't staat nergens beschreven

't staat nergens beschreven


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Sommige avonden droom ik weg achter mijn laptop. Ik sluit mezelf af van sociale media en ik wil even niks meer met de buitenwereld te maken hebben. Ik luister muziek en laat me wegglijden in de poëzie. Ik weet dat 't af en toe goed is om voor jezelf te zorgen en te doen wat op dat moment goed voelt, maar 't is zo tegenstrijdig met wie ik wil zijn. Sowieso is de persoon die ik nu ben heel erg tegenstrijdig met tegenover de persoon die ik op dit moment eigenlijk wil zijn.


Ik wil kunnen genieten van de mooie, kostbare momenten uit 't leven, van de vogels die fluiten, de muziek die gemaakt wordt en de schrijfsels die geschreven worden. Ik wil kunnen genieten van mijn familie, van mijn gezin en mijn lieve huisdieren. Ik wil kunnen genieten van de vriendschappen die ik goed kan onderhouden, want dat lukt mij op 't moment niet al te goed. Ik voel me verloren, alleen, eenzaam in de storm van woorden, in de storm van 't denken. Mijn hoofd is vol, maar tegelijkertijd zo ongelofelijk leeg en helder. Gedachtes zo sterk als bakstenen. Ze slaan, ze doen pijn, maar ze vallen niet uiteen. Ze houden niet op en ze geven niet op tot ze mij hebben opgesloten en hebben omringd.

'T lijkt soms makkelijk om gewoon door te gaan, om gewoon te doen wat van je verwacht wordt en te blijven lachen, maar 't is lastig, 't is heel erg lastig. Juist wanneer iedereen naar je kijkt en verwacht dat je 't kan. Dat je kan leven zoals je zou moeten leven. Ik ben de verwachtingen die mensen naar mij toe hebben zo ongelofelijk beu. Ik ben niet perfect, ik heb ook mijn gebreken en ook ik sta af en toe op instorten. Ja ook wanneer ik 't meeste lach kan ik breken van binnen, word ik pijn gedaan van binnen.

Want leven.. Hoe moet dat eigenlijk? Er is geen gebruiksaanwijzing, geen handleiding die mij verteld hoe ik moet leven, hoe ik moet genieten, hoe ik voor mezelf moet zorgen en de naasten om mij heen. Hoe ik aan nieuwe dingen kan beginnen. Er staat nergens beschreven wat de juiste keuzes zijn en welke beslissingen goed of fout zijn, welke beslissingen ik moet kiezen. 'T staat helemaal nergens beschreven.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bedankt voor het inzicht wat jouw hoofd biedt. Xx
| 15:23 |
En dan moet je ook eerst nog weten welke keuzen er eigenlijk allemaal zijn en welke consequenties daar allemaal aan vastzitten voor je daadwerkelijk na kan gaan denken over de te maken keuze. Ingewikkeld!
| 20:50 |
Mooi beschreven! Ik ben u gaan volgen!
| 14:21 |
Mooi je gevoel verwoord, soms is het leven niet gemakkelijk.
| 18:41 |
wauw! mooi beschreven en snap helemaal hoe je je soms voelt! voor alles is een handleiding maar hoe je van jezelf moet houden of hoe je jezelf kunt accepteren niet...
| 10:08 |
Ik vind het mooi geschreven en ook heel herkenbaar. Men doet vaak wat van je verwacht wordt omdat je er ook bij wil horen, geen gedoe wil maar uiteindelijk wordt je er niet gelukkig van
| 17:47 |
dit is ook weer zo een mooie tekst.
schrijf je deze zelf?
| 19:19 |
ja, vind je ze echt zo mooi?
want dat vind ik echt heel lief om te horen
en 't geeft mij ook nog wat extra motivatie om door te gaan, of weer te beginnen met schrijven
schrijf 't vanuit mijn eigen ervaring
| 19:21 |
Ja natuurlijk ik vind ze echt mooi. weet je meid ik hou van dit soort teksten dus die spreken mij dan al snel aan
| 19:22 |
Diep, blijf altijd je eigen gevoel volgen. Er is geen handleiding voor leven, iedereen is anders. Enkel jij beslist. Een leidraad is goed, gevangen zitten in een web van leidraden niet.
| 07:35 |
Je hebt echt schrijftalant zeg! Je kan dingen zo mooi omschrijven en ik herken het ook en traakt me. Er is inderdaad geen gebruiksaanwijzing..naja ik als christen heb wel voorschriften van hoe je moet leven en blablbla.. maar je moet er gewoon het beste van maken vind ik. En je kunt niet altid alles doen wat men van je verwacht. Wij als mensen zijn zeker niet perfect en ieder heeft zijn/haar gebreken. Ik leef mijn leven ook maar standaard.. meegaan met de rest vaak..vaak doen wat verwacht wordt. Maar soms heb ik wel mijn eigen mening en wil ik dingen doen zoals ik t wil. En dat maakt mij ook wie ik ben. Je kunt wel denken mijn leven is saai ik wil meer doen..maar de vraag is word je daar ook wel gelukkig van
| 23:25 |
Als er zo'n boekje zou bestaan, dan zou het waarschijnlijk niet bij iedereen van toepassing zijn. Vaak als iemand advies geeft is dat vanuit eigen ervaringen. Dus of het zou helpen is nog maar de vraag, maar ach, hulp bij beslissingen is inderdaad gewaardeerd.
| 00:44 |
Dat is waar, maar je zult de dingen allemaal zelf moeten ontdekken.
| 15:17 |
Klopt staat nergens beschreven
| 19:17 |
    5
Mooii geschreven meis!
| 19:07 |
Ok denk dat je hier een voor velen bekende situatie schetst. Alles wat beschreven staat, is door anderen bedacht - tenzij je het zelf en voor jezelf hebt geschreven. Leef zoals je hart het je ingeeft en volg je intuïtie. Leid je leven zoals dat voor jou goed aanvoelt en niet volgens de verwachtingspatronen van anderen, want dan wordt je geleefd en volg je een pad naar een verkeerde bestemming, eentje met een minder goede afloop. Je eigen pad gaan volgen kan lastig zijn, omdat dat automatisch loslaten van bepaalde gewoontes en personen inhoudt. Maar het is uiteindelijk wel het beste voor jezelf. En per slot van rekening, het is een keuze die je uit vrije wil maakt.
| 18:53 |
dank je wel voor je reactie
| 18:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen