Het vingertje.


Mijn moeder zei altijd, "jongen, je wordt altijd door de strontkar overreden, nooit door de kar van Christus". De laatste tijd moet ik daar steeds vaker aan denken. Ook de woorden van mijn vader komen de laatste tijd steeds vaker bij me op. "Zeur niet over de troep bij de buren als je zelf een polsstok nodig hebt". 

Ik moest hier aan denken sinds ik politiek actief ben. Fair enough, ik ben kandidaat, dus ik ben nog aan het snuffelen en leren, maar ben vastbesloten om nu, of bij de volgende kans, politiek iets voor onze gemeenschap te gaan betekenen. Ik volg dus vele politieke partijen en politiek gevestigde personen. Wat mij opviel is dat zodra er ergens stront aan de knikker is, iedere partij anders reageert. Fouten maken doen we allemaal, en politieke figuren zijn soms net mensen, dus ook daar worden fouten gemaakt. Dat maakt ze in mijn ogen alleen maar meer menselijk. Zoals mijn vader altijd zei, daar heb je hem weer, "Als je geknipt en geschoren word, moet je stil blijven zitten". Soms wens ik sommige politieke figuren een vader als die van mij toe, want die hebben deze woorden duidelijk niet meegekregen.

En dat brengt me bij onder andere Groenlinks, die anderen beschuldigd van racisme en onverdraagzaamheid, maar zelf wel samen gaat werken met NIDA, die niets anders is dan de NederTurkse tak van de Erdogan partij, die ook nog eens een zwaar islamitisch karakter heeft. Misschien weten ze bij GroenLinks niet dat Allah de mensen zwart maakte die niet voor hem wilde buigen zodat iedereen kon zien hoe slecht ze waren. Zou kunnen, zou getuigen van een ernstig gebrek aan kennis over de dingen die zich in je land afspelen, maar het zou kunnen.

Het bontst maakt echter de D66 het. Een vingertje wijzen naar anderen en zelf een partij puin hebben waar geen shovel wat mee kan. Zo word de nummer twee van FvD met allerlei slinkse truukjes de vernieling in geholpen, maar heb je zelf wel een persoon op de lijst die gewoon verklaard dat het prima is om homo's te haten. Snapt u het nog? Nou moet de D66 wel heel goed uitkijken met roeptoeteren, want ik vrees dat niemand gaat vergeten, dat ze het referendum aan het killen zijn, op orgaanrooftocht zijn waar al velen door zijn afgehaakt, de censuurwet aan het invoeren is, gesponsorde vliegreisjes en een gratis, zoals men het noemt, neukhut aannemen, en ik zal ongetwijfeld een schandaaltje vergeten. Als zoiets gebeurt, kun je maar beter even niet meer teveel praten over anderen, dat doet de "zaak" geen goed, denk ik dan als beginner.

Na dit alles, is er toch nog één ding dat me heel erg bezig houdt, en ik kom er maar niet achter, het zal mijn onervarenheid zijn, maar wat moet Alexander nou in godsnaam met al die tuintegels?

Proost!


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!