschreven. Soms kan je in alle saaiheid verdwalen. Uit elk moment is wel iets te halen.
| 15:21 |
Mooi, de automatische piloot is soms handig maar het kan je ook gaan tegenstaan... Goed geschreven
| 18:06 |
Wauw wat mooi!
| 19:30 |
Heel mooi geschreven
| 02:23 |
mooi , reageer ook even op al mn dingen :) ik volg je 3)
| 13:28 |
Heel erg herkenbaar! ook ik loop soms weken als een automatische piloot rond en doe maar wat andere verwachten dat ik doe. en voor mij is het soms nog de vraag waar ik nou werkelijk van kan ontspannen...echt iets voor mijzelf doen.. lastig en ik weet dat zou ik meer moeten doen alleen ik gun het mezelf op de een of andere manier niet.
| 11:58 |
Heel mooi en so herkenbaar! Alleen lukt het mij nog niet om me niet schuldig te voelen als ik tijd voor mezelf maak.
| 00:30 |
Iemand verliezen doet altijd pijn..
Met de jaren verslijt het wel maar vergeten doen we nooit...
Het is wel jammer dat je niet bij je thuis terecht kunt...
Veel sterkte
| 17:08 |
Haha zeer herkenbaar ....
| 21:24 |
Mooi geschreven!
Ik volg je trouwens ook :)
| 08:15 |
Ik jou ook !
| 19:45 |
heel herkenbaar
mooi en eerlijk geschreven
| 01:22 |
Ik herken het gevoel meteen, echt heel leuk geschreven!
| 15:13 |
Dank je wel voor je reactie
| 15:51 |
Dat kan gebeuren
| 04:44 |
Zo herkenbaar en zo puur! Trots dat je dit zo kunt schrijven!
| 19:42 |
Nou rustig aan en lekker genieten van je prikkende aanwinsten:)
| 18:30 |
Leuk geschreven! En herkenbaar ja.. leven gaat soms snel voorbij en vaak zo standaard. Gelukkig probeer ik mijzelf ook te verwennen met van alles en wil ik genieten van wat ik heb
| 23:23 |
Heel mooi blog! I love Ikea dus ben benieuwd!
| 15:33 |
Blijf maar lekker blij van de dingen die je doet hoor.
Er komt een tijd dat je wel weer genieten kunt. Echt waar.
| 21:42 |
I love ikea tooo, ze zijn bij mij langs geweest om foto's te maken van mijn huis. Misschien zie je nog wat bij de showroom dat geïnspireerd is door mij
| 21:01 |
Herkenbaar
| 20:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen