Vrolijke groet


Vrolijke groet

'S morgens vroeg, nog niet helemaal wakker, fiets ik naar mijn werk. Een fris windje waait langs mijn gezicht. In gedachten, fiets ik verder. Kom in stilte allerlei, voor mij, onbekende mensen tegen. Mensen die net als ik vooruitkijken, zwijgen en doelgericht naar hun bestemming onderweg zijn of op hun smartphone staren.

Tot een voetganger me tegemoet komt en  vriendelijk glimlachend: "hallo" zegt. Ik schrik er bijna van.  Groet terug en denk gelijktijdig:  "Wat leuk!". Deze onverwachte groet geeft me een positief gevoel en maakt me blij. Ik besluit, de eerstvolgende persoon die ik tegenkom, ook vriendelijk te begroeten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik groet een wildvreemde voorbijganger. En wat denk je? Ik word vriendelijk terug gegroet.

Terwijl ik verder fiets  zie ik het al helemaal voor me: "Vergelijk een vriendelijke groet met een prettig virus dat iedereen kan besmetten". Zie de vriendelijkheid, openheid en verbinding tussen al die groetende mensen ontstaan. Medemensen die elkaar heel even zien, elkaar groeten verder gaan met hun leven of wie weet elkaar ontmoeten.


Vrolijke groet

Iemand met een vrolijke lach
Zei mij vriendelijk gedag

Had diegene nog nooit ontmoet
En werd toch aardig begroet

Het maakte me blij
En ik voelde ik me zo vrij

Anderen ook vrolijk gedag te wensen
En toen......
waren er nog meer blije mensen

♡Paola

☆Kwestie van gevoel ☆

@Paola Lisman-Huyg