't staat nergens beschreven


Sommige avonden droom ik weg achter mijn laptop. Ik sluit mezelf af van sociale media en ik wil even niks meer met de buitenwereld te maken hebben. Ik luister muziek en laat me wegglijden in de poëzie. Ik weet dat 't af en toe goed is om voor jezelf te zorgen en te doen wat op dat moment goed voelt, maar 't is zo tegenstrijdig met wie ik wil zijn. Sowieso is de persoon die ik nu ben heel erg tegenstrijdig met tegenover de persoon die ik op dit moment eigenlijk wil zijn.


Ik wil kunnen genieten van de mooie, kostbare momenten uit 't leven, van de vogels die fluiten, de muziek die gemaakt wordt en de schrijfsels die geschreven worden. Ik wil kunnen genieten van mijn familie, van mijn gezin en mijn lieve huisdieren. Ik wil kunnen genieten van de vriendschappen die ik goed kan onderhouden, want dat lukt mij op 't moment niet al te goed. Ik voel me verloren, alleen, eenzaam in de storm van woorden, in de storm van 't denken. Mijn hoofd is vol, maar tegelijkertijd zo ongelofelijk leeg en helder. Gedachtes zo sterk als bakstenen. Ze slaan, ze doen pijn, maar ze vallen niet uiteen. Ze houden niet op en ze geven niet op tot ze mij hebben opgesloten en hebben omringd.

'T lijkt soms makkelijk om gewoon door te gaan, om gewoon te doen wat van je verwacht wordt en te blijven lachen, maar 't is lastig, 't is heel erg lastig. Juist wanneer iedereen naar je kijkt en verwacht dat je 't kan. Dat je kan leven zoals je zou moeten leven. Ik ben de verwachtingen die mensen naar mij toe hebben zo ongelofelijk beu. Ik ben niet perfect, ik heb ook mijn gebreken en ook ik sta af en toe op instorten. Ja ook wanneer ik 't meeste lach kan ik breken van binnen, word ik pijn gedaan van binnen.

Want leven.. Hoe moet dat eigenlijk? Er is geen gebruiksaanwijzing, geen handleiding die mij verteld hoe ik moet leven, hoe ik moet genieten, hoe ik voor mezelf moet zorgen en de naasten om mij heen. Hoe ik aan nieuwe dingen kan beginnen. Er staat nergens beschreven wat de juiste keuzes zijn en welke beslissingen goed of fout zijn, welke beslissingen ik moet kiezen. 'T staat helemaal nergens beschreven.